INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moze netko staviti danasnje transakcije? Hvala

imaš i na kupnja/prodaja sa prvih 5

Čemu ovo čišćenje na samom kraju?
Molim komentar od nekog tko misli da zna što se dogodilo!
Hvala

My God, it's full of stars!!

Mirko-444: ” Moze netko staviti danasnje transakcije? Hvala ” imaš i na kupnja/prodaja sa prvih 5

Evo kume

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Može li mi netko stručan objasniti kako to jedan dan INA ide gore 3%, a drugi dan brže-bolje padne 3% te iste vrijednosti?!Pa šta je tu biznis??Stalno je u konačnici – cijena ista’??[smiley9]

Čemu ovo čišćenje na samom kraju? Molim komentar od nekog tko misli da zna što se dogodilo! Hvala

Znam ja. Pročitajte savjet za ulaganje kod naših susjeda

http://www.finance.si/187244

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Austrijski ministar ukazuje na politizaciju OMV-ove ponude za preuzimanje MOL-a

BEČ, 24. srpnja 2007. (Hina/APA) – Austrijski ministar gospodarstva Martin Bartenstein upozorio je da spor oko mogućnosti da austrijski energetski koncern OMV preuzme mađarski MOL sve više poprima političku dimenziju.

“Dugo se nisam uključivao u raspravu. No, s mađarske strane stižu osobne demarše, čime rasprava kompanija poprima sve izraženiju političku dimenziju”, kazao je austrijski ministar u razgovoru za bečki dnevni list Der Standard od utorka.

Mađarska vlada trenutno ispituje može li se ponuda OMV-a za preuzimanje MOL-a otkloniti ukazivanjem na činjenicu da je austrijska kompanija u djelomičnom vlasništvu države.

“Ne postoji propis u EU koji bi dozvoljavao podjelu kompanija prema tome jesu li u djelomičnom vlasništvu države ili ne. Osobno smatram da bi spajanje OMV-a i MOL-a imalo smisla”, odgovara austrijski ministar gospodarstva.

Važna aktualna rasprava u EU o namjerama ruskih i kineskih državnih fondova da preuzmu kontrolne udjele u europskim kompanijama nema nikakve veze s MOL-om i OMV-om i u tom se pitanju zasigurno ne može govoriti o protekcionizmu, upozorio je.

“Na unutarnjem tržištu vrijede propisi EU. No, u odnosu na treće zemlje valja dobro razmisliti kakav mehanizam, kakav zaštitni zid treba primijeniti”, zaključio je austrijski ministar.

Komentirajući pak upozorenja austrijskih kompanija o manjku stručne radne snage, Bartenstein poručuje da stručnjaci iz novih članica EU nisu prioritet za Austriju. “Najvažnije je obrazovanje radnika u vlastitim poduzećima”, ističe on.

No respect

kad god uprava izda neko priopćenje, cijena ode dolje par posto…najbolje bi bilo da se ti nesposobnjakovići više ne javljaju…

kad god uprava izda neko priopćenje, cijena ode dolje par posto…najbolje bi bilo da se ti nesposobnjakovići više ne javljaju…

[smiley11]

No respect

Mislim da je scenario sljedeći. Nalozi na kupnji postave se dovoljno nisko. Obični mali
vlasnik paketića pojavi se taj dan s ciljem da proda svoje 22 dionice (ili manje). Za onaj iznos
koji mu kažu da može dobiti tog trenutka, za taj iznos čovjek proda svoje dionice. I tako Ina
kao od šale ode dolje 2-3%, itd.

kada će bit objava rezultata za 2q?
hvala.

Mislim da je scenario sljedeći. Nalozi na kupnji postave se dovoljno nisko. Obični mali
vlasnik paketića pojavi se taj dan s ciljem da proda svoje 22 dionice (ili manje). Za onaj iznos
koji mu kažu da može dobiti tog trenutka, za taj iznos čovjek proda svoje dionice. I tako Ina
kao od šale ode dolje 2-3%, itd.

Znači, danas je 40 malih došlo prodati svoj paketić i urušiše cijenu… [smiley6]

Zanimljivo, zanimljivo….

No respect

Nedavno su otvorene benzinske postaje INE- Kneževi Vinogradi, Đakovo, Labin, Vukova Gorica (auto-cesta).
Imam dojam da se određena neaktivnost iz vremena potpune državne kontrole vlasništva pomalo
ispravlja, jer su tada mnoge atraktivne lokacije za prodaju iskorištene od strane drugih naftnih tvrtki.
Baš mi je to zanimljivo…

New Report

Close