ja bi stvarno volio da ti mađari izađu iz INE…taj mol je čisto stakleno carstvo i bolje bi bilo za INU da u nju uđe neki pravi veliki igrač (rus, amer, englez ili talijan)…mislim stvarno što ti mađari uopće znaju o naftnom biznisu, a i velika je razlika imao ti tvrtku sa 60 godišnjim iskustvom i neku sa 15-godišnjim…
ma davno sam ja govorio da je INA trebala kupiti i taj MOL i taj OMV dok se je to prije 10-ak godina moglo, a ne dozvoliti da nam tu upravljaju nekakvi priučeni mešetarčići…
a sto se fino nasi fondovi ne skupe i ponude mol-u 2000-2500kn po dionici i vrate INU u hrv. rukice gdje joj je i mjesto ovakvoj jadnoj precijenjenoj..
to bi bila idealna solucija.. i sve mi se cini da bi dobit naglo porasla..
a sto se fino nasi fondovi ne skupe i ponude mol-u 2000-2500kn po dionici i vrate INU u hrv. rukice gdje joj je i mjesto ovakvoj jadnoj precijenjenoj.. to bi bila idealna solucija.. i sve mi se cini da bi dobit naglo porasla..
I onda još fino proaju INU Gazpromu za 10 000 kn. Dobri prinosi,dobro utrapljeno i svima dobro..
I prodaja Ine Molova opcija za obranu od OMV-a?
Propadnu li akcije s mađarskom vladom, prodajom udjela pribavio bi se kapital za obranu od preuzimanja
Pa kaj ak je i prodaju, već mi je pun kufer tih mađarona, ti niš ne delaju vu Ini, samo izvlačeju iz nje peneze. Nek prodaju i idu od kud su i došli.[smiley1]
Pa kaj ak je i prodaju, već mi je pun kufer tih mađarona, ti niš ne delaju vu Ini, samo izvlačeju iz nje peneze. Nek prodaju i idu od kud su i došli.[smiley1]
TAKO JE ……………………. J… se nama što Mađarska mora nema
Evo jos malo madjara…
http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=1&i=12307
Izdvojit cu samo ono bitno [smiley2] :
Buring noted that INA remains MOL’s biggest single growth opportunity – both in E&P and refining.
Evo jos malo madjara… http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=1&i=12307 Izdvojit cu samo ono bitno [smiley2] : Buring noted that INA remains MOL’s biggest single growth opportunity – both in E&P and refining.
Možeš prevest ovo bitno ?
Već četiri dana INA jedan dan gore 2%,jedan dan dole 2%,i tako unedogled.Je li to zato što je ova zbrka oko MOL-a ili je to zato što je ovo maksimum cijene?[smiley9]
Možeš prevest ovo bitno ?
pa Buring (analiticar u Wood & Co.) kaze da Molu INA ostaje kao jedina velika prilika za povecavanje prihoda/profita i rafiniranja nafte.
Izuzetno mali promet,kao i na cijeloj burzi.