I ja pun nervoze svakodnevno (i online) pratim kretanje cijena, što je u biti besmisleno. Osim ako mislis danas-sutra prodati. Bez obzira da li zavrsi ispod 3000 ili iznad.. bez obzira na polugodisnje izvjesce (koje ne mora biti loše – niti bajno), bez obzira na “radnicke” dionice.. mislim da je svima jasno da je INA dugorocno izuzetna dionica (i dionica godine), i tko god ju ima, a ne zuri se prodavati, jos ce zaraditi. tko ju nije uzeo, pa zali, ne mora se nasladjivati minusom od par posto (ili 10%… ili 15%…) jer su svi koji su uzimali u IPO-u zaradili 78% (pa sto ako je to bilo i 102% nedavno). Dakle, manje prepucavanja.. i pogledaj cijenu za mjesec dana -pa za 3.. pa za 6..
da li vi koji s.r..te po INI STVARNO mislite da ce krajem godine ili pocetkom iduce INA biti ispod 3000 ???
ja ju recimo ne mislim prodavati bar jos 2 godine? ce onda biti 2970 ?? jaaako tesko
Acquisition of ROTARY Drilling Ltd
On 26 June 2007, INA’s daughter company CROSCO, Integrated Drilling & Well Services Co. Ltd, a member of INA Group, signed in Budapest a contract for purchasing 100% of shares of the Hungarian company ROTARY Drilling Ltd. The transaction has to be approved by the Hungarian Competition Agency after which the takeover can be effected. Rotary’s activity is the same as Crosco’s: drilling, workover and other well services.
jel tko zna da li je ovo preuzimanje zaključeno?? (INA na LSE 555,00)
nemojte da moja skepsa ubija optimizam, ali ako je janaf odrađivao samit tjednima prije samog samita, nekako sam sumnjičav da su razgovori sa ruba samita objavljeni u večernjem s tjedan dana zakašnjenja nekakva ekskluziva koja će u ponedjeljak utjecati na cijenu.
Znam da mnogi kolege smatraju da je Ina precijenjena, no ja osobno smatram da ona ima na dugi rok još prilično prostora za rast obzirom na unutrašnje rezerve, višak djelatnika ( koji će se morati racionalizirati ) te moguća preuzimanja i okrupnjavanja na naftnoj sceni Jugoistočne Europe. Pogledajte samo bitku OMVea i MOLa. Naravno na kraći rok su moguće oscilacije obzirom na dionice koje će po povoljnoj cijeni upisivati zaposlenici, no Ina kao blue chip dionica je daleko od toga da je rekla svoju zadnju riječ. Isto mislim i za THT ( bez obzira na pojačanu konkurenciju u sektoru telekomunikacija )
Što još da vam obećam
jel zna netko kad ce biti moguca kupovina dionica Ine bivsim radnicima?
u 9. mjesecu
davorinho:
”
jel zna netko kad ce biti moguca kupovina dionica Ine bivsim radnicima?
”
u 9. mjesecu
E to i mene zanima. Da li je bio neki članak koji to potvrđuje, moliko bih link ako ima?