danijel1: ” feki: ” http://www.nacional.hr/articles/view/35465/3/ [smiley11] ” Molim cijenjene i iskusnije kolege da probaju analizirat ovaj članak! Ovo mijenja kompletnu situaciju i daje prostor mnogm špekulacijama po korist Ininih dioničara! Ja mogu samo komentirati da je Nacional po meni vjerodostojnija novina od “našeg” Businessa! ” Ako je informacija točna onda je vijest spektakularna i onda smo relativno brzo na mom targetu od 8.100 kn. Ni dodjela dionica radnicima neće spriječiti rast cijene dionice Ine, a onda i cijelog tržišta. Nema druge nego nadati se da će ovo iz članka realizirati. Po ponašanju mađara u zadnje vrijeme se vidi da oni Inu shvaćaju samo kao priliku za ulazak na naše tržište. I da nemaju razvijati Inin core business. O tome bi više mogao reći Ljubo Jurčić, on je dogovarao posao sa mađarima.
naravno da će Rusi prije ili poslije kupiti INU. Prema nekim informacijama cijena bi mogla biti između 8-10 000 kuna.
KuciloOro: ” danijel1: ” feki: ” http://www.nacional.hr/articles/view/35465/3/ [smiley11] ” Molim cijenjene i iskusnije kolege da probaju analizirat ovaj članak! Ovo mijenja kompletnu situaciju i daje prostor mnogm špekulacijama po korist Ininih dioničara! Ja mogu samo komentirati da je Nacional po meni vjerodostojnija novina od “našeg” Businessa! ” Ako je informacija točna onda je vijest spektakularna i onda smo relativno brzo na mom targetu od 8.100 kn. Ni dodjela dionica radnicima neće spriječiti rast cijene dionice Ine, a onda i cijelog tržišta. Nema druge nego nadati se da će ovo iz članka realizirati. Po ponašanju mađara u zadnje vrijeme se vidi da oni Inu shvaćaju samo kao priliku za ulazak na naše tržište. I da nemaju razvijati Inin core business. O tome bi više mogao reći Ljubo Jurčić, on je dogovarao posao sa mađarima. ” naravno da će Rusi prije ili poslije kupiti INU. Prema nekim informacijama cijena bi mogla biti između 8-10 000 kuna.
Prema kojim to informacijama?
naravno da će Rusi prije ili poslije kupiti INU. Prema nekim informacijama cijena bi mogla biti između 8-10 000 kuna.
ma kojih 10 000, min. će to ići na 20-25 000. i ne kn nego eurića!!!![smiley1][smiley1]
kojim si ti to izračunom i projekcijom samo došao do 10000. ako već rspolažeš s takvim informacijama mora da si bogat čovjek, što nisi jer onda ne bi bio ovdje na forumu nego na svom otoku na karibima. I konačno bilo bi dobro da si prije nego si kupio (ako si kupio) prvu dionicu pročitao zakone koji reguliraju tržište kapitala pa bi vidio da tamo na min. dva mjesta piše da je zakonom kažnjivo iznosti lažne i netočne informacije s ciljem zavaravanja investicijske javnosti.
zanimljivo je kako su optimistične prognoze koreliraju s broje dionica u posjedu. Što je manje dionica veći je očekivani target. Npr. netko tko kao kolega posjeduje 1 dionicu po njemu realan target je 10000 kn, a netko tko ima više od 10-15 dinonica ima target od 3500kn i tako dalje…..
Mislim da bi moderator trebao malo više brisati postove.
Sad je sve jasnije[smiley2]
Što ti je jasnije???
Daj i nama pojasni,da se nasmijemo!
SLK mislio sam da si malo napredniji, čitaš forum na kojem je određena osoba iz Bigg Lookve logirala sa 10-tak tuđih nickova ,samo u cilju da ih diskreditira kontradiktornim pisanjima na temama koje oni inače pišu na drugim forumima!
btv i ja sam među njima, ali odavno sam prestao posjećivati taj neozbiljni forum.
Ali vidim da tebi SLK služi za izvor nadahnuća, ali svaka b…. ima svoje veselje!
Uživaj![smiley2]
Ima li netko kakve spoznaje oko članka o ruskom preuzimanju Ine koje spominje Pukanić? Ili je to trač radi dizanja naklade?
Zeko zna
korisnik od: 13.07.2006.
mika:
” naravno da će Rusi prije ili poslije kupiti INU. Prema nekim informacijama cijena bi mogla biti između 8-10 000 kuna. ”
ma kojih 10 000, min. će to ići na 20-25 000. i ne kn nego eurića!!!!smiley1smiley1
kojim si ti to izračunom i projekcijom samo došao do 10000. ako već rspolažeš s takvim informacijama mora da si bogat čovjek, što nisi jer onda ne bi bio ovdje na forumu nego na svom otoku na karibima. I konačno bilo bi dobro da si prije nego si kupio (ako si kupio) prvu dionicu pročitao zakone koji reguliraju tržište kapitala pa bi vidio da tamo na min. dva mjesta piše da je zakonom kažnjivo iznosti lažne i netočne informacije s ciljem zavaravanja investicijske javnosti.
zanimljivo je kako su optimistične prognoze koreliraju s broje dionica u posjedu. Što je manje dionica veći je očekivani target. Npr. netko tko kao kolega posjeduje 1 dionicu po njemu realan target je 10000 kn, a netko tko ima više od 10-15 dinonica ima target od 3500kn i tako dalje…..
Imam puno više dionica od spomenutih 10 do 15 ili puno puno više i to neznači da mi target mora biti nisko na 3500 kn. To što piše ,Zeko zna nije točno i veći dioničari očekuju veću cijenu INE upravo dok ovo pišem INA na 2949,90 kn. Zato samo hrabro up up.
Ima li netko kakve spoznaje oko članka o ruskom preuzimanju Ine koje spominje Pukanić? Ili je to trač radi dizanja naklade?
hmm a tko bi trebao imati spoznaje , sve dok se to službeno ne objavi nema “dokaza” ..
a može li se to naslutiti ? ja bi rekao DA … a tako nešto sam napiasao i u 1 mjesecu kad sam prodao inu po cca 2920 kn ..
razlozi zbog kojih bi se moglo pretpostaviti da rusi kupuju inu :
1. rusi su počeli kupovati slične kompanije u “regiji” , srbija , republika srpska …
2. rusija ima ogromne količine plina i nafte .. neznam točno koji su na svijetu po rezervama plina i nafte ; ali među prvih pet u svakom slučaju ..
2 a . rusi imaju dovoljno novaca da kupe inu … a i dosta toga drugog u “regiji” .. nedavno je neka austrijska građevinska firma (Strabag ?) kupljena od rusa i to na iznenađenje svih ..
3. Mol i mađari nisu baš zadovoljni njihovim tretmanom u hr ..