dobro su sada veliki pritisli…prva prodaja 2980 403komada…pa ko je u kešu i manje izložen…dobra prilika
Da – navlakusa prema dolje. Netko bi kupovao jeftino. Steta sto ljudi nasjedaju….
P.S. Nemam niti sam imao ovu dionicu kada sam moron.[smiley13][smiley13][smiley13]
Dionice energetskih tvrtki diktiraju ritam tržišta
Analitičari u Japanu su izdvojili trend prelijevanja kapitala u commodity dionice
Nakon dosta vremena, nafta je ponovno počela diktirati ritam svjetskog tržišta. Nakon jučerašnjeg rasta dionica američkih naftnih kompanija, u današnjem su trgovanju u Japanu dionice energetskih kompanija, nakon jučerašnjeg približavanja cijene nafte dvotjednom rekordu, isto tako najviše porasle, a analitičari su izdvojili trend prelijevanja kapitala u commodity dionice koji će bez sumnje vršiti pritisak na podizanje opće razine vrijednosti tržišta. Uz to, HSBC Holdings je podigao svoju target cijenu dionicama Cnooca (+2,6%) i PetroChine (+2,1%) što je dalo dodatan impuls energetskim dionicama u regiji. Japanski Nikkei 225 je porastao 0,5 posto, a minimalno je porastao i Morgan Stanleyev MSCI indeks azijsko pacifičke regije.
Jučer su ponovno američki dionički indeksi bili na rekordnim razinama, prvenstveno zbog nafte, ali i povećanja rejtinga analitičara najvećem trgovačkom lancu na svijetu – Wal-Mart Stores. Dow Jones je porastao 0,06 posto, S&P 0,19 posto, a Nasdaq novih 0,17 posto.
Trend rasta cijena energetskih dionica će se bez sumnje zaokružiti na dnevnoj razini i u Europi. Najizgledniji dobitnici su, nakon rasta njihovih vrijednosnica u SAD-u, Eni i Technip. Sam početak trgovanja djeluje optimistično. Porasli su svi dionički indeksi europskih burzi koje su otvorile vrata. Pariški CAC 40 je porastao 0,08 posto, belgijski BEL-20 0,07 posto, frankfurtski DAX 0,15 posto, švicarski SMI 0,01 posto, a britanski FTSE 100 0,14 posto.
Nešto se tu čudno dešava!Čim je MOL-u istekao lock-up, cijena se 4 posto sunovratila na dole.Da li netko razumije šta se to dogodilo,tj.nije li to neki mađarski “čardaš” kojim obaraju cijenu i jeftino kupuju??[smiley9]
prije bi rekao da mol nije poceo kupovati pa da se raja malo razocarala
Pzdrav svima, ja sam danas kupio paket od 22 kom na 2980,00 čini mi se kao da sam mogao i jeftinije proći[smiley2] No, kakve su vaše prognoze za ovaj tjedan?
2800 ako mol ne pocne kupovati[smiley4]
evo ja sad sišem palac i vidim 2850.
Bojim se da će ići prema 2800. Ispod toga ne vjerujem jer će otpor biti velik. Pitanje je samo do kada će se igrati sa živcima malih dioničara…I koliko će ih pasti u iskušenje da prodaju…[smiley3]
opet ćemo u jeftini šoping pa rasprodavati na 3100. [smiley2]
Dragi kolege još mi ne znamo što je Mol sve spreman učiniti da što jeftinije kupi.
Nemamo posla sa amaterima,kupovati neće sigurno još neko vrijeme , podaci su svima lako
dostupni, igraju big game.
Pitanje je samo koliko su fondovi spremni braniti cijenu i ništa drugo,imaju kapitala ispod 2750 nećemo ići.
Ina: Isplata dividende 15. srpnja