INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vecernji list
“Čelik kojim se grade kuglasti spremnici za plin u Urinju i Sisku nije prikladan za tu namjenu. Uprava Ine bila je upoznata s time, ali nije učinila ništa da se opasna gradnja spremnika zaustavi.

Večernji list u posjedu je analiza čelika koje su napravljene u francuskom Institutu de Soudure te slovenskom Institutu za kovine i tehnologiju, ali i dopisa kojim supervizor gradnje Predrag Dukić (imenovala ga uprava) obavještava upravu o ozbiljnosti propusta u gradnji kuglastog spremnika za plin u Urinju.”

[color=blue][b]Dovoljno... nikad nije dovoljno.[/b][/color] [i][/i]

Ovo sa spremnicima je samo jos jedan dokaz da clanovi Uprave namjerno cine sve sto je u njihovoj moci da bi srusili vrijednost INA-e, ne bi li se preslagivanje vlasnicke strukture obavilo na “zadovoljavajuci” nacin. Nitko me ne moze uvjeriti u to da je rijec samo o nesposobnosti. U svakom slucaju, dionicari INA-e koji na nju gledaju kao na dugorocnu investiciju mogu jedva cekati da se iz kompanije izbace Dragicevici i slicni hrvatski “biznismeni” i madjari dovedu svoj uspjesan kadar iz MOL-a.

Ovo 7% branitelji… Mene zanima kako će i dali će i oni dobiti dividendu? Svatko ima neki udio i po tome će se odrediti?

Od INAe nisu dobili, jer nije bilo isplate dividende zadnje 3 godine. Dividenda Fonda HB se inace raspodjeljuje prema Statutu fonda: 1/3 se isplacuje na ruke, 1/3 ide u dalja ulaganja, a 1/3 neznam kamo…
Vaš link

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Izgleda da će INA opet dolje za jeftini dokup.

dobro su sada veliki pritisli…prva prodaja 2980 403komada…pa ko je u kešu i manje izložen…dobra prilika

Scio me nihil scire

Ovo 7% branitelji… Mene zanima kako će i dali će i oni dobiti dividendu? Svatko ima neki udio i po tome će se odrediti?

Branitelji neće dobiti dividendu jer ne posjeduju dionice INE.

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

Krivo!
u u Fond HB dionice HT-a prenesene su 12. travnja 2005. godine, a dionice INA-e 16. studenog 2005. godine.

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Guranje cijene prema dolje sa po 1 ili 2 dionice. Ne nasjedajte na to.

apoksiomen:

Krivo!
u u Fond HB dionice HT-a prenesene su 12. travnja 2005. godine, a dionice INA-e 16. studenog 2005. godine.

da al neće dobiti dividendu od INE nego od fonda, ako se fond odluči na isplatu, u što sumnjam jer fond nije ni formiran do kraja

...pig slayer...

apoksiomen:

Krivo!

Krivo!
Branitelji ne posjeduju dionice INE, već udjele u braniteljskom fondu. Prema tome dividendu će dobiti BF a ne direktno branitelji.

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

a sto sam ja napisao par postova ranije??? i jos stavio link…

Ina doslovno potonula, zadnja 2955 kuna.

New Report

Close