U Londonu nije objavljena vijest o podjeli dionica radnicima. Zašto samo ovdje to govore?
Zato što na Stranicama Londonske burze pod NEWS imaš sve novosti u vezi INE. Ako ih malo proučiš vidjeti ćeš da je u potpisu svake novosti neka osoba iz INE, sa njenim mailom i brojem telefona. I tamo nema rekla-kazala informacija. Nitko iz INE ni iz vlade nije dao izjavu, a sa spomenutim prijedlogom prodaje dionica radnicima se ne slaže drugi po veličini sindikat u INI.
A što je čudno s našom vladom?! Meni više ništa nije, donesu neku odluku kao da bacaju udicu, pa ako naiđu na negodovanje povuku je za tjedan dana.
U Londonu cijena lagano pada, nisu velike količine. Zadnja 550 USD. Bogami, iako nije tema, i ADRIS lijepo tone.
Mauricije evo INA i ADRIS potonuli.
[smiley1]
a jeste čudni stavi kupnju na ini na 2300 i čekaj
Doode stavi još za 1000 gore…ha, ha, jesi jadan – To je vjerojatno nova bolest: sindrom od propuštene zarade od Ipo-a Ine[smiley1]
Stvar je u tome da je ovdje sve puno proroka i “znalaca” koji ili dižu paniku ili siju euforiju. Ako se danas u sat vremena trgovanja pozobalo 11.000.000,00 na INI po 3000-3100 sigurno su to napravili “neznalice” i mali dioničari, ne? Pogotovo nakon takvog pada zadnjih dana. Očito je majmunoliki ljudi da se ipak našlo i fondova i gubica koje znaju da je ovo dobra cijena za kupnju. Jasno je, pogotovo nakon odluke o ogranjičavanju prodaje “radničkih” dionica, da se cijena neće previše rušiti. Ali pošto je većina ovdje dugoročnih ulagača (drže dionice dulje od 2 sata), oni valjda i najbolje znaju šta s papirom koji vrijedi, odnosno ne vrijedi. INA-u još neću prodavati barem godinu dana, a onda neka mi sad svaki od tih proroka kaže da će u to vrijeme ona vrijediti ispod 2500??
hahahaha
A šta se mene tiče, sve iznad 1700 mi donosi zaradu. Pozdrav svim prorocima
pa oko panicara se i vrti cijela ova zavrzlama…..panicari su jucer i napravili vijest ….u danasnjim novinama, sve koje sam vidio, na naslovnici pise pad inine dionice za 500 kuna….ma daj? a tko je za to zasluzan? panicari! a pametni nadokupljivali…. pa sad placite[smiley4]
pa oko panicara se i vrti cijela ova zavrzlama…..panicari su jucer i napravili vijest ….u danasnjim novinama, sve koje sam vidio, na naslovnici pise pad inine dionice za 500 kuna….ma daj? a tko je za to zasluzan? panicari! a pametni nadokupljivali…. pa sad placite[smiley4]
Nigdje nisi upotrijebio riječ “špekulanti”
Business.hr/Hina
29.05.2007 15:31
Pročitaj komentare(2)
Dok traju pregovori sindikata i Vlade o modelu nastavka privatizacije INA-e, nema potrebe da ijedna pregovaračka strana objavljuje ikakve informacije vezane uz tijek pregovora jer se time šteti cijeni dionice INA-e na burzi, osim informacije da će u konačni sporazum biti ugrađeni zaštitni mehanizmi kako bi se izbjeglo “urušavanje” tržišta kapitala i kako se ne bi naškodilo dionici INA-e.
Rekao je to danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec tijekom sjednice Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju komentirajući medijske napise o navodnim informacijama sa sastanaka predstavnika sindikata i Vlade glede definiranja modela prodaje do 7 posto dionica INA-e sadašnjim i bivšim zaposlenicima.
U INA-i djeluju tri sindikata i oni su se uspjeli usuglasiti oko najbitnijih elemenata. Pregovori s njima traju i na svakom se sastanku dogovori jedno ili dva pitanja, pa nije ostalo još puno za riješiti, ali tako dugo dok traju pregovori nema potrebe da jedna ili druga strana izlazi s bilo kakvim informacijama u javnost jer ništa nije do kraja decidirano i definirano, istaknuo je Polančec.
U INA-i djeluju tri sindikata i oni su se uspjeli usuglasiti oko najbitnijih elemenata. Pregovori s njima traju i na svakom se sastanku dogovori jedno ili dva pitanja, pa nije ostalo još puno za riješiti, ali tako dugo dok traju pregovori nema potrebe da jedna ili druga strana izlazi s bilo kakvim informacijama u javnost jer ništa nije do kraja decidirano i definirano, istaknuo je Polančec.
To sada kaže, znaju oni dobro što rade, a u Londonu ni jedne vijesti. To samo dokazuje nezavisnost i plitkost našeg tržišta na koje ništa ne može utjecati izvana.
Pitanje: što li će tek biti kada zaista i London dobije info o prodaji dionicama radnicima?
dokup? ili bolje receno ponovnokup [smiley2]..
Evo osjetio sam potrebu da se i ja javim.
Cijela ova halabuka oko povlastenih dionica za zaposlenike mi nije jasna.
Zaposlenici INA-e su predstavljeni kao gomila imbecila, koja ce prodati novostecene dionice istog trena kad ih i dobije. Pa cekajte malo, to su uglavnom situirani ljudi kojima ce to predstavljti dodatak stednji. Vecina ih je ionako vec uzela dionice na javnoj ponudi te ih drzi.
Iznimke zasigurno ne bi trebale uzdrmati burzu.
Uostalom kakva je razlika izmedju prosjecnog zaposlenika INA-e i prosjecnog kupca s javne ponude.
Vjerojatno nikakva.