INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U fondu branitelja se nalazi 700 000 dionica.12.04.08 branitelji stiječu pravo raspolaganja sa svojim udijelima.Ako 6 mjeseci nakon tog datuma vrijednost fonda padne ispod 50% fond se mora rasformirati a to znaći rasprodaju svih dionica. Tu dolaze oni.

Nikad nisam imao INA-u pa mi recite ako griješim. Prije ovog pada, 100% dionica vrijedilo recimo 3.300 kuna i sada je netko došao i rekao: “Ne, 93% dionica vrijedi 3.300 a ostalih 7% vrijedi npr 1.200.”
Ako sad tih 93% po većoj i 7% po nižoj cijeni stavimo u jedno, sve skupa treba vrijedit oko 3100.
Šta nije tako?
Zašto je onda pala ispod 3K? [smiley6]

No respect

Ne vidim ja ništa kretenskog u ovom modelu privatizacije, pa što ako i padne, to bi bilo vrlo kratkoročno. Pa zar očekujete da će baš svi i isti dan odmah krenuti u prodaju. Ovo je samo kratkoročni događaj koji špekulantima nešto znači, a onima koji namjeravaju držati dionice barem godinu dana ovo samo može biti odlična prilika za dokup.

Također, onima koji drže svoje dionice samo zato što očekuju da će Mol kupiti Inu u 6. mjesecu mogu ih odmah prodati. Mol sigurno neće kupovati Inu jednostavno zato što ne može skupiti većinu, a vlada svoj dio ove godine neće prodavati jer prodaja nije predviđena u proračunu, a imaju i višak prihoda ove godine, te je scenarij kupnje najvjerovatniji u 2008. godini.

Ina ne drži cijenu ni zbog Mola ni zbog fondova koji imaju višak novca, a ni zbog Sanadera, već jednostavno zato što vrijedi, a to potvrđuju i analize međunarodnih stručnjaka.
Svi koji prodaju dionice zbog očekivanja daljnjeg pada neka izvole, kao i svaka špekulacija nekad upali a nekad i ne, a oni koji misle da se Ina dugo neće vratiti na ranije razine cijena mislim da su u velikoj zabludi.

Država i Mol ne prodaju osim tog paketa.
Fond branitelja takodjer.Mol ovo što je sakupljao takodjer neće dirati, iako mislim da i oni mogu rušiti cijenu.
Sutra bi London mogao dati neke važne odgovore, vijesti p.r. ine katastrofalno plasira,sve informacije
idu naopako.Umjesto da ide prvo info o lock up-u prvo ide vijest o dogovoru sa sindikatima.
Dioničare nitko ništa i ne pita.

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Nikad nisam imao INA-u pa mi recite ako griješim. Prije ovog pada, 100% dionica vrijedilo recimo 3.300 kuna i sada je netko došao i rekao: “Ne, 93% dionica vrijedi 3.300 a ostalih 7% vrijedi npr 1.200.”
Ako sad tih 93% po većoj i 7% po nižoj cijeni stavimo u jedno, sve skupa treba vrijedit oko 3100.
Šta nije tako?
Zašto je onda pala ispod 3K?

To se tako ne računa jer:

– u isto vrijeme kada se na tržištu dnevno protrguje između 1000-3000 dionica dolazi 700.000 komada.

To je kao kada netko stavi plašljivca na kupnju ili prodaju.

U tome je caka.

Ja mislim da će Mol i neki fondovi napraviti psihozu prije izlaska tih paketa na burzu,da
što prije pojedu te paketiće.
Sad Mol ima 30% Ine cca. , čak mislim da mu se i ne žuri previše za preuzimanje jer i sad ima
veliki uticaj pri odlučivanju u samoj kompaniji

To se tako ne računa jer:

– u isto vrijeme kada se na tržištu dnevno protrguje između 1000-3000 dionica dolazi 700.000 komada.

To je kao kada netko stavi plašljivca na kupnju ili prodaju.

U tome je caka.

Prihvaćam.

No respect

Ja mislim da će Mol i neki fondovi napraviti psihozu prije izlaska tih paketa na burzu,da što prije pojedu te paketiće. Sad Mol ima 30% Ine cca. , čak mislim da mu se i ne žuri previše za preuzimanje jer i sad ima veliki uticaj pri odlučivanju u samoj kompaniji

Zašto misliš da MOL kupuje ili će kupovati dionice na burzi. MOL nije investicijski fond. Njega interesiraju samo upravljačka prava, a ona su jednaka sa 25% i sa 30%. On do većih upravljačkih prava može doći isključivo pregovorima s Vladom.

Pozdrav

sve Vas lijepo pozdravljam, prvi put se javljam i uhvatila me nervoza, čitajući Vaše komentare malo ste me smirili jer me strah da mi se familija ne smije jer sam jedini u familiji kupio inine dionice i sad čekaju da potvrde svoje teorije kak je to sve prevara i ovo i ono i kaj god sve ne da ću propasti požaliti .
još jedanput sve sudionike foruma pozdravljam jer mi konstantno (ali teško) otvarate oči
filip

Molu je bitno po kojoj cijeni će kupovati od Vlade.Naravno želi što jeftinije proći.
Sa određenim paketom van ovih 25%, može rušiti cijenu i jeftinije dokupljivati.
Ide Big Game.

Meni nije poznat ugovor između Vlade i MOL-a sklopljen prije 5 g., ali prema ovome proizlazi da je Vlada obvezna dionice prodati MOL-u, a da je upitna samo cijena po kojoj će te dionice prodati. Na znam jesam li te dobro razumio.

Pozdrav

Ne znam detalje ugovora takodjer,sve se vrti oko cijene bar ja tako mislim.

New Report

Close