INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ajde se čujemo sutra iza 16:00

Blago siromašnima duhom...

Koliki je target za inu za slijedećih godinu dana?

2 i 2 su 4,samo nekad prije,a nekad kasnije

Molim NAV i srednjeročni target?

Admiral

Kolege po kojem datumu će se isplaćivati dividenda?
Dan skupštine ili će naknadno odlukom to odrediti. Hvala

Isplata dividende Ine u roku mjesec-mjesec i pol dana
Uprava Ine traži najbolji način isplate dividende i isplatit će je što je moguće prije, najavili su čelnici Ine na današnjoj konferenciji za novinare.
Vjerujemo da ćemo dividendu isplatiti u idućih mjesec, mjesec i pol dana, kazao je zamjenik predsjednika Uprave i izvršni direktor Ine za financije Zalan Bacs.
Glavna skupština Ine prošli je tjedan odlučila da se dioničarima, a među njima je i oko 44.000 malih dioničara, isplati dividenda od 13,08 kuna po dionici, pa će iz prošlogodišnje dobiti INA za dividendu isplatiti ukupno 130 milijuna kuna.
Čelnici Ine danas su izvijestili i o rezultatima kompanije u prvom tromjesečju ove godine – prihod od prodaje iznosio je nešto manje od pet milijardi kuna i bio je za 10 posto niži nego li u isto vrijeme lani, operativna dobit Ine porasla je za četiri posto, na 306 milijuna kuna, dok je istodobno neto dobit manja za 27 posto i iznosi 186 milijuna kuna.
Na razliku između operativne i neto dobiti utjecao je niži financijski rezultat, odnosno neto financijski gubitak od 56 milijuna kuna u prvom kvartalu ove u odnosu na financijsku dobit od 31 milijun kuna u prvom kvartalu prošle godine.
Na to je pak utjecalo slabljenje dolara u odnosu na kunu, te povećane kamate na kredite, kazao je Bacs dodajući da su na Inine rezultate u prvom kvartalu utjecali i smanjenje cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, blaga zima zbog koje je smanjena potrošnja lož ulja i prirodnog plina, kao regulirana cijena plina.
Proizvodnja plina s polja u sjevernom Jadranu se više nego udvostručila, što je utjecalo i na rast ukupne proizvodnje nafte i plina za 20 posto, dok je financijski efekt toga samo četiri milijuna dolara, kazao je predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.
Stoga će o financijskoj isplativosti ovisiti daljnja dinamika razrade polja u sjevernom Jadranu, kazao je Dragičević podsjećajući da s partnerom u tom projektu, talijanskim ENI-jem, treba ići u treću fazu razrade tih polja.
(Hina)

Glasnogovornik IGH na neodređeno

ksafaric: ” davids Misliš zbog Euroherz-a ili nečeg drugog ???smiley2] ” ma ne , zbog Beholdera i Davidsa[smiley2]

Jadni mi
[smiley7]

Moguće da nitko ne zna ili nema info o datumu isplate dividende? THX

Kojeg datuma je isplata dividende??

nisu odredili datum jos, rekli su mjesec i pol dana. Iako bi im nakon onakvih rezultata Q1 bilo dobro da se predomisle (ali vladi treba za penzice, da…)

Nevjerojatno je da dionice ine ne padaju usprkos losim izvjestajima te medijima koji na sva zvone oglasavaju kako je dionica ine precijenjena. Ja mislim da je ocito da “veliki” zele dobiti INU sto je moguce jeftinije a da to ostvare spremni su na sve. Sreca da mali dionicari nisu toliki panicari te da vecina njih zeli drzati dionice i duze od godine dana. Da se ovaj scenarij odigra sa nekom drugom dionicom mislim da bi pad bio preko 50%.

My God, it's full of stars!!

Lipanj na pragu a i Mol tako blizu.

[b]kako ti mene znas[b]

Nevjerojatno je da dionice ine ne padaju usprkos losim izvjestajima te medijima koji na sva zvone oglasavaju kako je dionica ine precijenjena. Ja mislim da je ocito da “veliki” zele dobiti INU sto je moguce jeftinije a da to ostvare spremni su na sve. Sreca da mali dionicari nisu toliki panicari te da vecina njih zeli drzati dionice i duze od godine dana. Da se ovaj scenarij odigra sa nekom drugom dionicom mislim da bi pad bio preko 50%.

malih dioničara nije ostalo puno,ostalo je “nazovi” malih dioničara(po 10-20 paketića) a oni ne prodaju ,jer znaju koliko će vrijediti INA za godinu dvije.
I ne slažem se sa tobom da je u pitanju druga dionica da bi pala radi FI kao što je imala INA.
FI uopće nije tako loše kao što neki hoće prikazati.
PTKM je imala enorman gubitak u 3 Q prošle godine pa je pala za samo 20%, a vidi di je danas.
Sa INOM je svijetla budućnost!

Molim NAV i srednjeročni target?

kolega…što vam treba nav?
nav =net asset value, a računa se kod fondova pa vas to vjerojatno nije zanimalo.
a i što vama znači srednjeročno?većini ljudi s ovog foruma srednjeročno znači tjedan dana,a u tjedan dana mislim da neće daleko.

...pig slayer...

New Report

Close