Strašan je otpor na INI…još će taj otpor morati izdržati idućih par dana…moja je prognoza oblačno s padalinama [smiley3] @ edo nisam ja prodao svoje paketiće sa IPOa…a to ne, ja sam samo rasprodao iz aktivnog portfelja…nisam lud pa da za pol godine ne dobijem još +10% dionica [smiley2] a do tada će se i rezultati popraviti…u to sam siguran…
…može nešto sitno ispod 3300… , boolinger je na 3200… tako da kolege……. ne budete se baš nakupovali tak jeftino…….
Još jedan plus za Upravu…dobar potez…
INA d.d. – Najava sastanka s ulagačima
(2007-05-15)
Dana 16.05.2007 INA d.d. će održati pojedinačne sastanke sa predstavnicima ulagača, u vremenu od 09.00-11.00 sati i od 15.00 do 16.00. sati
Tema sastanaka je opći razgovor o elementima poslovanja u vezi s objavljivanjem rezultata poslovanja za razdoblje I-III mjesec 2007. godine
Jel može komentar današnjeg trgovanja inom, nisam mogao pratiti na mostiću. Vidim promet ok, cijena je bila i preko 3400. Zanima me jel je išlo puno paketića il ne.
Kvartalna neto dobit Ine smanjena za 27 posto
Prihodi od prodaje koje je Ina ostvarila u prvom kvartalu ove godine bili su 10 posto niži nego lani u istom razdoblju i iznosili su 4,99 miljardi kuna, saznaje se iz priopćenja koje je objavila najveća domaća naftna kompanija. Među glavnim uzrocima za lošije rezultate nalaze se niža cijena sirove nafte, niže prodane količine zbog smanjenja potražnje za loživim uljem i snažnijim utjecajem konkurencije na tržištu Bosne, navodi se u priopćenju.
Neto dobit kompanije je, prema konsolidiranim podacima, iznosila 186 milijuna kuna i bila je 27 posto niža od 256 milijuna kuna zabilježenih godinu dana ranije.
Podaci iz izvještaja pokazuju da je u veleprodaji Ina zabilježila pad prodaje derivata od 5,4 posto, dok je u maloprodaji zabilježen rast od 6,6 posto, najvećim dijelom zbog rasta prodaje dizelskih goriva. Prihod u maloprodaji bio je 5 posto niži zbog 10 posto nižih prosječnih cijena, navode u Ini.
Ina je i u financijskim aktivnostima ove godine zabilježila lošije rezultate. Zbog slabljenja kune u odnosu na dolar i povećanih kamata za kredite Ina je u prva tri mjeseca zabilježila 56 milijuna kuna financijskog gubitka za razliku od lani kada je zabilježena dobit od 31 milijuna kuna, priopćeno je iz kompanije.
Tomislav Dragičević, prvi čovjek kompanije, istaknuo je kako je Ina u prvom kvartalu više nego udvostručila proizvodnju plina na poljima u sjevernom Jadranu, kao i proizvodnju sirove nafte u Egiptu. “Kapitalna ulaganja povećana su u skladu s trendom započetim 2006. godine, s naglaskom na modernizaciju rafinerija i razradu plinskih polja u sjevernom Jadranu”, dodao je on. Snažan rast kapitalnih ulaganja zabilježen je i u maloprodajnom segmentu u kojem je investirano 60 mil. kuna za razliku od 10 mil. kuna godinu dana ranije.
Cijena Inine dionice, na koju će prema odluci prošlog tjedna održane glavne skupštine biti isplaćena dividenda od 13,08 kuna, u utorak je na Zagrebačkoj burzi do podneva pala za 0,6 posto u odnosu na zaključnih 3.400 kuna od ponedjeljka. U ponedjeljak cijena Inine dionice porasla je za 2,1 posto.
(Bankamagazin)
Razlog pada dobiti je uglavnom gubitak zbog tečajnih razlika, dok je Ina ustvari povećala operativnu dobit.
U prvom kvartalu 2006. dobit iz osnovne djelatnosti 293 mil kn, prvi kvartal 2007. dobit iz osnovne djelatnosti 306 mil kn, ili rast od 4,43%
Jel može komentar današnjeg trgovanja inom, nisam mogao pratiti na mostiću. Vidim promet ok, cijena je bila i preko 3400. Zanima me jel je išlo puno paketića il ne.
uglavnom su prodavali mali , najveća pojedinačna transakcija od 200 komada na 3500… bilo je i nekoliko manjih iskrcavanja…… prvenstveno onih koji su se prepali izviješća ili ga uočili dovoljno rano, prodali koliko-toliko povoljno pa sad drukaju dolje kako bi jeftino dokupili
Još jedan plus za Upravu…dobar potez…
INA d.d. – Najava sastanka s ulagačima
(2007-05-15)
Dana 16.05.2007 INA d.d. će održati pojedinačne sastanke sa predstavnicima ulagača, u vremenu od 09.00-11.00 sati i od 15.00 do 16.00. sati
Tema sastanaka je opći razgovor o elementima poslovanja u vezi s objavljivanjem rezultata poslovanja za razdoblje I-III mjesec 2007. godine
OVU UPRAVU DEFINITIVNO TREBA POTJERATI AKO JE DOZVOLILA DA SAMO INA OD SVIH NAFTNIH KOMPANIJA U REGIJI OSTVARI PROŠLU GODINU I OVO TROMJESEČJE LOŠIJE REZULTATE.
SVE ŠTIMAJU ZA RAČUN MAĐARA JER SU DOGOVORILI IZNOS I CIJENU USLUGE.KRATKO I JASNO.
Uostalom u interesu je Vlade da se što više paketa proda na burzi kako bi manje na kraju davala +1 na svaku deset, tako da namjera je očita.
Jel zašto ako je loše izvješće cijena ne ide dolje?
Možda zato što nije loše, ali se želi prikazati.
ja sam danas prodao kao što će mnogi prodavati…a od tebe ću kupovati na 3200 [smiley1]
—————————————————-
davids
Ja prodao svoje po 3405 prosjek, pa ću se pridružiti kolegi beholderu solidarno na 3199,99 heh
—————————————————————-
E stvarno ste dobro prodali(ako ste imali uopće INU?)
Kao veliki investitori i Vi ste popušili ovu prevaru pa ste hitno prodali,
pa onda hitno na forumu se pohvalili sa tim.
malo ste se zeznuli,ali nema veze
naučiti se treba da sa INOM nema “dejtrejdinga”
[smiley2]