šalaj i liži i nema brige….koga još zanimaju financ. pokazatelji…idemo gore…
do ljeta bi mogli i do 4.000 slavuja……..
Ma tko može odoljeti kad slatka “šaluje i liže”…[smiley2][smiley2][smiley2]
Koga briga za financijske…[smiley2][smiley2]
beholder: ” nightrider: ” Ali beholderu, ti si već percipirao kao loše i prodao, prema tome tebi je nebitno kako će to London percipirati. Osim ako ne navijaš da London percipira izvješće kao loše što bi nekim optimistima pomoglo u njihovim nerealnim namjerama. Btw daj nam javi unaprijed što očekuješ od izvješća da ga znamo “percipirati” ” ja sam danas prodao kao što će mnogi prodavati…a od tebe ću kupovati na 3200 [smiley1] ” možda ne budeš imao od kog kupit po 3200, od mene nećeš sigurno.[smiley1][smiley1][smiley1]
Heh ima 40000 dioničara naći ćemo nekog valjda…
Heh ima 40000 dioničara naći ćemo nekog valjda…
Iz dana u dan je sve manje onih koji su spremni prodat,imaj to na umu!
kad sam držao 7 mjesecii zaradio 100%,
pa sačekat ću i onih 10% nagrade za strpljenje,
a do tad ,nadam se još kakvih 50-ak%
[smiley2][smiley2][smiley2]
Kvartalna neto dobit Ine smanjena za 27 posto
Prihodi od prodaje koje je Ina ostvarila u prvom kvartalu ove godine bili su 10 posto niži nego lani u istom razdoblju i iznosili su 4,99 miljardi kuna, saznaje se iz priopćenja koje je objavila najveća domaća naftna kompanija. Među glavnim uzrocima za lošije rezultate nalaze se niža cijena sirove nafte, niže prodane količine zbog smanjenja potražnje za loživim uljem i snažnijim utjecajem konkurencije na tržištu Bosne, navodi se u priopćenju.
Neto dobit kompanije je, prema konsolidiranim podacima, iznosila 186 milijuna kuna i bila je 27 posto niža od 256 milijuna kuna zabilježenih godinu dana ranije.
Podaci iz izvještaja pokazuju da je u veleprodaji Ina zabilježila pad prodaje derivata od 5,4 posto, dok je u maloprodaji zabilježen rast od 6,6 posto, najvećim dijelom zbog rasta prodaje dizelskih goriva. Prihod u maloprodaji bio je 5 posto niži zbog 10 posto nižih prosječnih cijena, navode u Ini.
Ina je i u financijskim aktivnostima ove godine zabilježila lošije rezultate. Zbog slabljenja kune u odnosu na dolar i povećanih kamata za kredite Ina je u prva tri mjeseca zabilježila 56 milijuna kuna financijskog gubitka za razliku od lani kada je zabilježena dobit od 31 milijuna kuna, priopćeno je iz kompanije.
Tomislav Dragičević, prvi čovjek kompanije, istaknuo je kako je Ina u prvom kvartalu više nego udvostručila proizvodnju plina na poljima u sjevernom Jadranu, kao i proizvodnju sirove nafte u Egiptu. “Kapitalna ulaganja povećana su u skladu s trendom započetim 2006. godine, s naglaskom na modernizaciju rafinerija i razradu plinskih polja u sjevernom Jadranu”, dodao je on. Snažan rast kapitalnih ulaganja zabilježen je i u maloprodajnom segmentu u kojem je investirano 60 mil. kuna za razliku od 10 mil. kuna godinu dana ranije.
Cijena Inine dionice, na koju će prema odluci prošlog tjedna održane glavne skupštine biti isplaćena dividenda od 13,08 kuna, u utorak je na Zagrebačkoj burzi do podneva pala za 0,6 posto u odnosu na zaključnih 3.400 kuna od ponedjeljka. U ponedjeljak cijena Inine dionice porasla je za 2,1 posto.
(Bankamagazin)
davids: ” Heh ima 40000 dioničara naći ćemo nekog valjda… ” Iz dana u dan je sve manje onih koji su spremni prodat,imaj to na umu! kad sam držao 7 mjesecii zaradio 100%, pa sačekat ću i onih 10% nagrade za strpljenje, a do tad ,nadam se još kakvih 50-ak% [smiley2][smiley2][smiley2]
Mene samo brine pad prihoda ,zima je bila najtoplija u povijesti,no i dolar je najeftiniji u povijesti.
edo: ” davids: ” Heh ima 40000 dioničara naći ćemo nekog valjda… ” Iz dana u dan je sve manje onih koji su spremni prodat,imaj to na umu! kad sam držao 7 mjesecii zaradio 100%, pa sačekat ću i onih 10% nagrade za strpljenje, a do tad ,nadam se još kakvih 50-ak% [smiley2][smiley2][smiley2] ” Mene samo brine pad prihoda ,zima je bila najtoplija u povijesti,no i dolar je najeftiniji u povijesti.
ajde nogometaš… jasan si svima… sad bi da dokupiš jeftino… [smiley1][smiley2]
davids: ” edo: ” davids: ” Heh ima 40000 dioničara naći ćemo nekog valjda… ” Iz dana u dan je sve manje onih koji su spremni prodat,imaj to na umu! kad sam držao 7 mjesecii zaradio 100%, pa sačekat ću i onih 10% nagrade za strpljenje, a do tad ,nadam se još kakvih 50-ak% [smiley2][smiley2][smiley2] ” Mene samo brine pad prihoda ,zima je bila najtoplija u povijesti,no i dolar je najeftiniji u povijesti. ” ajde nogometaš… jasan si svima… sad bi da dokupiš jeftino… [smiley1][smiley2]
Ok tko ne bi kolega?