INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jel ima netko ovdje da je obvezujucu ponudu za INA-u predavao putem netbanking servisa RBA? Zanima jel ta procedura isla potpuno elektronski ili se podnosilac ponude morao nesto negdje “osobno” potpisati? Hvala!

Sve sam odradio iz tolpog mi doma..i uplatu i sve ostalo..

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Koliko je Ina u Londonu.

Bolje prekasno nego nikad.

Bid Offer Volume High Low Last Close
539.75 540.00 1,323 525.14 525.14 550.00 on 21-Feb-2007

Zadnja u Londonu 537.50 (- 2,57%) u 16:06. Što mislite sljedi li sutra blaga korekcija ili idema
dalje.

Zadnja u Londonu 537.50 (- 2,57%) u 16:06. Što mislite sljedi li sutra blaga korekcija ili idema dalje.

To je 3060 kn…..što znači da još uvijek kaskamo….

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

http://www.poslovni.hr/34821.aspx

[b]Ima li tko ovaki Kawasaki?[/b]

http://www.poslovni.hr/34821.aspx

Prvo BiH,pa sad i CG.Širimo se, tko drži naftu…

Ode Ina preko 3.100 sutra, samo gledajte. Watch an’ cry

Ne kužim zakaj je ovo gore dva puta pejstano?

Ina se mora širiti ako misli izdržati pritisak ruske strane, nije to ništa novo, već nužno!

Messer i INA-Naftaplin produljuju život hrvatskim naftnim poljima
business.hr

(objavljeno 22.2.07 19:55)

Pilot-projekt Messera i INA-Naftaplina koji se provodi u Hrvatskoj od 2004. godine pokazao se vrlo uspješnim u vađenju dodatnih količina nafte zahvaljujući ubrizgavanju ugljičnog dioksida.

Cilj projekta bio je provjeriti učinak ubacivanja ugljičnog dioksida u postojeća naftna polja kako bi se povećalo izvlačenje resursa. U prva dva testna kruga dvije pošiljke tekućeg ugljičnog dioksida od 16 tisuća tona dopremljene su u Ivanić Grad i naknadno utisnute u zemlju pod pritiskom od 100 bara. Kako su rezultati bili uspješni, projekt je nastavljen, objavio je specijaliziran portal za naftnu industriju Gasworld.com.

Messer vjeruje da bi takav sistem mogao snažno utjecati na proizvodnju nafte, produljujući život naftnim poljima i povećavajući prinose 10 do 15 posto, što bi na europskoj razini predstavljalo dodatnih 1,3 milijarde barela.

Projekt omogućava i sigurno pohranjivanje ugljičnog dioksida unutar naftnog polja kako se ne bi vraćao u okoliš i utjecao na klimatske promjene. Na svaki proizvedeni barel trećina tone ugljičnog dioksida ostaje pohranjena u zemlji.

Vaš link

To je odlična vijest, još ako postoji mogućnost da Ina proda “know how” velikim svjetskim kompanijama otvorile bi se neke sasvim nove perspektive Ine. [smiley7]

Link na izvorni članak: Vaš link

New Report

Close