INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

t_soprano: ” ja ne prodajem dok HT ne izađe , pa bila cjena 3000,4000,5000..svejedno..i sad sam vec vise nego zadovoljan ” Ja ne prodajem dok MOL ne da pare……..ili LUKOIL ,sasvim svejedno[smiley2]

Tako je ,i ja isto to planiram, svejedno mi je dali MOL ili LUKOIL
i jedan i drugi će razinu dignuti preko 5000…[smiley2]

dakle 5000 je target..
to bi bilo ostvarenje “Hrvatskog sna”..lezat’ a zaradjivat’!
dao Bog da bude tako..[smiley2]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

dakle 5000 je target.. to bi bilo ostvarenje “Hrvatskog sna”..lezat’ a zaradjivat’! dao Bog da bude tako..[smiley2]

A kako bi moglo drugačije?
Ovaj cilj je 98% moguć dok ovih 2% može cjenu vratiti nazad.
Zar nije tako?

MiG29: ” dakle 5000 je target.. to bi bilo ostvarenje “Hrvatskog sna”..lezat’ a zaradjivat’! dao Bog da bude tako..[smiley2] ” A kako bi moglo drugačije? Ovaj cilj je 98% moguć dok ovih 2% može cjenu vratiti nazad. Zar nije tako?

Vrlo lako moguće da će dionica i dalje gore. Kako je do sada izgledalo do slijdeće granice od 4000 bi mogli u par mjeseci, sve dok se ne utaži žeđ potražnje. 5000 je možda daleko ali novi target od 4000 upravo se postavlja.

” Vrlo lako moguće da će dionica i dalje gore. Kako je do sada izgledalo do slijdeće granice od 4000 bi mogli u par mjeseci, sve dok se ne utaži žeđ potražnje. 5000 je možda daleko ali novi target od 4000 upravo se postavlja.

ne treba izmišljati “toplu vodu”
to je jednostavno neminovno
Plivu su digli za duplo Actavis i bar u 2-3 mjeseca
Koliko će Mol i Lukoil dignuti Inu i neupućenom je jasno!
I neće to trajati dugo, do kraja godine
ovo ostaje zapisano ovde
i može mi se uvijek nabiti na nos ako ne bude tako.

Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao, kako je cijena MOL-ovih dionica porasla 10 puta u odnosu na cijenu koju je imala na svom IPO-u prije 10 godina.
Ja ne vidim razloga da se scenarij ne ponovi s dionicom Ine i ja ga očekujem

Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao, kako je cijena MOL-ovih dionica porasla 10 puta u odnosu na cijenu koju je imala na svom IPO-u prije 10 godina. Ja ne vidim razloga da se scenarij ne ponovi s dionicom Ine i ja ga očekujem

Čuj ja isto imam INA-u i veselim se ali mislim da je to malo preoptimistično jer su onda bile drugačije okolnosti što se tiče cijene nafte…onda je bila na dnu a sada na vrhu

Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao, kako je cijena MOL-ovih dionica porasla 10 puta u odnosu na cijenu koju je imala na svom IPO-u prije 10 godina. Ja ne vidim razloga da se scenarij ne ponovi s dionicom Ine i ja ga očekujem

Ja iskreno ne vjerujem u baš toliki rast,ali da ću ići do kraja,ići ću…target,pa koliko mi dadu nofćeka..nadam se 10-12 k jer će vjerovatno i BV narasti kad se sve usredi,tada ćemo računati * 3 BV + čarobnih 30% rasta (M Reich) kod objave..a nije nemoguće ni 100% kao kod Plive,ali otom poto…još imamo goina za čekati…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

jer su onda bile drugačije okolnosti što se tiče cijene nafte…onda je bila na dnu a sada na vrhu

A ovo je vrh cijena nafte…?[smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

evo kako ja razmišljam i tog se držim:
-od početka ove godine je porasla sa 2300 na 2950, +22% u 6 tjedana
-do kraja godine ima nešto oko 40 tjedana
-svaki tjedan neka Ina raste 1%
-na kraju godine će biti 40% veća a to je 4130 kn
-za mene je to vrlo realna projekcija, normalno iz oscilacije.

Zanima me Vaše mišljenje.

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

atija:

Čuj ja isto imam INA-u i veselim se ali mislim da je to malo preoptimistično jer su onda bile drugačije okolnosti što se tiče cijene nafte…onda je bila na dnu a sada na vrhu

A tko kaže da nafta neće biti za dvoije godine na 120 dolara po barelu?

Bolje prekasno nego nikad.

atija: ” Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao, kako je cijena MOL-ovih dionica porasla 10 puta u odnosu na cijenu koju je imala na svom IPO-u prije 10 godina. Ja ne vidim razloga da se scenarij ne ponovi s dionicom Ine i ja ga očekujem ” Čuj ja isto imam INA-u i veselim se ali mislim da je to malo preoptimistično jer su onda bile drugačije okolnosti što se tiče cijene nafte…onda je bila na dnu a sada na vrhu

Cijena barela za košaru sirove nafte 11 članica OPEC-a smanjena je za 12 posto na prosječnih 50,73 dolara u siječnju, što je njegova najniža cijena od svibnja 2005., kaže se još u tom priopćenju.

(Business.hr/Hina)

Zamislite koja će dobit biti u 1 Q 2007. ako znate da cijena Ininih derivata nije išla dole niti za 1% a cjena nafte je pala za 12%

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

New Report

Close