INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– inu prodaju mali ulagaći 22, a kupuju investicijski fondovi, a oni su ti koji će i određivati do koje će granice ina ići. – TV i novine su prije morali educirati ljude, a ne da se oni i ostalo pučanstvo čudi tome. – Kod nas je još jako dobra investicija kupiti novi auto na kredit. – Kupiti dionice na kredit, to je jako rizično i u ovoj zemlji se pametnim ljudima to ne preporučuje. Pozdrav !

Fondovi ne diktiraju cijenu Ine vec London. Investicijski sumnjam da kupuju na Londonu; vjerojatno mirovinski i oni mogu jedini imati neki utjecaj.
Mali ulagaci prodaju kod nas; dakle, ne diktiraju cijenu Ine. Kako plese London tako ce i Zagreb.

Glupo je usporedjivati kredit za auto i kredit za dionice.
U Hrvatskoj mozda 2% ljudi investira; previse sam rekao; direktno na burzi tako da je i jasno da su auto krediti popularniji.
Ali naravno, dionice su za maloga, prosjecnog covjeka i rizicnije. Prosjecan hrvat ne gleda BV, P/E. Gleda kako stici sa autom na posao.
A nije to samo kod nas nego u cijelome svijetu.

Ne komentiram puno ali na gluposti reagiram.

Stojic kaze da je cijena na IPO-u bila precijenjena. Par dana kasnije isao je report (madjar, mislim, nisam siguran) da je realna 2200. Tko tu koga mulja.
[smiley13]

Da, slazem se. Jutarnji nije nista navlacio. Samo je konstatirao.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Molim medvjedića Mreicha da mi kaže što će biti sa 24000 bonus dionica koje je ostalo u državnom portfelju a koje mali novopečeni dioničari neće dobiti jer su navodno već rasprodali 12000 paketa po 22 dionice

da odgovorim o navlačenju Londona, to netko sa foruma svako večer prevede sve naše postove na engleski i onda ih reposta na engleskim popslovnim forumima [smiley2][smiley2]
zato i imamo ovakvo simultano navlačenje i tu i u londonu.

ma jok. to im sve kompjutori odrade – izanaliziraju sve na netu o ini pa odluče. vidiš da je sve Automatic trade [smiley2] a i jedan sat su iza nas pa imaju vremena.(samo kako onda diktiraju cijenu ak zaostaju sat vemena [smiley11])

nego, ak to dobrim dijelom mirovinci kupuju, a ina, ne daj bože, napuhana, jel su to naše mirovine u opasnosti? [smiley2]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

…. da odgovorim o navlačenju Londona, to netko sa foruma svako večer prevede sve naše postove na engleski i onda ih reposta na engleskim popslovnim forumima [smiley2][smiley2] zato i imamo ovakvo simultano navlačenje i tu i u londonu.

LOL… kolega beholder je zasigurno u pravu.. samo kaj je zavjera jos malo sirih razmjera.. nisu tu ukljuceni samo forumi.. vec i mediji.. kompletni…

Tekst posta ce se prikazati nakon odobrenja moderatora. Hvala na razumijevanju.

Sad sam pročitao članak i moram priznati da sam zgrožen ovim legalnim navlačenjem ljudi na prodaju [smiley9] ali kako već imam puno keša, neka, neka…ajmo ljudi sad je pravo vrijeme za prodati…moji vas nalozi čekaju [smiley2][smiley2]

To je za nas providan pokušaj navlačenja na prodaju
ali nas ne mogu navući jel znamo koliko će vrediti Ina.
Druge također neće uspjeti navući ,oni čekaju svoje 2 dionice gratis
Tko kupuje Inu u ogromnim količinama?
Isti oni koji šire glasine na TV i tisku, da je Ina precjenjena
ZAKLJUČAK: Čuvati INU kao zjenicu oka(netko je već napisao)!

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

09:37:00 16-Feb-2007 530.00 50 26,500.00 Automatic Trade
09:30:36 16-Feb-2007 520.00 65 33,800.00 Automatic Trade
09:26:37 16-Feb-2007 520.00 300 156,000.00 Automatic Trade
16:02:39 15-Feb-2007 517.91 5,000 2,589,530.00 Ordinary Trade
16:01:59 15-Feb-2007 515.00 715 368,225.00 Ordinary Trade

krenulo jwe i danas na LSE[smiley2]

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

– Kod nas je još jako dobra investicija kupiti novi auto na kredit. – Kupiti dionice na kredit, to je jako rizično i u ovoj zemlji se pametnim ljudima to ne preporučuje. Pozdrav !

Mislim da kupovina auta na kredit nije investicija već potreba odnosno luksuz ovisno o autu, a kupovina dionica na kredit je ipak rizik. Možemo to gledati i sa psihološke strane – vi unaprijed znate da onaj dan kad izvezete auto iz salona on vrijedi 20% manje i tu nema nikakvog rizika (vi ste spremno pristali na takve uvjete) kod dionica je stvar drugačija – ljudi se nadaju dobiti a ne percipiraju da im je za dobit ljestvica postavljena na minimalno (sa kamatama i naknadama) +15% od osnovne cijene (kod nekih je ta ljestvica postavljena na +40%) Tu leži bit problema.

Lako je sada govoriti o tome kako je to bio pravi potez, no koliko od vas se moglo u 10 mjesecu zakleti u to. Ako ćemo ići u ekstremne primjere (a INA je svakako jedan od njih – onaj pozitivan) da ste u Q3 2001 uložili u investicijski fond Splitske Banke određenu svotu i to na kredit dogodila bi vam se katastrofa … nije to usamljen primjer npr. dionice Plive ’96 (ako se ne varam), koliko biste trebali čekati na povrat i da ste uložili nedavno u jednu fantastičnu dionicu kakva je ERNT (kada je mjesecima oscilirala između 1800 i 2000).

Bez ikakve dvojbe onaj tko je spreman čekati koliko treba gotovo uvijek će se izvući sa dobiti (govorimo o ‘normalnim’ likvidnim dionicama), samo smo ipak ograničeni vremenom i željama.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

ja sigurno necu prodavati dok mi Sanader ne isplati moj zasluzeni bonus!pa makar se popelo do 10k!a onda,kuda koji,mili moji[smiley1]
samo bojim se da vecina razmislja kao ja i da ce onda cijena debelo pasti!mozda prodam dan prije isplate bonusa i zaradim vise nego s njima..kratkorocno[smiley1]
ako bi mogli ostali kolege i kolegice reci svoj target s INAom?
hvala!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

sitni su pali pod utjecaj jutarnjeg lista
a veliki samo laganini dokupljuju
po bidu idu samo paketići,
a sa aska se skidaju veće količine ,a li opet pazeći da ne dignu previše
čim kupe odmah 5 kom spuste po asku i mali se istovaraju
misleći da je krenulo nizbrdo..
Na londonskoj je stanje nepromjenjeno
trži se po istim cjenama od jučer
kod nas se danas lovi u mutnom
vidićemo pred kraj dali će se vratit blizu 3000.

Sinoć su pozvani u Dnevniku na prodaju…
Potrajat će to par dana, a onda idemo dalje.

ja ne prodajem dok HT ne izađe , pa bila cjena 3000,4000,5000..svejedno..i sad sam vec vise nego zadovoljan

ja ne prodajem dok HT ne izađe , pa bila cjena 3000,4000,5000..svejedno..i sad sam vec vise nego zadovoljan

Ja ne prodajem dok MOL ne da pare……..ili LUKOIL ,sasvim svejedno[smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

New Report

Close