ko koupuje dionice ine na ovim razinama , po meni mol ne zašto ih kupovati sada , kada će kasnije biti , puno jeftinije, inače bi oni bili kupovali odma kada je ina izašla na burzu, tada im je bila ,jako puno jeftinija . još nešto koliko je moguće da se ovdje radi i o “lagano kupovanju birača”.
molim da se sada ne krene sa lavinam napada , nego neka se iskreno kaže mišljenje , o ovakvim tvrdnjama .
hvala lijepi pozdrav.
Ja sam ovo pročitao kao poziv građanima koji su već ionako previše zaradili na dionicama INE da ih brže bolje prodaju. Moje su izložene na prodaji na 4500 pa ako baš netko navali neću se suzdržavati da mu ih prodam. [smiley1]
Čudni su mi ovi komentari rasta cijene dionice Ine /traženje vanjskog i unutrašnjeg neprijatelja/ i priča
o navlaušama na forumima, novinama pa i u TV dnevnicima. Ako te priče pale kod nas, kako objašnjavate
na koje navlakuše nasjedaju kupci Ine na Londonskoj burzi. [smiley1]
Ovo je najjači dio:
Sve dosadašnje analize pokazale su da je Ina značajno precijenjena i da je to bila čak i u vrijeme raspisivanja javne ponude, objašnjava zagrebački broker koji zbog novih pravila koja u posljednje vrijeme nameće Hanfa (Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga) ne želi vidjeti svoje ime u medijima.
Ne bih ni ja da mi objave ime uz ovakve gluposti.
Broker = osoba koja zna cijenu svega, a vrijednost ničega.[smiley1]
A samo sam čekao kad će se Stojić javiti, radi njegovih komentara sam se između ostalog i odlučio kupiti na IPO. Još im fali i Galinec sa svojim crnjacima.[smiley2]
Čudni su mi ovi komentari rasta cijene dionice Ine /traženje vanjskog i unutrašnjeg neprijatelja/ i priča o navlaušama na forumima, novinama pa i u TV dnevnicima. Ako te priče pale kod nas, kako objašnjavate na koje navlakuše nasjedaju kupci Ine na Londonskoj burzi. [smiley1]
– nisu to čudni komentari i tu nema nikakvog navlačenja.
– inu prodaju mali ulagaći 22, a kupuju investicijski fondovi, a oni su ti koji će i određivati do koje će granice ina ići.
– TV i novine su prije morali educirati ljude, a ne da se oni i ostalo pučanstvo čudi tome.
– Kod nas je još jako dobra investicija kupiti novi auto na kredit.
– Kupiti dionice na kredit, to je jako rizično i u ovoj zemlji se pametnim ljudima to ne preporučuje.
Pozdrav !
Nisam ušao u INU ali nisam ni ljubomoran,ko riskira taj i profitira,ušao sam drugdje i opet tu sam negdje po prinosu.Al su oni penzići što su bili u redovima sada sretni a ja nisam htio biti penzić i malo čekati u redu,ebat ga.
Molim mišljenj: ako MOL kupi INU recimo 90% po cijeni od 4500-5000 kn, dali onih 10% koji nisu prodali dionice postaju za neko određeno vrijeme vlasnici MOL-ovih dionica kao šta će biti sa ATLS-om, što znaći da će cijena od tih 10% dioničara znatno narasti. Ako sam u krivu molim Vas da mi pojasnite
Hvala
senior: ” Čudni su mi ovi komentari rasta cijene dionice Ine /traženje vanjskog i unutrašnjeg neprijatelja/ i priča o navlaušama na forumima, novinama pa i u TV dnevnicima. Ako te priče pale kod nas, kako objašnjavate na koje navlakuše nasjedaju kupci Ine na Londonskoj burzi. [smiley1] ” – nisu to čudni komentari i tu nema nikakvog navlačenja. – inu prodaju mali ulagaći 22, a kupuju investicijski fondovi, a oni su ti koji će i određivati do koje će granice ina ići. – TV i novine su prije morali educirati ljude, a ne da se oni i ostalo pučanstvo čudi tome. – Kod nas je još jako dobra investicija kupiti novi auto na kredit. – Kupiti dionice na kredit, to je jako rizično i u ovoj zemlji se pametnim ljudima to ne preporučuje. Pozdrav !
E, ovo je lijepo rečeno.
Baš octrtava mentalitet večine!
Nisam ušao u INU ali nisam ni ljubomoran,ko riskira taj i profitira,ušao sam drugdje i opet tu sam negdje po prinosu.Al su oni penzići što su bili u redovima sada sretni a ja nisam htio biti penzić i malo čekati u redu,ebat ga.
Meni je jako drago zbog tih penzića,nek si malo podignu standard,ali mi je jako žao što oni ne žele zadržati to i ne slušaju nikoga u savjetima,ako poslušaju obično to bude kriva osoba….njima je ona puno narasla i to moraju prodati,jer može se to vratiti i na staru cijenu…to je njihovo razmišljanje..
dok je god više od 5% dionica u opticaju, većinski vlasnik mora “pregovarati” sa dioničarima o budućnosti firme. npr. ne može MOL ugasiti osobnost INE i nazvati ju MOL Hrvatska, a da ne ponudi ostalima zamjenske dionice…ista je prića u slučaju spajanja…pa što mislite zašto se dionice plive još uvijek trže.
ali prića kod Atlasa je malo drugačija, tu se spajaju 3 domaće pravne osobe i najvjerojatnije jedna strana i ukoliko nije vlasništvo 100% u rukama jednoga, ostalima se mora ponuditi zamjenska dionica…ima toga dosta u zakonu o vp-u i odnosi se na zaštitu malih dioničara….
da odgovorim o navlačenju Londona, to netko sa foruma svako večer prevede sve naše postove na engleski i onda ih reposta na engleskim popslovnim forumima [smiley2][smiley2]
zato i imamo ovakvo simultano navlačenje i tu i u londonu.