Pozdrav svima! Već dugo pratim pasivno ovaj forum, i vidim da neki članovi jedva čekaju da se pojavi i najmanja nebuloza na internetu,da bi to mogli prezentiratri ovdje! Tobože nitko nema nekakve zle namjere! Cinjenica je da su mnogi mali dioničari ine tek puki početnici, da mnogi čitaju forume i na temelju preuveličavanja određenih događaja prodaju velikima svoj dio kolača te time usporavaju rast dionice! …1690kuna….. otišla baba sa kolačima
Danijele1, hvala na iznesenom objektivnom zapažanju. Onim “stručnjacima i poznavateljima naftne industrije” koji su se prepoznali u citiranom postu: Zar vas nije sram što svojim pisanjem početnike u svijetu investiranja prisiljavate da režu dobitke?
Ako bi bio sebičan moga bi reći da mi je drago što su danas i jučer fondovi od malih dioničara odkupili cca 15 milijuna kuna dionica.
Bolje je kad su dionice u čvrstim rukama nego kad su u drhtavim.
Sa druge strane žao mi je da ljudi kojima je INA bila prvi dodir sa dionicama sada prodaju za 2600 kn robu koja će vrlo skoro vrijediti puno više.
Svi ovi fondovi koji su ovih dana masovno dokupljivali po 2600 kn nema šanse da istu prodaju ispod 4000
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira INA-R-A
Stanje na dan: 19.01.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./HVB BANK HUNGARY ZRT, HUNGARY ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA[/color]
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira INA-R-A
Stanje na dan: 26.01.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./HVB BANK HUNGARY ZRT, HUNGARY ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
zamijenili mjesta ZABA i HPB srbnički
Pozdrav svima! Već dugo pratim pasivno ovaj forum, i vidim da neki članovi jedva čekaju da se pojavi i najmanja nebuloza na internetu,da bi to mogli prezentiratri ovdje! Tobože nitko nema nekakve zle namjere! Cinjenica je da su mnogi mali dioničari ine tek puki početnici, da mnogi čitaju forume i na temelju preuveličavanja određenih događaja prodaju velikima svoj dio kolača te time usporavaju rast dionice! …1690kuna….. otišla baba sa kolačima
U potpunosti se slažem sa kolegom sa svim navedenim.Ovaj forum kao i svaki drugi pun je ljudi koje imaju
svoje interese i u skladu s njima pišu svašta,navijaju,žale za propuštenim,jer kako je moguće da
tako iskusni investitori propuste jednu INU dok potpuni početnici kupe i zarade.I sada INA-R-A i dalje
raste i uvjeren sam rasti će i dalje.BIt će korekcija i to je normalno tako je na svim dionicama.A taj rast
prilično boli one koje su mislili a nisu.Sjećam se prije IPO-a koliko ljudi su pljuvali po toj trvrtci,čak
su se i pjesmice sklapale zašto ne kupiti.Kako je to sigurno promašaj,najveća pljačka.Pitam
se kako bi sada glasila ta pjesmica ,koliko zavisti i jala je sada kod tih ljudi.Kome oni pomažu??
Sebi sigurno ne jer oni opet neće imati hrabrosti pa ni znanja kupiti ali fondovi i veliki kupuju i kupovat će.
U pitanju je nafta,oko nje vodjeni su ratovi,vode se i sada a voditi će se i dalje.I zar netko inteligentan može
misliti da će HRvatskoj ostaviti tu trvrtku.Naravno za državu bi bilo bolje da to ostane ali to se nažalost
neće dogoditi jer ne može jer smo premali i preslabi.Velika riba jede malu ribu a ova je ukusna.
Ako je to tako,pitanje je trenutka kad će se to dogoditi,kao i sa bankama.Plivom i svim što vrijedi.
Da li ćemo to dočekati i bar skupo prodati svoje blago ili ne stvar je na vama.A kad se to dogodi
mnogi će se pitati gdje sam ja bio i šta sam mislio.Tada cijena neće biti 2600 kn nego puno,puno više.
Slažem se sa ovim bljedolikim ulagačem. Uvijek se više isplati vjerovati nego ne vjerovati. Time što vjerujete ( rekao je jedan poznati bljedoliki ) činite sve mogućim. Kao što sam napisao prije IPO-a INE:
oni koji kupe – kajati će se, oni koji ne kupe – kajati će se
ali oni koji ne kupe kajati će se puno više od onih koji kupe
Howgh
[smiley2]
Slažem se sa ovim bljedolikim ulagačem. Uvijek se više isplati vjerovati nego ne vjerovati. Time što vjerujete ( rekao je jedan poznati bljedoliki ) činite sve mogućim. Kao što sam napisao prije IPO-a INE:
Howgh
[smiley2]
Crveni prijatelju, ipak si pogriješio. Ne mislim baš da se kaju oni koji su kupili na IPO-u.[smiley2]
KuciloOro:
”
Howgh
[smiley2]
”
Crveni prijatelju, ipak si pogriješio. Ne mislim baš da se kaju oni koji su kupili na IPO-u.[smiley2]
Ha, ha, potpuno si u krivu prijatelju, kaju se, kaju – kaju se što nemaju širi krug rodbine sa kojom su jako dobri i što nisu upisali još više paketića.
[smiley2]
Pozdrav iz Sisačke eko akcije… očito se ovdje vodi rasprava kada su i nama ljudi na mail slali da s ejavimo i vjerojatno su to učinili iz nekih svojih ciljeva, a koji su vidljivi iz svih Vaših psotova ovdje… Jedni navijate da se dionice prodaju pa da ih sami kupite, a drugi ih očito nisu kupili na vrijeme pa sad plaču…
Ukratko… mi nemamo veze s tim…
Zrak je u gradu Sisku 3. kategorije (podaci Ministarstva, a 3. kategorija je najgora kategorija) i za sumporovodik i sumporov dioksid je, potvrđeno, odgovorna Rafinerija… To je činjenica… Tražimo da se nešto profita i dobiti hitno uloži u dodatnu modernizaciju sisačke Rafinerije, prvenstveno na instalacije i ventile te peći, jer upravo na tim dijelovim zagađenje “propušta”… tražimo jasno da raf se modernizira rafinerija jer će jednino modernizacija omogućiti da se Rafinerija ne ugasi sama od sebe za 5-10 godina…
također, dok ne riješe Claus, tražimo da se prerađuje nafta sa što manje sumpora u Rafineriji… to može vrlo brzo smanjiti koncentracije sumporovih spojeva u zraku… znamo da je nafta s manje sumpora skuplja, no nisu Siščani krivi što ova država mora pronaći novac za milijun umirovljenika (od toga mnogo mlađih od 50 godina) i pola milijuna državnih službenika čime se cijelo vrijeme kupovao socijalni mir na teret zdravlja…
tražimo da se vlasnik INE, a stoga i neki od Vas ovdje, odrekne dijela profita u zamjenu za suživot Rafinerije u Sisku i mislim da je to fair play… ne želimo ni mi da se bunimo već da zdravo dišemo i da nam djeca u budućnosti budu zdrava…
A ako MOL ili netko drugo krene zatvarati Rafineriju mi idemo prvi prosvjedovati protiv toga jer Rafinerije postoje i u svim Francuskoj, Engleskoj i drugdje i rade svoj posao bez ovakve količine SO2 u zraku… Tako to može raditi i sisačka ali dakako treba novaca…
I usput jedna informacija, nešto se priča da neće biti ništa od dividende idućih 5 godina, i to zato što ranijih godina država nije htjela modernizirati pogone INA-grupe, pa je sada to prioritet…
Danijel Prerad, glasnogovornik Sisačke eko akcije
INA treba izvršiti modernizaciju rafinerije u Sisku i zbog sebe i zbog ljudi koji žive u blizini iste.
Modernizacija je ionako bila u plano, pa to sve skupa treba samo malo ubrzati.
Ekipa koja ovo koristi da obori cijene i kupi dionice jeftino nije imala prevelikog uspjeha – po mom mišljenju samo su za par dana odgodili daljnji streloviti rast.
Ovu dionicu apsolutno niti jedan fond ne prodaje a velika večina fondova ju konstantno kupuje-
Zanima me koliko još ovakvih dionica na ZSE ili VSE.
Mnogi se zanose mišljenjem da mogu svojim postovima rušiti ili dizati cijenu ove dionice kao što to rade s mnogima na našim burzama.
Na njihovu žalost s ovom dionicom ne trguje se u Zagrebu nego u Londonu, a tamo su najveći svjetski igraći a ne «mali Ivice» i mali gadni igraći s naših burzi.
Gospodin Ljudevit napisao je divan post pa nemam što više dodati.