Last 5 trades
Time/Date Price Volume Trade value Type
10:10:23 23-Jan-2007 475.00 100 47,500.00 Automatic Trade
15:43:29 22-Jan-2007 457.35 425 194,375.00 Ordinary Trade
13:44:06 22-Jan-2007 460.00 100 46,000.00 Automatic Trade
13:40:32 22-Jan-2007 458.00 250 114,500.00 Ordinary Trade
13:31:27 22-Jan-2007 455.00 250 113,750.00 Automatic Trade
bid/offer
457/485
Last 5 trades
Time/Date Price Volume Trade value Type
12:11:07 23-Jan-2007 465.00 500 232,500.00 Ordinary Trade
12:08:31 23-Jan-2007 465.00 500 232,500.00 Automatic Trade
11:46:37 23-Jan-2007 465.00 50 23,250.00 Automatic Trade
11:23:54 23-Jan-2007 473.00 50 23,650.00 Automatic Trade
11:21:12 23-Jan-2007 460.00 425 195,500.00 Ordinary Trade
U Zagrebu, zadnja 2.600 kuna.
pozdrav
jedno pitanje: prema svim pokazateljima, gdje ocekujete vrh rasta?
ako se ne varam kolega mreich je jednom rekao da ce ina rasti od ipo-a prvih sest mjeseci kada ce postici maksimum, te nakon toga ce se trziti +, – 20% sljedecih 2-5 godina, molim kolegau mreicha da kaze sto misli o tome, odnosno da li jos uvijek tako razmislja i na kojoj je razini vrh cijene?
naravno komentari i drugih kolega su vise nego dobrodosli
pozdrav
Cijenu će većim dijelom diktirati LSE. Osobno očekujem konstantan rast do 2008. kada bi se znale pojedinosti o obnovi rafinerija. Tada bi mogla i značajnije porasti.
Falila je jedna jaka i likvidna dionica na našem tržištu, za što mislim da je kod nas najveći problem. Možda ujedinjenje burzi donese poboljšanja.
mislim da bi je sada trebalo prodavat, nema dividende-ulazu u rafineriju, pricaju zeleni u vezi nekog zagadenja(ina u prici), udruga se osniva u sisku oboljelih i sta mislite koga ce tuziti za godinu dana( trenutno ne spominju nikakve tuzbe), rusi dolaze u susjedstvo ( kupili rafinerije dole u rs) tako da mislim da je dobra dionica ali fundametalna analiza nije bas obecavajuca, al to je samo moje misljenje[smiley10]
Tužba – parnica – 10 godina…[smiley2]
Ovdje se plaća perspektiva a ne fundamenti.[smiley2]
Tužbom se uvijek traži više od onog s čim bi bio zadovoljan da dobiješ. Znači,ako traže 10 bili bi zadovoljni i s 5 milijuna. A još je tu faktor trajanja parnice koja bi mogla potrajati par godina i na kraju ako bi i trebalo platiti 30-40 milijuna kuna odštete,zar bi to bio neki veliki problem za tako veliku tvrtku?
mislim da bi je sada trebalo prodavat, nema dividende-ulazu u rafineriju, pricaju zeleni u vezi nekog zagadenja(ina u prici), udruga se osniva u sisku oboljelih i sta mislite koga ce tuziti za godinu dana( trenutno ne spominju nikakve tuzbe), rusi dolaze u susjedstvo ( kupili rafinerije dole u rs) tako da mislim da je dobra dionica ali fundametalna analiza nije bas obecavajuca, al to je samo moje misljenje[smiley10]
Kaj je dečki? Niste vjerovali, prerano izašli a sad bi opet ušli – npr. po 2000!!. Ne bu išlo. Mreich je dobro napisao, slažem s njegovom prognozom.
SISAK – Grad Sisak pokrenuo je tužbeni postupak protiv odgovornih osoba u sustavu Ine d.d. Zagreb zbog onečišćenja okoliša, izvijestio je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić na današnjoj redovnoj sjednici Gradskog poglavarstva.
Istaknuo je da u rješavanju problema onečišćenja u Sisku očekuje ozbiljnije uključivanje Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Od njih Grad Sisak traži očitovanje o problemu onečišćenja u svom području.
Zbog neugodnih mirisa izazvanih ispuštanjem sumporovodika iz Rafinerije nafte, te povećanih koncentracija benzena na mjernoj postaji kod Rafinerije i Termoelektrane u naselju Sisak Caprag, u Sisku je proteklih dana pokrenuta inicijativa za osnivanje Udruge oboljelih od karcinoma, počelo je potpisivanje peticije protiv zagađenja, a u pripremi je i osnivanje nove ekološke udruge.
Najavljuju se i prosvjedi pred Rafinerijom, Termoelektranom i Herbosom, kao mogućim zagađivačima okoliša, jer te tvornice imaju vlastite spalionice otpada.
U Sisku je, prema podacima sisačke Gradske uprave, kakvoća zraka u 2006. godini bila III. kategorije s obzirom na ugljični dioksid i sumporovodik, a II. kategorije s obzirom na lebdeće čestice i benzen.
(Hina)
pozdrav jedno pitanje: prema svim pokazateljima, gdje ocekujete vrh rasta? ako se ne varam kolega mreich je jednom rekao da ce ina rasti od ipo-a prvih sest mjeseci kada ce postici maksimum, te nakon toga ce se trziti +, – 20% sljedecih 2-5 godina, molim kolegau mreicha da kaze sto misli o tome, odnosno da li jos uvijek tako razmislja i na kojoj je razini vrh cijene? naravno komentari i drugih kolega su vise nego dobrodosli pozdrav
Rekao sam također da će u prva dva mjeseca tj. do kraja ovog doći na duplu cijenu od one na IPO-u. Ako i ne bude tako ipak će do nje doći nešto kasnije. A onda do ljeta još jedno udvostručenje.
Cijena INA-ine dionice ne pada sedmi dan zaredom
Cijena se na Zagrebačkoj burzi primaknula razini od 2.700 kuna
Cijena INA-ine dionice nije pala već sedam dana zaredom, a njome se oko 14 sati u utorak na Zagrebačkoj burzi (ZSE) trgovalo oko cijene od 2.650 kuna uz do tada ostvarenih 7,1 mil. kuna prometa. Ta je cijena bila deset kuna viša od zaključne cijene u ponedjeljak, no ranije tijekom dana INA-ina dionica se primaknula na samo pet kuna od 2.700 kuna te je sa tih 2.695 kuna dosegnula svoju novu povijesno najvišu razinu.
Rast cijene dionice INA-e započeo je početkom prošlog tjedna i od tada samo u srijedu nije zabilježen nikakav rast nego je cijena stagnirala na 2.410 kuna. Od početka prošlog tjedna vrijednost INA-ine dionice porasla je za više od 10 posto.
Kako najveća domaća naftna kompanija nije u proteklih desetak dana objavila nikakve važnije informacije (prije toga je 10. siječnja objavljeno otkriće nafte na polju East Yidma u Egiptu) koje bi opravdale ovakav rast cijene – može se samo zaključiti da je cijena INA-ine dionice prati optimistički i pozitivan trend na domaćem tržištu kapitala.
Od početka prošlog tjedna vrijednost Crobex indeksa Zagrebačke burze (zaključno s ponedjeljkom ovog tjedna) porasla je za više od 5%, baš kao i vrijednost VIN indeksa Varaždinske burze. (Bankamagazin)