Za pregovore oko investicije u riječku rafineriju već se mjesecima tvrdi da ih prate ucjene s mađarske strane i zahtjevi za ustupke koji su se tražili od hrvatske vlade uoči MOL-ova pristanka da potpiše ugovor o modernizaciji
Maloprije sam uhvatila vremena i pročitala članak.
Sve krajnje sramotno.
U svakom slučaju, preuzimanje, ako ga bude, a brak nije skladan, neće biti prijateljsko.
I neće ići bez premije.
Na stranu sitne interese malih dioničara, sve je to oko ine sramotno.
Za državu.
u članku se spominje da bi mađari tražili 2 mlrd dolara za 49% vlasništva.stručnjaci vele da je to puno previše! ako sam dobro izračunao to je 2734 kn, a cijena na marketu 3140. i još k tome hernandy osuđen na dvije godine!!?? procjena lazarda 70 milja kn, odšteta molu iz washingtona 1 mlrd usd, još nekoliko parnica u postupku,….
pa sad ti budi pametan!
Znači Sanader i Hernadi su osuđeni za davanje mita od 10 miliona eura za preuzimanje večinskog vlasništva INE od Mađara.
Gospodine Plenkoviću što se čeka?
Obečali ste da će te vratiti INU Hrvatima.
Kako je MOL kr.iminalom došao do upravljačkih prava kada im mislite oduzeti INU, imovinu koja je stećena na nezakoniti način.
Mislim da poslije ovoga zatvaranje Riječke i Sisačke rafinerije više ne dolazi u obzir.
To što nisu obnovljene Mađarima trebs naplatiti penale i izgubljenu dobit.
Očekujem da će te INU vratiti u hrvatske ruke do kraja 6.mjeseca.
Pokažite da je Hrvatska država neovisna država a ne mađarska kolonija gdje se oni vladaju kao loši gospodari.
I dalje masovno otpuštaju hrvatske stručnjake i nemilice crpe hrvatsku naftu a prodaju nam je po mediteranskim cijenama.
Da vidimo da li HDZ može bar jedno obećanje ispuniti?
Lp
Nazalot INA je strukovno devastirana, stara garda otpustena nova generacije nema gdje nauciti posao jer ovo brckanje u domacem istrznom prostoru mogu danas odraditi studenti na prvoj godini RGNa.
Nadalje nema iskoraka ka inozemstvu barem u nekom postotku gdje ce ljudi biti ukljuceni u procese. Gubite neprocijenjivo iskustvo. Uglavnom se sve svelo na trgovinu i maksimalnu eksploataciju ovog domaceg. I da more korporativnih piz… koje nicemu ne sluze osim da bi netko rekao kako nesto radi a od toga barela 0.
Nešto je meni čudno na toj Ini.
Neki dan je išla po 3120 kn, danas ne ide ni po 3160 kn…….. po bidu neki mogu kupiti, drugi ne mogu 🙂