Gledajuci po sebi Ina je za nasu Vladu best buy. Vec 5 god nisam tankao na njoj, vjerojatno ni necu. Perspektivna tvrtka.
Kanabis oprosti, ali potpuno je nevažno gdje tankaš, nebitan si potpuno kao potrošač na pumpi.
Također , ako 5 godina nisi tankao na INI onda si barem od 75% do 85% točio gorivo koje je INA isporučila.
dakle,rekao bi slijedi dokapitalizacija jer je ina u dugovima i ne ide joj dobro pa će joj dobro doći financijska inekcija..pogledajte joj bilancu..realno ne vrijedi 1300 kn…
Izgleda da nitko nije pogodio, prema zadnjim informacijama pregovarati će se o INA-inim poljima u Siriji.
Vidjeti ćemo kako će se ovo rasplesti.
Moguće da ćemo ostaviti MOL-u ono najvrijednije, naftna polja, a zauzvrat dobiti rafinerije i ostatak kompanije sumnjive budućnosti.
Nisam dioničar INA-e ,a svima koji jesu želim svu sreću!
Ja se samo nadam da ce se moc zatrejdat sa barem 200000-300000 kn…
Sa toliko sam spreman igrati…naravno u koliko likvidnost bude dobra..
Bas sam se zazelio pravog trejda..
Madari up… Nasi down… Spread od par posto i eto ga..
Hocu reci da firma ne vrijedi ni 1500 kn, nitko se nece zaletavati na burzu kao zadnji put, cijena na burzi je u ovom kontekstu nevazna. A kad i ako ju drzava preuzme to moze samo dolje. Ovo je prekompleksan biznis da bi s njim uspjesno upravljali uhljebi.
Mislim da bi nasi trebali prodati ostatak INE a ne kupovati MOLovu polovicu… Neka prodaju lijepo INU i investiraju u LNG na Krku
neće mu biti prvi puta da je ispušio, pustite čovjeka da kupuje/prodaje kad je navalio.
hehehe
Pa ovo je totalna šizofrenija u RH!
Ma kakve milijarde eura se spominju i bacaju u eter – Hrvatska ima pravo tražiti povrat onih 25& koje je prodala MOL-u za 500m eura jer MOL nije izvršio ugovorne obveze i tu je kraj. Za ostale dionice neka MOL slobodno raspolaže. Ako dakle HR nađe novog strateškog ulagača za tih 25% onda nas sve to košta
0 kuna!!!! Što se tiče plinskog poslovanja ako je tko oštećen onda je to INA a ne MOL pa ako se i treba nešto platiti onda je to INI a to je u slučaju da raspolažeš s 3/4 dionica skoro pa prebacivanje iz lijevog u desni džep.
Dok je Štern nekidan rekao da nakon silne devastacije koja se dogodila, INA više ne vrijedni ni milijardu €…