BAs je zanimljivo da prognozirate pad dionice nakon vijesti o preuzimanju, to valjda bude tako samo u Hrv….ja mislim da će se cijena poduplati barem na burzi…
Ina je vrijedila puno pa su ju uspjeli uništiti i prodati jeftino, sad kad su i Mađari uspjeli nešto izvući prodat će nam je skuplje. Poslujemo kao u Alan Fordu
BAs je zanimljivo da prognozirate pad dionice nakon vijesti o preuzimanju, to valjda bude tako samo u Hrv….ja mislim da će se cijena poduplati barem na burzi…
Poduplati kažete! Pa država nema para da otkupi ni po ovoj trenutnoj prosječnoj cijeni na burzi.
Sretan Bozic..
Puno srece i u utorak imateljima ininih dionica..
Pa nije drzava i OMF blesava da kupi ostali dio po ovim cijenama..
Po mom mislje ju ide cijena jako dole. I o da ponuda 20% veca od tromjesecnog prosjeka..
Madari ce ga pocuclatiti jer su u pat poziciji… A svi imatelji dionica moraju biti svjesni da svima… Mislim Hrvatima… Odgovara sto manja cijena dionica… Sto ce OMF ovi poceti raditi vec slijedeci tjedan…
Pa bili bi budale ako bi placale nesto 3000 kn… Ako se moze dobit recimo za 800-1000
Hrvatima odgovara što manja cijena, a Mađarima što veća. Tko bi tu mogao pobijediti, baš me zanima. Sudeći po dosadašnjim tekmama, Mađari vode 56:0.
Cek jel to znaci da ce se konacno moci posteno trejdati…. Madari ce dizati cijenu… Nasi spustati….
Pa ovo bi moglo cak biti zanimljivo… A konacno bi i ja malo zatrejdao sa vecim iznosom…
On je bio protiv a što misliš da je ustavni sud ukinuo presudu o Sanaderu onako neovisno bez politike? Nema ovdje pozitivaca počevši od Račana koji je najviše kriv pa svi drugi dalje a na kraju most koji u svojoj naivnosti i nestručnosti inzistira na arbitraži iako je ukidanjem presude Sanaderu suludo bilo očekivati pozitivan ishod. Ustavni sud sa antičevićkom i mlakarom je neovisan? Ovdje je sublimiran dugogodišnji kriminal i korupcija svih. I sad će mirovinci našim penzijama kupovati precijenjene dionice a onda će lokalne partijske ćelije predlagati direktore ine, umjesto da država prodaje ona će kupovati, u roku dvije godine zaposlit će 1000 partijskih nosača letaka. Nema nama napretka dok ne odemo u stečaj
Ovo se pretpostavljam odnosilo na moj post o Karamarku s kojim moderator ocito ima problem. ZNaci ja sam napisao da je Karamarko predlagao da izadjemo iz arbitraze jer da su velike sanse da cemo popusit. I eto popusili. Ako je netko mislio da je dodavanje papirica u restoranu kazneno djelo onda tome stvarno treba oduzest poslovnu sposobnost. A kad arbitrazni sud vidi da ni najvisi sud zemlje u kojoj se navodno kazneno djelo dogodilo misli da to nije kazneno djelo zasto bi onda oni mislili da je. Pored toga presuda Sanaderu je bila pravomocna do ukidanja od strane UStavnog suda. Kako to da Bajic,Cvitan i ekipa nisu putem DORHa ilsi rusit taj ugovor temeljem Sanaderove pravomocne presude. Moderator moj mozes ti brisat koliko god hoces,ali ovo su cinjenice da riba smrdi od glave. Bar je tako u nas u Dalmaciji.
Pored toga svi pricaju o kompaniji o strateskog interesa,a svi su je prodavali. Mislim ko je ovde lud. I sad je idemo opet kupit nazad.Kao sad smo puni ko brod i samo nam fali ta kupnja Ine ka slag na kraju. Koji panjevi vode ovu zemlju ovo je za izrigat vise.
Moram priznati da nisam pratio detaljno spor ali vidim da svi spominju odustajanje od arbitraže. Arbitražu pri Komisijom Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi pokrenula je Hrvatska vlada tražeći da se INA vrati Hrvatskoj pod premisom koruptivnih okolnosti kod sklapanja ugovora 2009. U Ženevi se presudilo da nema dovoljno dokaza koji bi potkrijepili tu tvrdnju o korupciji. Kakve bi bilo koristi od povlačenja iz arbitraže? Što bi bilo drugačije? Mislim, presudili su da nema korupcije, ništa se ne mijenja.
I na kraju, nije mi jasno zašto se na temelju te presude ide na preuzimanje INE? Ok, nije bilo korupcije, idemo dalje, pa nećemo valjda sada sprzit 15 milijardi kuna samo da nebi zatvorili rafineriju Sisak?
Još važnije za tržište kapitala, otkud novci za ovo preuzimanje? Povećanjem javnog duga, ode naš kreditni rejting u provaliju.
Nezmam niti me zanima sta ce bit..
Mene nit je ko pitao niti me pita pa me nije niti briga kao ni vas…
Ja bi samo volio da se moze malo trejdati konacno na nekoj dionici…
A za sve drugo me zaboli…
Ne treba zaboraviti da je na cijeni oko 3500 kn, tržišna kapitalitacija INE bila veća od MOL-a koji je puno veća kompanija, no, kako većinu vlasništva drže INA i MOL odnosno mirovinski fondovi, isti cijenu mogu “baciti” i na 10.000 kn. Uostalom, isti rade što god žele na ovom tržištu, zapravo uništavaji ga do kraja.
I za kraj, nakon “lošeg” proračuna dolazi kupnja INA što zabija dodatno na dno naše tržište kapitala.
Ispada da je jedino Tomislav Karamarko koji se zalagao za NAGODBU s MOL-om radio za interese države.
Račan i njegov egzekutor Linić su kompletna prava upravljanja dali MOL-u iako je tada kupio samo 25%,
te je ugovor proglašen tajnim.
Jadranka Kosor je prodala onaj braniteljski dio iako je govorila upravo suprotno dok je bila zapisničarka Sanaderu, koji je taj poslić završio do kraja. Ova arbitraža koju je pokrenuo Vrdoljak će koštati jako puno novaca. Pravo je vrijeme da reagira represivni aparat i da se Vrdoljak i ostali podvrgnu poligrafskom testiranju.
U redu je kupiti ako je dobra cijena, ALI…
predlažem da segrađanima ponude dionice po 1000 kuna a razliku da kupi država i de sačuva kontrolni paket. tako će nama biti dobro, država će manje zagrabiti u proračun i kontrolirati če inu
pristao bih ,ali da dionice glase na moje ime skdd i bez lock out.