INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta je ovo? Pa nitko neće prodati tu INU. Na prodaju još samo 5780 kom.
Moglo bi to danas sve otići.[smiley2]

Pozdrav

…baš brojim… danas je do ovoga trenutka prodano barem pedesetak paketića po 22 komada…

Scio me nihil scire

Čekati ili loviti, pitanje je sad.
Stavil sam dva naloga na kupnju ali očito prenisko. Možda radi i arbitraža, jer sve naftne kompanije u svijetu rastu, a INA se trguje u LONDONU, mislim na velike dečke.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Bit će sve teže kupiti veće količine bez dizanja cijene.

Dečki to su fondovske igre bez granica. najbolje je i ne gledati već čekati target. ja sam ubo 10 paketa na kredit iako su me frendovi jako odgovarali. pozdrav
NR

IMHO no risk no profit

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

danas ZSE zaostaje s LSE, ali ne puno, vidjet ćemo do kraja dana kako bu se stvari odvijale

Dečki to su fondovske igre bez granica. najbolje je i ne gledati već čekati target. ja sam ubo 10 paketa na kredit iako su me frendovi jako odgovarali. pozdrav
NR

IMHO no risk no profit

wow..10 paketa? kak si to mogao nabavit koliko ti familije imas?!?! [smiley9]

u svakom slucaju cestitke na hrabrosti – to se zove kockanje na burzi – zaletis se sa 50 K eura pa da vidimo..

[smiley8][smiley8]

Niti moji nalozi nisu prošli. Dižem, a što drugo. U Londonu raste.

[color=blue]...................................................................................................................................[/color]

Promjena očito nema za sada

RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./HVB BANK HUNGARY ZRT, HUNGARY ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Last 5 trades in London:

Time/Date Price Volume Trade value Type
15:40:13 15-Dec-2006 385.00 100 38,500.00 Uncrossing Trade
15:29:45 15-Dec-2006 389.87 416 162,185.30 Ordinary Trade
15:26:51 15-Dec-2006 398.90 100 39,890.00 Automatic Trade
15:26:42 15-Dec-2006 397.90 157 62,470.30 Automatic Trade
15:26:42 15-Dec-2006 397.90 40 15,916.00 Automatic Trade

Naša energetska neovisnost može se povećati

Važno je što prije odrediti smjernice kako bi se hrvatsko gospodarstvo moglo pripremiti za europska pravila igre u energetici
Nedavna prodaja 17 posto Ininih dionica i početak trgovanja na Zagrebačkoj i Londonskoj burzi s velikim skokom vrijednosti dionica bio je povod za razgovor s Tomislavom Dragičevićem, predsjednikom Uprave Ine.
• Jeste li zadovoljni povećanjem vrijednosti dionice nakon početka trgovanja na burzi (nagli skok do 2500 kuna pa stabiliziranje između 2100 i 2200 kuna)?
– Mislim da je vrijednost dionice prvi dan malo prenaglo uzletjela zbog velike potražnje stranih investicijskih fondova koja je bila čak 22 puta veća od ponude. Sada bi se mogla stabilizirati između 2100 i 2200 kuna jer smatram da su analitičari dobro postavili cijenu u koju su ugradili razna očekivanja, a ne samo financijske rezultate. Brzinom realizacije tih očekivanja i planova mijenjat će se i cijena. Velik interes objašnjavam činjenicom da su slični projekti, npr. privatizacija MOL-a, bili uspješni, pa strani investicijski fondovi očekuju da će se to ponoviti i kod Ine. Osim toga, Ina je uvijek bila ponos nacionalnoga gospodarstva, a kupci su svjesni da s ovakvim razvojnim planom Inina dionica ne može propasti, pa je to dobro ulaganje za budućnost i dokaz vrijednosti kompanije.
• Koliko ste dionica kupili, namjeravate li kupiti još, i do kada ćete ih zadržati?
– I ja i članovi moje obitelji kupili smo dopušteni broj dionica. Pritom moram istaknuti da su svi potencijalni kupci imali iste informacije na temelju kojih su odlučivali o tom ulaganju. Svoje dionice namjeravam zadržati dugo, dok se svi planirani veliki projekti ne provedu i dok im vrijednost ne poraste onoliko koliko smatram da treba. Dakle, najmanje nekoliko godina jer primjerice modernizaciju rafinerija ne možemo provesti prije 2009.
• Koliko Ina vrijedi sada, a koliko je vrijedila kad ste preuzeli mjesto predsjednika Uprave?
– Kad sam došao na čelu Ine bila je pred bankrotom, jer su krediti, potraživanja i druge obveze bile veće od vrijednosti kapitala. Zato smo pokrenuli mjere za njezino ozdravljenje. Uveli smo novu organizaciju te propisali nova pravila igre, pa je Ina ubrzo počela bolje poslovati. To je prepoznao MOL kad je 2003. kupio 25 posto dionica za 1150 kuna po dionici. Mnogi su tada tvrdili da je to previše i da dionica ne vrijedi toliko. Ali tri godine kasnije cijena je otprilike dvostruko veća, što je dokaz Inine uspješnosti.
• Hoće li zbog promjene vlasničke strukture biti i promjena u Nadzornom odboru?
– Zbog burzovnih pravila ne možemo govoriti konkretno, osim da se dosadašnji potpredsjednik Uprave i izvršni direktor za financije Laszlo Geszti vraća u MOL i ulazi u Nadzorni odbor. Njegovo mjesto će od 1. siječnja preuzeti drugi MOL-ov predstavnik u Upravi Zalan Bacs. Eventualne promjene u Nadzornom odboru morat će u skladu s propisima definirati suvlasnici Ine.
• Poznato je da MOL želi postati većinski vlasnik Ine. Kako će to po vašem mišljenju pokušati ostvariti?

ostatak teskta na ovoj web stranici:

Vaš link

Ina darovala gorivo invalidima Domovinskog rata

business.hr

Ina je na božićnom ručku u Domu Hrvatske vojske darovala dvadesetorici stopostotnih invalida Domovinskog rata kartice za gorivo ukupne vrijednosti 144.000 kuna.

Branitelji će se moći opskrbiti gorivom na Ininim benzinskim postajama. Na svaku dodijeljenu karticu donirano je po 7200 kuna, priopćila je Ina.

New Report

Close