I da INA je gotova.
To što će i dalje raditi pod tim imenom, nema veze.
Mađari će BRAND samo zadržati da Vam i dalje prodaju svoje proizvode, upakirane u Ininu ambalažu.
Ako mogu primijetiti puno lošije kvalitete.
Znači samo skladište i benzinske pumpe.
Ali to više nije INA.
I neće biti potrebno više od 400-500 ljudi.
Nekad je u INI radili 10.000 ljudi.
S puno boljim plaćama nego sada.
lp
samo se ti nemoj brinuti za nasu buducnost.ina ne zivi od tuzemnih radova.rade se poslovi u albaniji(crosco)u iraku(rotary)ina vise nije ina zato nam i je tako dobro jer nismo vise drzavna firma.zar bi imali regres,bozicnicu,dodatak za djecu,i svasta nesta da smo drzavna firma.postoji bruto plača ali zaboravljas na dodatak za nocni rad,rad subotom ,nedjeljom,blagdanom,putni toskovi,troskovi za odvojenost od obitelji,ti navijas da ina bude drzavna firma a mi da nebude,to je sva mudrost.sto bi tebalo nekoga zapošljavati ako nas ima dosta.ne ukidaju se radna mijesta nego im se samo promijeni naziv.zato ne lupeci gluposti.
Dobro onda recite koliko to INA daje otpremnine 400.000-500.000 kuna?
Koliko ja znam bilo je ograničenje do određene cifre, a to je X00.000 KN bruto. Tako da Vaše pisanje ne stoji.
Možda Vam je tata Manager pa je to i dobio.
Navodno su ti ugovori, kao i otpremnine tajne.
Makar se mogu provjeriti i na drugi način.
Regres, božičnica, dar za djecu, Uskrsnica…
Ta prava ste dobili kada ste postali privatna firma, ili dok ste još bili državna firma?
Zar Vam nisu smanjili božičnicu s 2.700 kn na 1.000 kn?
Sada ste u gubitku.
Koliko znam u privatnim tvrtkama u gubitku se božičnica ne isplaćuje.
Ove godine znači ništa od božičnice i dara za djecu, zar ne.
Pa kada se zatvori svi pogoni, kako se zatvorila Maziva Rijeka, stvarno neće nikoga trebati.
Da nova radna mjesta s novim opisom poslova koji je tri puta veći od dosadašnjeg, a s manjom plaćom.
To nisi naveo eksperte.
ova godina je jako žalosna za INU nakon 50 godina da se zatvara, i ne mislim gubiti vrijeme raspravljajući s Mađaronima.
Lp
@hellboy007
Ti si tipični primjer kratkoročnog razmišljanja, vidiš dva dana unaprijed. Zato nam i je ovako kako je. Možda si samo Mađaron.
vi ste toliko neupuceni da smatrate da ce zatvoriti rafineriju.rafinerija se nece zatvoriti.naravo da ina nije u gubitku ali vi to ne shvacate.
samo se ti nemoj brinuti za nasu buducnost.ina ne zivi od tuzemnih radova.rade se poslovi u albaniji(crosco)u iraku(rotary)ina vise nije ina zato nam i je tako dobro jer nismo vise drzavna firma.zar bi imali regres,bozicnicu,dodatak za djecu,i svasta nesta da smo drzavna firma.postoji bruto plača ali zaboravljas na dodatak za nocni rad,rad subotom ,nedjeljom,blagdanom,putni toskovi,troskovi za odvojenost od obitelji,ti navijas da ina bude drzavna firma a mi da nebude,to je sva mudrost.sto bi tebalo nekoga zapošljavati ako nas ima dosta.ne ukidaju se radna mijesta nego im se samo promijeni naziv.zato ne lupeci gluposti.
Dobro onda recite koliko to INA daje otpremnine 400.000-500.000 kuna?
Koliko ja znam bilo je ograničenje do određene cifre, a to je X00.000 KN bruto. Tako da Vaše pisanje ne stoji.
Možda Vam je tata Manager pa je to i dobio.
Navodno su ti ugovori, kao i otpremnine tajne.
Makar se mogu provjeriti i na drugi način.
Regres, božičnica, dar za djecu, Uskrsnica…
Ta prava ste dobili kada ste postali privatna firma, ili dok ste još bili državna firma?
Zar Vam nisu smanjili božičnicu s 2.700 kn na 1.000 kn?
Sada ste u gubitku.
Koliko znam u privatnim tvrtkama u gubitku se božičnica ne isplaćuje.
Ove godine znači ništa od božičnice i dara za djecu, zar ne.
Pa kada se zatvori svi pogoni, kako se zatvorila Maziva Rijeka, stvarno neće nikoga trebati.
Da nova radna mjesta s novim opisom poslova koji je tri puta veći od dosadašnjeg, a s manjom plaćom.
To nisi naveo eksperte.
ova godina je jako žalosna za INU nakon 50 godina da se zatvara, i ne mislim gubiti vrijeme raspravljajući s Mađaronima.
Lp
koliko ti znas a neznas nista.
[/quote]
@hellboy007
Ti si tipični primjer kratkoročnog razmišljanja, vidiš dva dana unaprijed. Zato nam i je ovako kako je. Možda si samo Mađaron.
Nebi vjerovao registrirao sam se samo zbog tebe po prvi puta, jer trabunjaš i o “mojoj” firmi. Ni ja se više ne želim raspravljati s guzičarem.
tvjoj firmi?pa kako je moguce da je meni dobro a tebi lose????sigurno si jedan od vezista u maloprodaji.ako jesi bilo je i vrijeme da vam skinu plače
vi ste toliko neupuceni da smatrate da ce zatvoriti rafineriju.rafinerija se nece zatvoriti.naravo da ina nije u gubitku ali vi to ne shvacate.
Ina nije u gubitku?
Hoćeš reći da Mađari krivotvore svoje izvještaje?
Pa to je kazneno djelo.
Očekujem da Vam Uskok pokuca na vrata, i da ispita Vaše navode.
lp
tvjoj firmi?pa kako je moguce da je meni dobro a tebi lose????sigurno si jedan od vezista u maloprodaji.ako jesi bilo je i vrijeme da vam skinu plače
Bez brige, neće ti biti dugo dobro.
Zatvaranjem rafinerija, proizvodnje i istraživanja nafte INA će biti srezana samo na trgovanju derivata.
Kad imaš proizvodnju, kako će se povećati profit i smanjiti troškove.
Tako da ulažeš u modernizaciju rafinerija.
Hrvatske rafinerije su već prije 10 godina bile zastarjele.
Zato se i išlo na traženje strateškog partnera da uloži u njih.
Naravno da su gubici sad još i veći zbog toga jer nema modernizacije.
Uglavnom profit MOLA će se povećati, dok će se prihodi INE drastično smanjiti.
Jer će profit imati samo od male prodajne marže na pumpama koje su je preostale.
Naravno troškovi na manje će se prihode još puno više povećati.
Kako će smanjiti poslodavac INA troškove.
Kako proizvodnje i istraživanja više nema, troškovi se mogu smanjiti samo na trošku zaposlenika.
Znači daljnja otpuštanja, odnosno drastično smanjenja plaća.
Znači za dvije godine Vam neće više biti tako dobro kad Vam smanje plaće za pola, ili postanete tehnološki višak (ovaj put bez otpremnina).
Naravno one gluposti od božicnice i ostalih dodataka možete zaboraviti.
Da li će i država puno izgubiti na doprinosima.
Hoće.
Drugo, tu je i poruka ulagačima.
Čak ni naftna kompanija, sa svojim ležištima nafte i plina, ne može biti profitabilna u Hrvatskoj.
Apsolutno žalosno.
Lp
Ina nije u gubitku?
Hoćeš reći da Mađari krivotvore svoje izvještaje?
Pa to je kazneno djelo.
Očekujem da Vam Uskok pokuca na vrata, i da ispita Vaše navode.
lp
[/quote]ti kao da zivis na marsu