INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uostalom vidjeti ćemo da li je Hrvatska neovisna država koja se bori protiv korupcije i za svoje nacionalne interese.

Vlada treba sazvati izvanrednu sjednicu Sabora i donijeti novi zakon o INI u kojoj ponovo nacionalizira tu kompaniju.

Mađari nisu ništa napravili na što su se obvezali u ugovoru prilikom kupovine INE.

Kako su Mađari iste stvari napravili u Mađarskoj za određene energetske firme koji su proglasili strateškim, tj. optužili da pljačkaju mađarski narod, ne vidim razloga da se to ne primjeni u Hrvatskoj.

Naročito jer u Hrvatskoj imamo dokaze za mađarski lo.povluk i planirano uništavanje INE.

Na primjeru INE vidjeti ćemo da li Hrvatska država postoji.

Da štiti svoje interese, građane, radnike ili je samo smijurija koja je osnovana da bi se dio “Hrvata” obogatio na račun većine.

Ina se nikad i nije smjela prodavati.

Uvijek imate izbor.

Lp

[b]black magic[/b]

Nu me,nu me , nu i moje glave

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/253853/Default.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Nu me,nu me , nu i moje glave

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/253853/Default.aspx

pametni su kupovali po 1.000 kn, samo bedaki po 4.000 kn

Trenutno vredi više 1.000 kn.

Kad Mađari ulože u dvije rafinerije cijelu tehnologiju dobivanja benzina i dizela zadnje generacije, kao i u obnovu BP i prodaju Tifona, onda možemo govoriti o većoj cijeni.

Inače HDZ i gđa Kosor su sve napravili da se dionice prodaju MOLu na burzi.

Da ne velim da se reklama vrtila, pa bi se i to moglo istražiti!

braniteljski fond, jer tako?

[b]black magic[/b]

Tko se nije skrio, magarac je bio…
http://www.jutarnji.hr/arbitraza-o-ini–hrvatska-i-mol-dvije-godine-nece-moci-trgovati-dionicama/1214928/

GAME OVER INA[/b]

Vaš link …[/url]

[b]black magic[/b]

GAME OVER INA[/b]

Vaš link …[/url]

sto pricas kada neznas.to nisu klasicna otpustanja nego uz poticaj.shema je ovakva imas 2 god do pune mirovine proglase te viskom dobijes 250000-300000 kn otpremnine odes na biro nakon 2 god dobijes mirovnu cca 4500kn.tako je otisao moj otac i mnogi prije njega.

GAME OVER INA[/b]

GAME OVER INA[/b]

Vaš link …[/url]

sto pricas kada neznas.to nisu klasicna otpustanja nego uz poticaj.shema je ovakva imas 2 god do pune mirovine proglase te viskom dobijes 250000-300000 kn otpremnine odes na biro nakon 2 god dobijes mirovnu cca 4500kn.tako je otisao moj otac i mnogi prije njega.
[/quote]

To su klasična otpuštanja s otpremninom.
Znači da bi dobili otpremninu morate potpisati da ste tehnološki višak.
Čitaj, Vaše radno mjesto ničemu ne služi u INI.

Nakon Vašeg odlaska to radno mjesto se gasi i nitko se više ne zapošljava na Vašem radnom mjestu.

Što se tiče 250000-300000 kn radi se o brutu i na to moraš platiti i porez državi.

Ali ne radi se o ovako velikim iznosima.
To ovisi koliko si godina do penzije, kao i godine radnog staža.

Ove cifre koje navodiš su za one koji imaju 5-7 godina do prijevremene penzije.

Zato Vas molim da ne pišete g.luposti i netočnosti.

Naročiti zbog toga jer su djelatnici INE ovog mjeseca bili prisiljeni potpisati puno nepovoljnije ugovore koji će smanjiti razinu plaća naročito VSS kadru u bliskoj budućnosti.

A najava otpuštanja u Sisku samo vidim kao pritisak i mobing Uprave Ine da svi radnici potpišu nove ugovore.

Tu imamo naravno i sindikat koji se je prodao kao i Mađaroni, za šaku Judinih škuda.

Glavno da je njima dobro.

Kao što sam upozoravao, INE neće biti kao ni Diokija, kao ni Petrokemije.

Više neću pisati jer nema smisla.

Nisam uspio spasiti hrvatsku kemijsku industriju.

Na kraju krajeva to i ne mogu sam.
Za to bi u Hrvatskoj trebali biti na vlasti ljudi koji gledaju interese Hrvata i hrvatskih građana, za prosperitet Hrvatske.

Mi imamo ljude koji gledaju samo na sebe i svoju gu.zicu, svoje male interese.
Pa dokle ide, ide…

Pitajte u INI kako neko sa srednjom školom ima veću plaću od onog s fakultetom, a rade (?) na poslovima slične važnosti.

Onda se Mađari čude kaj su u gubitku.

Lp

[b]black magic[/b]

GAME OVER INA[/b]

Vaš link …[/url]

[/quote]

Nakon Vašeg odlaska to radno mjesto se gasi i nitko se više ne zapošljava na Vašem radnom mjestu.

Što se tiče 250000-300000 kn radi se o brutu i na to moraš platiti i porez državi.

Naročiti zbog toga jer su djelatnici INE ovog mjeseca bili prisiljeni potpisati puno nepovoljnije ugovore koji će smanjiti razinu plaća naročito VSS kadru u bliskoj budućnosti.

A najava otpuštanja u Sisku samo vidim kao pritisak i mobing Uprave Ine da svi radnici potpišu nove ugovore.

Tu imamo naravno i sindikat koji se je prodao kao i Mađaroni, za šaku Judinih škuda.

Za to bi u Hrvatskoj trebali biti na vlasti ljudi koji gledaju interese Hrvata i hrvatskih građana, za prosperitet Hrvatske.

Pa dokle ide, ide…

Pitajte u INI kako neko sa srednjom školom ima veću plaću od onog s fakultetom, a rade (?) na poslovima slične važnosti.

Lp
[/quote]sada ti pricas gluposti jer ja kao radnik ine mislim da vise znam nego ti,to nije bruto iznos nego neto iznos i nije 5-7 g do mirovine nego 1-2godine.i nikad nije bilo bolje nego sada jer sa sss spremom imam placu 8-8600 kn neto.o kakvim ugovorima ti pricas???? nikakvih ugovora nije bilo zato ne siri dezinformacije.bit ce ine jos jako dugo ne brini.

GAME OVER INA[/b]

Vaš link …[/url]

[/quote]

Pa dokle ide, ide…

Lp
[/quote]sada ti pricas gluposti jer ja kao radnik ine mislim da vise znam nego ti,to nije bruto iznos nego neto iznos i nije 5-7 g do mirovine nego 1-2godine.i nikad nije bilo bolje nego sada jer sa sss spremom imam placu 8-8600 kn neto.o kakvim ugovorima ti pricas???? nikakvih ugovora nije bilo zato ne siri dezinformacije.bit ce ine jos jako dugo ne brini.
[/quote]

Koliko ja znam radnici INE imaju bruto plaću.

Pa o tome i govorim da srednja stručna sprema dobiva veće plaće od VSS koji ima od 5 do 7.000 kuna.

Samo ste potvrdili ono što sam napisao.

A zna se zbog čega diplomirani inženjeri ne mogu napredovati.

Da se ne bi “stručnjaci”, čitaj manageri osjetili ugroženo.

Zato i guraju ove s SSS.

Što Vam je niža stručna sprema, to u INI možete dobiti veću plaću.

Niste objasnili zbog čega se zatvaraju mjesta ljudi koji idu u penziju kao tehnološki višak?

Mislim, kao stručnjak koji radu INI to bi mogli objasniti.

I zbog čega je sve manja proizvodnja kad Vam tako dobro ide, kao i smanjivanje tržišta u regiji?

Zbog čega INA otkad su je preuzeli mađari gomila samo gubitke?

Di je ta sposobnost strateškog partnera da razvija INU?

Naravno da bez znanja i novih tehnologija INA zaostaje.

Zato Mađari i nagrađuju srednju stručnu spremu i svoje Mađaronske Managare.

Vidjeti ćemo kad sad počinju davati otkaze bez otpremnina, da li će te i dalje pjevati hvalospjeve?

Lp

[b]black magic[/b]

I da INA je gotova.

To što će i dalje raditi pod tim imenom, nema veze.

Mađari će BRAND samo zadržati da Vam i dalje prodaju svoje proizvode, upakirane u Ininu ambalažu.

Ako mogu primijetiti puno lošije kvalitete.

Znači samo skladište i benzinske pumpe.

Ali to više nije INA.

I neće biti potrebno više od 400-500 ljudi.

Nekad je u INI radili 10.000 ljudi.
S puno boljim plaćama nego sada.

lp

[b]black magic[/b]

samo se ti nemoj brinuti za nasu buducnost.ina ne zivi od tuzemnih radova.rade se poslovi u albaniji(crosco)u iraku(rotary)ina vise nije ina zato nam i je tako dobro jer nismo vise drzavna firma.zar bi imali regres,bozicnicu,dodatak za djecu,i svasta nesta da smo drzavna firma.postoji bruto plača ali zaboravljas na dodatak za nocni rad,rad subotom ,nedjeljom,blagdanom,putni toskovi,troskovi za odvojenost od obitelji,ti navijas da ina bude drzavna firma a mi da nebude,to je sva mudrost.sto bi tebalo nekoga zapošljavati ako nas ima dosta.ne ukidaju se radna mijesta nego im se samo promijeni naziv.zato ne lupeci gluposti.

New Report

Close