INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

(16.05.2014)
Slovenski Petrol u prvom kvartalu s 919 milijuna eura prihoda, slabije nego lani
Slovenska energetska skupina Petrol zabilježila je u prva tri mjeseca ove godine prihode od 919 milijuna eura te bruto dobit od 78,5 milijuna, a rezultati su slabiji nego u istom razdoblju prošle godine, objavio je Petrol u petak na portalu Ljubljanske burze.
“Prihodi i dobit smanjeni su za tri posto, prvenstveno zbog smanjene prodaje energenata uslijed blage zime”, navedeno je u priopćenju.

Osim prodaje energenata Petrol je u prva tri mjeseca u svojim servisima prodao trgovačke robe u vrijednosti 118,9 milijuna eura, što je jedan posto više nego u prvom kvartalu prošle godine.

Grupa Petrol ima 477 benzinskih postaja, od čega u Sloveniji 319, u Hrvatskoj 98, u Bosni i Hercegovini 37, u Srbiji 8, u Crnoj Gori 8 i na Kosovu 7.

Nadzorni odbor tvrtke ocijenio je da je poslovanje u prvom kvartalu ove godine s obzirom na okolnosti na tržištu bilo pozitivno.

“Petrol djeluje u konkurentnom okolišu na koje jako utječu svjetski i domaći ekonomski trendovi. Slovenija i Hrvatska kao najveća Petrolova prodajna tržišta već se više godina susreću sa zaoštrenim ekonomskim prilikama. To se odražava i u padu gospodarske aktivnosti, slaboj platnoj disciplini, nelikvidnosti i stečajevima poduzeća te niskoj privatnoj potrošnji i visokoj nezaposlenosti. S obzirom na te okolnosti Petrol je u prvom kvartalu dostigao dobre poslovne rezultate”, ocijenio je nadzorni odbor tvrtke.

who dares, wins

Halo,,,nemamo goriva ,,daj dogovorite nek malo Mađari pomognu za humanitarnu pomoć,,,poplavljenim područjima,,,ja stvarno nemam goriva da ode[emo_mrgud]m do Županje i odnesem pumpu,,,ako prodam dionice dolazi za 3 dana na račun,,,,,,

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Halo,,,nemamo goriva ,,daj dogovorite nek malo Mađari pomognu za humanitarnu pomoć,,,poplavljenim područjima,,,ja stvarno nemam goriva da ode[emo_mrgud]m do Županje i odnesem pumpu,,,ako prodam dionice dolazi za 3 dana na račun,,,,,,

gospon

imamo robne zalihe u slučajevima katastrofe

Janaf ima pune spremnike nafte.

obratite se Vladi

[b]black magic[/b]

da li se ovo odnosi i na amerikance? šta bi se desilo da npr. MOL odluči prodati svoj udio, a rusi mu recimo ponude 5000kn po dionici dok ameri npr. 3000kn? hoće li vlada nadoknaditi MOL-u razliku? istina bok i mađari su se branili sličnim protekcionističkim metodama protiv OMV-a koji je uzgred rečeno iz EU. ako smo strancima dali sve banke, pola obale, telekom i td. šta je to onda strateško za državu u toj smrdljivoj INA-i?
http://www.jutarnji.hr/mijenja-se-zakon-o-privatizaciji-ine–milanovic—mol-moze-prodati-svoj-udio–nije-nam-svejedno-tko-ce-biti-kupac-/1200986/

who dares, wins

da li se ovo odnosi i na amerikance? šta bi se desilo da npr. MOL odluči prodati svoj udio, a rusi mu recimo ponude 5000kn po dionici dok ameri npr. 3000kn? hoće li vlada nadoknaditi MOL-u razliku? istina bok i mađari su se branili sličnim protekcionističkim metodama protiv OMV-a koji je uzgred rečeno iz EU. ako smo strancima dali sve banke, pola obale, telekom i td. šta je to onda strateško za državu u toj smrdljivoj INA-i?
http://www.jutarnji.hr/mijenja-se-zakon-o-privatizaciji-ine–milanovic—mol-moze-prodati-svoj-udio–nije-nam-svejedno-tko-ce-biti-kupac-/1200986/

Što?

INA ima pravo na koncesiju i bušenje sve što se nalazi ispod zemljine površine, bilo tlo, bilo vodeno, morsko dno.

Osim plina, nafte,tople vode, minerala i ostalih stvari koje se može skrivati u međuzemlji…..

Glavna je stvar bazeni pitke vode, koje je INA otkrila bušenjem u Dinaridima.

Ne znam da li je pitka voda strateška za ovu državu.

Za to morate pitati Vladu i Sabor.

Lp,

[b]black magic[/b]

ma da. još malo pa će i mura, drava i sava biti njihovo. koji su oni k…c u ovoj državi? firma ko i svaka druga. danas jesu sutra ko zna gdje su.

who dares, wins

Je li ovo dovoljno za povrat upravljačkih prava?
http://www.business.hr/kompanije/na-prodaju-ponudjeno-cetiri-posto-dionica-mol-a

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Je li ovo dovoljno za povrat upravljačkih prava?
http://www.business.hr/kompanije/na-prodaju-ponudjeno-cetiri-posto-dionica-mol-a

kakve veze ima prodaja 4% dionica MOL-a s povratkom upravljačkih prava u INA-i?!?

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

@ nikolson
Velikih, jako velikih.
Problem je što Hrvatska nema potrebnu lovu.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

@ nikolson
Velikih, jako velikih.

pa ajde, objasni svoju misao, tome i služi forum!

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

dionica-ine-pala-vise-od-12-posto

Dionica Ine pala više od 12 posto

Zašto takav veliki pad ?
Šta se dogodilo ?

.

a zašto rast sa 3300 na 4000?? šta se dogodilo?

New Report

Close