E moj BearG kad bi ti zna kako se od magle dobro zivi.Pogotovo ako je gusta. Pitaj Thompsona.
Pa zato i kažem….garantiram da bi EBIT bila uf..uf…a o bv da ne pričam…[emo_smijeh]
Dobri su ovi kaj kažu da inina dionica ne vrijedi ovoliko koliko danas vrijedi-pa ovu dionicu je svatko mogao kupiti po 1690 kuna-IPO,ako je nije prodao odmah,dobio je 10% dionica gore besplatno-oduzmite od kupovne cijene 10%-te ubrzo nakon toga uvaljati mađarima jedan dio po 2800 kuna,drugi dio kaj je ostao još bolje-trebalo je samo imati mamu,tatu,dvoje,troje djece i kojeg rođaka-lijepi novci su se zaradili-bez puno pameti ,samo tko je imao novaca-jednostavno i transparentno[emo_smijesak]
ps-a i još bu se,ako Bog da[emo_smijesak]
Izgleda da su ovi u kolicima-samo slikom,samo tu ,zbilja za dobru obuku-INA JE BILA DEBELA ZARADA,SAD JE I BIĆE-tko je u UZEO U IPO-u npr.pet paketa po 22 dionice-1690 kuna po dionici,-10%,ako nisi prodao,cijena se da izračunati,tata,mama,dvoje djece,deda, po 22 komada plus dvije besplatno,kaj je bilo dozvoljeno,dobio je ako je prodao pola,ulog nazad,A OSTALO JE U BITI CIJELIH 55 KOMADA, ZARADA-KOMADA 55,BESPLATNO-CCA 55, KOJE SU NA LAGERU,sve divno za svakoga tko je imao mamu,tatu,djecu,i bar jednog rođaka,normalno moralo se imati novaca-ne previše,sića cca 25 000 eura,a i još bu se zaradilo -nismo svi sve prodali mađarima-fala Bogu[emo_smijesak]
Slabo se piše. Nije valjda da se radi strategija izlaska? Stvarno se čudim nekima sa foruma da nisu uvalili Inu po 4+ kile. Ajde ljudi koji se ne razumiju u dionice pa čekaju okruglo 10.000, njih shvaćam. Ali ako netko prati burzu barem godinu dana, trebao se riješiti dionica Ine, bilo je vremena ohoho. U ponedjeljak će biti neviđena bježanija, vjerojatno najveća ikad viđena na ZSE. Nešto kao kod IPO-a Ht-a ali u suprotnom smjeru. Ovo je moje viđenje ali možda sam u krivu. Svima želim sve najbolje i kupcima i prodavačima. Osim državi ako će za Inu trošiti moju penziju ako će cijena biti preko 1500 kn.
Dobro je što će bit ogromna bežanija jer će se dio love prebacit u ove što tek očekuju rast…[emo_palacg]
Opast će imovina fondova ko zrela kruška…a dotada će podgrijavati sve
informacije u krasnom smjeru….
Po meni Ameri sigurno i onda sinergija sa DIOKijem. Pod imenom DIOKINA postaje najjaca kompanija u regiji,ali i sire.
[/quote]
a taman sam počeo smišljat šta odgovorit savi. [emo_zloban]
[/quote]
Nije mi jasno zašto su dvije prekapacitirane i zastarjele rafinerije strateški interes RH a LNG terminal to kao nije.
Izmeđuostalog 15 milijardi m3 plina je ekvivalent od 13,5 milijuna tona nafte, dakle 2x Sisak i Rijeka zajedno!
A cijena takvog terminala je 5x manja od cijene modernizacije rafinerija.
Usput – zemljištem još upravlja Dioki. I Dioki je u Adria LNG projektu putem opcija s E.ON Ruhrgasom pa se ti misli.