INA radi , MOL se gradi !
MOL se iz INE želi rješiti 2.700 ljudi i sto benzinskih crpki:
“Ina radi, MOL se gradi” A što su mislili “oni” kad su prodavali INU?!
S obzirom na poslovanje i sve oko INE, mislim da trenutno svaka vrijednost iznad 2xnominala je previše!
Ja bi rekao da je AZ FOND drži tu gdje je, prosjek i ako bude išla prodaja paketa..a ako se Sirija kroz godinu dvije ne pokrene nebi me čudilo da gledamo ININE rezultate i u minusu!
Večernji list (naslovi i podnaslovi),citiram :
Tajna prodaje INE
Zaposlenici INE prijavili DORHu malverzacije
USKOK istražuje
Istražitelji USKOKa nastoje doći do orginalnog elaborata o vrijednosti nalazišta u Siriji
Jesu li Mađari 2003.imali povlaštene informacije o domaćoj naftnoj kompaniji
Mjerenja provodila mađarska tvrtka
Mol se grčevito borio za INU i dao ponudu od 505 miliona eura za 25% kompanije jer je znao da samo naftna polja u Siriji vrijede 20 miliardi dolara
MOL je znao tajnu o sirijskim poljima kad je ulazio u INU
Ljubo Jurčić: Nisam bio upoznat s otkričem u Siriji, sve sam podatke dobio iz INE
20 miliardi dolara vrijednost naftnih i plinskih polja u Siriji2003.
U vrijeme privatizacije INE predsjednik uprave INE bio je Tomislav Dragičević
Predsjednik Nadzornog odbora INE bio je Slavko Linić
MOL: Znali smo da Sirija skriva potencijal jer smo ondje radili
To je bilo 2003. kada je ININA nafta i plin u Siriji vredila 20 miliardi
dolara .
Danas ta nafta i plin vrijede 110 miliardi dolara .
Niko ne komentira kako bi rat, vojna intervencija u Siriji od strane SAD I EU.. mogla utjecat na INU!
Poznavajući SAD oni u rat ulaze uglavnom iz interesnih sfera, e sad mogu li neka naftna i plinska polja bit jedna od tih, možda!
Imamo i drugu stranu medalje, ako dođe do svrgavanja Asada i njegovih pristaša, moglo bi se ustrojit novo vodstvo, a time otvoriti i put za kompanije koje su imale svoja plinska-naftna polj….i konačno nakon nekoliko godina krenut sa vađenjem i distribucijom…[emo_smijesak][emo_smijesak]
Zna se da INA ima jake pregovarače i “lobiste” Sirijce koji na tome rade već neko vrijeme
Vidim da INU više niko ne komentira!
Neki dan na 4.050 kn mogo si kupit kolko hoćeš bid se spustio na 3800, a sad bi odjednom svi kupili na 4150-4200, e krdo krdo
Kažu da bi nafta u slučaju napada SAD na Siriju mogla na 150 $
vidim novi val kadroviranja u ini prvo coca cola sad uhljebi iz pive samo jos fale likovi iz holdinga 🙂
“Mađarska vlada dala je nalog upravi MOL-a da napravi reviziju portfelja te kompanije i ako je potrebno, pripremi nužne korake za prodaju Ininih dionica, priopćio je ured mađarske vlade za informiranje agenciji MTI…”
Mađarska vlada prijeti prodajom Ine, Martonyi otkazao Dubrovnik