INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po svoj logici INA bi danas trebala u negativnu blokadu zbog prekida poslovanja u Siriji.
Jer, kao što znamo, sva dobit INE zasnivala se na Siriji, a nakon ovog 2012. će završiti u gubicima ili mizernoj dobiti.
Ili imaju tajni dogovor da Sirijski partner nastavlja s radom za račun oba partnera. samo neznam kako će INI stizati lova.

Ina ako ne bude vadila naftu i plin izgubit ce koncesiju i mozda cak i morat platiti penale. Kad se stvari smire isti ti koji RH uvjetuju glede sankcija Siriji nakon toga ce zakupit koncesije za ta ista polja.

To je samo moje misljenje i nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica.

Nije bolest sve što boli

Moja žena je izrazila želju da napokon odmeno vani na neko skupo mjesto.

Onda sam je odveo na benzinsku crpku INE i natočio 10 litara, to je sada IN [rolleyes]

Ako je točna informacija kako je INA izlaskom iz Sirije gubi svu dobit što drži ovu dionicu na ovim razinama?

Znači INA će se "pridržavati" upute Vlade i neće sutra povećati cijene goriva za razliku od PDV-a (2%), već će planirano povećanje cijena u utorak dodati još 2 % ?

http://www.poslovni.hr/vijesti/linic-ne-ocekujem-da-ce-gorivo-vec-sutra-poskupiti-radi-pdva-198243.aspx

Ako je točna informacija kako je INA izlaskom iz Sirije gubi svu dobit što drži ovu dionicu na ovim razinama?

čekaj samo da se ponovo vrati u crobex,pa češ vidjeti gdje če završiti.
šta pad INE na 1xxx kn,znači za burzu i crobex mislim da ne treba objašnjavati.

jel nova revizija crobexa ovaj idući mjesec ili još koji mjesec.

Bit će zanimljivo vidjeti dobit, pardon gubitak INE u ovoj godini, umjesto da mirovinci odmah spuste cijenu na 2800 kn, i da kupuju komotno na tim razinama oni djeluju drukčije, ima se! [bye]

ps Donedavno nisi mogao otvoriti časopis, novine, brošure, biltene, i kako kaže onaj političar ni konzervu a da ne izleti INA, a unazad mjesec dva stvari su se počele bitno mijenjati.

[sealed]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

http://www.vecernji.hr/biznis/na-naftna-polja-koja-je-napustila-ina-uskoro-ce-doci-rusi-ili-kinezi-clanak-382999

Jadni mi, baš naši nemaju taktike.Žaomi je , U Syriji sam proveo 7 god, u Homsu bio barem 50x

Pozdrav svim Croscovcima

sve pravi diplomati u Vladi i ministarstvu vanjskih poslova, rekao sam davno ovo treba srušiti dok nije veće štete, sankcije uvodimo Siriji na nagovor EU i tako sebi činimo štetu, cijena goriva nije više bitna, bit će bitno da ga ima i da nije na bonove

Gubitkom Sirije INA, samim time i Hrvatska, izgubit će više novaca nego što može uštediti natezajući proračun do krajnjih granica.
Za ovo što je napravila sa Sirijom Vladu treba kazneno goniti.

Ovo što je Uprava Ina-e napravila sa Sirijom je razlog za ostavku svih članova, to je minimum minimuma.
Nevjerojatno kakva pogrešna procjena, opet je nespsobnost ljudi dovela do katastrofalnih posljedica za jednu ovaku bitnu tvrtku u RH.

[angry]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nije napravila uprava nego Vlada RH.Nakon Vladine odluke o uvođenju sankcija Siriji Ina se morala povući.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

New Report

Close