Po svoj logici INA bi danas trebala u negativnu blokadu zbog prekida poslovanja u Siriji.
Jer, kao što znamo, sva dobit INE zasnivala se na Siriji, a nakon ovog 2012. će završiti u gubicima ili mizernoj dobiti.
Ili imaju tajni dogovor da Sirijski partner nastavlja s radom za račun oba partnera. samo neznam kako će INI stizati lova.
Ina ako ne bude vadila naftu i plin izgubit ce koncesiju i mozda cak i morat platiti penale. Kad se stvari smire isti ti koji RH uvjetuju glede sankcija Siriji nakon toga ce zakupit koncesije za ta ista polja.
To je samo moje misljenje i nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica.
Moja žena je izrazila želju da napokon odmeno vani na neko skupo mjesto.
Onda sam je odveo na benzinsku crpku INE i natočio 10 litara, to je sada IN [rolleyes]
Ako je točna informacija kako je INA izlaskom iz Sirije gubi svu dobit što drži ovu dionicu na ovim razinama?
Znači INA će se "pridržavati" upute Vlade i neće sutra povećati cijene goriva za razliku od PDV-a (2%), već će planirano povećanje cijena u utorak dodati još 2 % ?
Ako je točna informacija kako je INA izlaskom iz Sirije gubi svu dobit što drži ovu dionicu na ovim razinama?
čekaj samo da se ponovo vrati u crobex,pa češ vidjeti gdje če završiti.
šta pad INE na 1xxx kn,znači za burzu i crobex mislim da ne treba objašnjavati.
jel nova revizija crobexa ovaj idući mjesec ili još koji mjesec.
Bit će zanimljivo vidjeti dobit, pardon gubitak INE u ovoj godini, umjesto da mirovinci odmah spuste cijenu na 2800 kn, i da kupuju komotno na tim razinama oni djeluju drukčije, ima se! [bye]
ps Donedavno nisi mogao otvoriti časopis, novine, brošure, biltene, i kako kaže onaj političar ni konzervu a da ne izleti INA, a unazad mjesec dva stvari su se počele bitno mijenjati.
[sealed]
Jadni mi, baš naši nemaju taktike.Žaomi je , U Syriji sam proveo 7 god, u Homsu bio barem 50x
Pozdrav svim Croscovcima
sve pravi diplomati u Vladi i ministarstvu vanjskih poslova, rekao sam davno ovo treba srušiti dok nije veće štete, sankcije uvodimo Siriji na nagovor EU i tako sebi činimo štetu, cijena goriva nije više bitna, bit će bitno da ga ima i da nije na bonove
Gubitkom Sirije INA, samim time i Hrvatska, izgubit će više novaca nego što može uštediti natezajući proračun do krajnjih granica.
Za ovo što je napravila sa Sirijom Vladu treba kazneno goniti.
Ovo što je Uprava Ina-e napravila sa Sirijom je razlog za ostavku svih članova, to je minimum minimuma.
Nevjerojatno kakva pogrešna procjena, opet je nespsobnost ljudi dovela do katastrofalnih posljedica za jednu ovaku bitnu tvrtku u RH.
[angry]
lp