INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

30.12.11. | 13:39

snupy2 | privatna poruka | profil
korisnik od: 11.06.2010.
[Korisnik je online] [Korisnik s iskustvom] [Popularan korisnik unutar zajednice] [Korisnik spada u skupinu 60% najbolje ocjenjenih aktivnih članova foruma po ocjenama drugih korisnika.]
ocjena poruke

zajednica

moderatori
sta ako je broj 10 molov

zato sam i napiso: " ako se ne varam " jer nisam pratio baš svaki dan pa nisam bio siguran

http://www.vecernji.hr/vijesti/pod-tusem-sam-se-sjetio-505-bombona-ponudio-505-mil-inu-clanak-370056

Zsolt Hernadi opisuje kako mu je jedno jutro sinula ideja koliki iznos Mađari moraju ponuditi za kupnju Ine
Pod tušem sam se sjetio 505 bombona i ponudio 505 mil.$ za Inu

26.01.2012. u 12:48h Ante III je napisao/la:
Ja se pod tusem sjecam samo plavuse
Zato cu i ostat siromah

no comment

Postanite Eu-robovi

DAN BOJKOTIRANJA BENZINSKIH POSTAJA !!!
22. veljača u 0:00 do 23. veljača u 0:00

Gdje Republika Hrvatska
Opis: POZOVITE SVE SVOJE PRIJATELJE DA SE PRIKLJUČE OVOJ AKCIJI!

Nakon novih poskupljenja (23.01.2012.) naftnih i benzinskih derivata od strane INA-e U RH, došlo je vrijeme da hrvatski građani pruže otpor toj i ostalim naftnnim kompanijama u kojojima caruje korupcija, a cijene su neopravdano visoke zahvaljujući monopolu i Ivi Sanaderu koji je dobio najmanje 10 milijuna eura mita da bi mađarski MOL preuzeo INU koja trenutno ima većinu tržišta u RH.

Kada rastu cijene derivata kažu da je to vezano uz tečaj dolara i mediteransko tržište. No kada je tečaj dolara povoljniji i kada cijene barela sirove nafte padaju oni ili ne mjenjanju cijene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cijene onda dignu maksimalno koliko se može (3%).

Prije par godina kad je cijena barela bila krizno visoka, naftni i benzinski derivati su se kretali malo iznad 8 kn, a danas su neki naftni i preko 10 kn po litri, dok su benzinski svi, iako je barel danas jeftiniji usporedno prije par godina kada je cijena nafte bila niža.

22. veljače 2012. (SRIJEDA) je dan kada bojkotiramo SVE benzinske postaje, te im time zadajemo ozbiljan udarac u poslovanju, a kome je hitno tankanje neka to obavi dan ranije kako bi građani napokon složno zadali udarac naftnim kompanija..

free flow information

…22. veljače 2012. (SRIJEDA) je dan kada bojkotiramo SVE benzinske postaje, te im time zadajemo ozbiljan udarac u poslovanju, a kome je hitno tankanje neka to obavi dan ranije kako bi građani napokon složno zadali udarac naftnim kompanija..

najbolje mi je ovo da ćemo im zadati udarac tako što ćemo natankati dan prije, a ne na dan bojkota [lol]

umjesto da pritisnu vladu koja zakonima može bez problema limitirati rast cijena goriva na uštrb ogromne dobiti koju ostvaruju naftne kompanije, oni se idu natezati s nekakvim jednodnevnim bojkotom koji je u startu osuđen na neuspjeh jer već sljedeći dan i tako gorivo moraš kupiti i da košta 15 kn jer auto ne može ići na zrak

tekst je predmet diskusije bez nagovora na kupnju ili prodaju

…jer već sljedeći dan i tako gorivo moraš kupiti i da košta 15 kn jer auto ne može ići na zrak

Prinče viljam ili vilijamovka,… whatever

post je humorističnog sadržaja, outlook kružoka…ravan Áldott-ovom tuširanju uz 505 pezz bombone u obliku patkice [lol]

vozi bicikl ili idi Zu Fuß, več ak te pegla cijena goriva, čak možeš i na zrak ići ako živiš u neboderu i jašeš zmaja ili jedrilicu [tongue]

free flow information

DAN BOJKOTIRANJA BENZINSKIH POSTAJA !!!
22. veljača u 0:00 do 23. veljača u 0:00

Gdje Republika Hrvatska
Opis: POZOVITE SVE SVOJE PRIJATELJE DA SE PRIKLJUČE OVOJ AKCIJI!

Nakon novih poskupljenja (23.01.2012.) naftnih i benzinskih derivata od strane INA-e U RH, došlo je vrijeme da hrvatski građani pruže otpor toj i ostalim naftnnim kompanijama u kojojima caruje korupcija, a cijene su neopravdano visoke zahvaljujući monopolu i Ivi Sanaderu koji je dobio najmanje 10 milijuna eura mita da bi mađarski MOL preuzeo INU koja trenutno ima većinu tržišta u RH.

Kada rastu cijene derivata kažu da je to vezano uz tečaj dolara i mediteransko tržište. No kada je tečaj dolara povoljniji i kada cijene barela sirove nafte padaju oni ili ne mjenjanju cijene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cijene onda dignu maksimalno koliko se može (3%).

Prije par godina kad je cijena barela bila krizno visoka, naftni i benzinski derivati su se kretali malo iznad 8 kn, a danas su neki naftni i preko 10 kn po litri, dok su benzinski svi, iako je barel danas jeftiniji usporedno prije par godina kada je cijena nafte bila niža.

22. veljače 2012. (SRIJEDA) je dan kada bojkotiramo SVE benzinske postaje, te im time zadajemo ozbiljan udarac u poslovanju, a kome je hitno tankanje neka to obavi dan ranije kako bi građani napokon složno zadali udarac naftnim kompanija..

danas je dolar 5,74 kn ,a tada je bio 4,9 kuna…pa nije valjda da oni zaračunavaju nešto mimo one formule vlade RH?? i meni se učinilo da je ovo preskupo, ali nema pomoći – voziti se mora. A pogotovo je to problem nama kojima auto u gradskom režimu guta preko 20 litara…Uvijek se možete tješiti grcima i turcima – kod njih je litra dizela već odavno prešla 2 eura, a standard im je sličan našemu.. Ako mogu oni, možemo i mi. A kome je skupo može pješice – ionako je zdravije. A za lijene tu je taxi cammeo pa izvolite za sitne pare kamo hoćete…

I što je najgore za Inu,a to nitko ne komentira – mađari žele prodati sirijska crpilišta, a bez toga ina ne vrijedi niti 900 kuna po dionici. Molim osvrt vas koji pratite stanje jer ja nisam stigao…

...povijest se ponavlja...

Nafta 97 dolara, prije 160, gorivo najviše 8 kuna, sada 10+.
Evo da nešto i priložimo, iako nije INA, ali ovako nešto se i ovdje može ocekivati.
Vaš link
ili
Vaš link

E sad, ako ovi podbace, onda svaka čast [thumbsup]
U biti iz ovoga se vidi da naftaši deru po cijelom svijetu [undecid]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Može li neko od kolega poznavatelja naftnog biza i trenutnog ratnog stanja u Siriji procjeniti kolike će gubitke pretrpjeti INA!?

PS Koliko pratim medije, svi radnici INE I CROSCA iz Sirije su povučeni, osim tri Mađara koji su ostali!

[bye]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Može li neko od kolega poznavatelja naftnog biza i trenutnog ratnog stanja u Siriji procjeniti kolike će gubitke pretrpjeti INA!?

PS Koliko pratim medije, svi radnici INE I CROSCA iz Sirije su povučeni, osim tri Mađara koji su ostali!

[bye]

ina će, u slučaju nastavka sukoba u siriji, a posebice rata biti znatno pogođena. zato je ogroman rizik sada kupovati ina-u, ako se mene pita jer pitanje je mjeseca kad će se svi strani naftni pogoni u siriji zatvoriti. po meni je preporuka čekati još veću krizu jer bi tada ove dionice moglo biti za puno jeftiniji novac. naravno, ako do rata ne dođe, ovisi što mađari planiraju. ako prodaju siriju, dionica ne vrijedi više od 800 kuna. sirija je ključna za opstanak ine na regionalnom tržištu.
zbog svega navedenog smatram da se određeni pesimisti iskrcavaju a da vjerojatno fondovi kupuju jer briga ih – nikome ionako ne odgovaraju.

...povijest se ponavlja...

Ovdje je netko dobro napisao da mađari rade na upropaštavanju Ine!!!

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Kakav je odnos Mađara prema Hrvatima vidi se i iz ovog nesuvislog i kasnog priopćenja glede nestašice plina. Rusi su ograničili isporuke prije 4 dana!!!!
Nestane struje kada je najpotrebnije i plina kada je najpotrebnije – VIDI SE DA SE NE ULAŽE DOVOLJNO.
Tako su i Diokiju uskratili 40k tona etana u zadnje 3-4 godine.
Ugovorili su dobavu od poddobavljača – prije ruski i sada ruski plin.
I kažu da su osigurali plin iz Mađarske – pa odakle odjednom Mađarskoj plin kada ga uvozi preko 90%.

Krali su porez od države, odgovorni su za plinsku krizu prije nekoliko godina, nisu ulagali u rafinerije i istraživanje, nestručni i bahati.
Zar nije vrijeme da kao vladajuće društvo napokon podnesu i odgovornost za sve loše što su učinili u HR,

kaže netko da Mađari rade na upropaštavanju INE. Pa da su najmalicionzniji šta bi mogli bit i da idu sa jasnim ciljem da je unište, nebi bili toliko efektni koliko Hrvati. Pa dajte bilo šta šta treba uništiti Hrvatima i nema problema, rok izvedbe je par godina.

Pa pazi sad, ovaj HNS koalicija sada vraća Dragičevića u NO Ine. Pa taj je čovjek poluretardiran i vrlo pokvaren. on je unazadio Inu za 20 godina, i sad ga HNS vraća. Fuj gadi mi se ova država, i lijevi i desni.

New Report

Close