INA – najava provedbe opcije dodatne alokacije
5. prosinac 2006. – Merrill Lynch International and Raiffeisen Centrobank AG, kao Voditelji knjige ponuda, danas su dali obavijesti o provedbi opcije dodatne alokacije u odnosu na 200.000 redovnih dionica INA-INDUSTRIJA NAFTE, d.d. (“Dodatne dionice”).
Dodatne dionice plasirane su institucionalnim investitorima po prodajnoj cijeni od HRK 1.690 po Dodatnoj dionici (USD 303,41 po GDR-u) (“Prodajna cijena”).
Uključujući provedbu dodatne alokacije, ukupna veličina Ponude bila je USD 478,4 milijuna (1.619.632 redovnih dionica koje ukupno čine 17% redovnih dionica Kompanije).
Mozda ne bi bilo lose prodati po 2250kn, pa cekati mozda mjesec, dva, da kratkorocno (ako objave da su poslovali 2006. s gubitkom ili slicne stvari se dogode) padne na 2000 i onda ubrati 25 dionica.
Jebiga, opet je to spekuliranje sve, znam da bi se grizao da prodam sad, a da za mjesec, dva gledam cijenu od 2700kn.
Ma neće, nego već mjesec dana, ako ne i duže gledamo minuse, a meni svi govore kako nismo u korekciji. Do sad smo svi govorili da će korekcija proći kada na burzu dođe INA. Evo sad je i ona na burzi a mi i dalje tonemo. Dokle?
Po mom misljenju barem do kraja ove godine…. svi su puno zaradili ove godine; treba nesto ostaviti i za sljedecu. Direktori banaka/fondova su se navikli na rast od 30% godisnje; bilo bi lose da sljedeca podbaci… sjeca glava odmah krece.
Opet, pa nije mjesec, dva tako strasno kad pogledas rast zadnjih 36 mjeseci… nemoze uvijek ici gore
Kakvo bombardiranje na INI. Što mislite koliko bi još moglo skliznuti dolje do kraja tjedna? [smiley3]
Kakvo bombardiranje na INI. Što mislite koliko bi još moglo skliznuti dolje do kraja tjedna? [smiley3]
pa mislim da neće baš previše ispod 1690 🙂 🙂
to su igre fondova, ako probije 2200 pada nisko, a ako ne probije pošto je brana na 2200 velika bit će dobro
Ina najavila provedbu opcije dodatne alokacije dionica
Merrill Lynch International i Raiffeisen Centrobank, kao Voditelji knjige ponuda, danas su dali obavijesti o provedbi opcije dodatne alokacije u odnosu na 200.000 redovnih dionica Ina – Industrija nafte d.d., priopćeno je sa Zagrebačke burze.
Dodatne dionice plasirane su institucionalnim investitorima po prodajnoj cijeni od 1.690 kuna po dionici (odnosno 303,41 dolara po GDR-u). Uključujući provedbu dodatne alokacije, ukupna veličina ponude iznosila je 478,4 milijuna dolara, a plasirano je 1,619.632 redovnih dionica koje ukupno čine 17 posto redovnih dionica kompanije. Uobičajeno je da se dodatne dionice koriste za stabilizaciju tržišta, dođe li do pada cijene dionica ispod one predviđene javnom ponudom. Kako se to nije dogodilo, odnosno cijena INA-inih dionica je porasla, one su stavljene u promet, pojašnjavaju sa Zagrebačke burze.
(pd)
Stavljeno u promet odnosno sve progutano od stranih fondova. I još su gladni.