Koja je najgora varijanta za preostale male dioničare, a koje se eventualno može desiti?
Smak svijeta .
Ali, kao što kaže TBF…ništa mi (sutra) neće dan pokvarit… [lol]
Ozbiljno pitam. I ja se nadam da ništa neće sutrašnji dan pokvarit…ali me ipak zanima što večina misli da je najgore što se može desiti.
Najgore što se može desiti? Da svi veliki sutra zaključe da im ne treba 50% INE pa se povuku na 2800- 3000 kn na kupnju, a nama prirede pad od -15%. Ti sad sam razmisli koliko promila je šansa za tako nešto [wink]
Već su 3 puta kupci ( veliki ) napravili paniku micanjem naloga,skupili max 1000-1500 komada s nekim 2-3% diskontom,i onda nastavili kupovati uz dizanje cijene .
– možda to i ponove .
AKO su skupili 50+1 dionica , u što se raspravlja na forumu,a dok ne dobijemo neku pravu potvrdu neznamo, za pretpostaviti je da je na tržištu ostalo izrazito malo dionica koje će onda ovisiti o zakonu ponude i potražnje . Hoće li netko htjeti prodati dionicu ili ne,ovisiti će samo o želji ili potrebi prodavača da je proda ( kao i inače ) . Neki specijalni pritisak ne očekujem ,prvenstveno iz razloga što čisto sumnjam da su preostali vlasnici lako na okidaču . Ako se nisu skipali do sada, VRLO vjerojatno je to zato jer ih cijena do sada nije zadovoljila . ZAŠTO bi ih onda zadovoljila bilo koja niža ?
Isto tako, OMF-ovima , vjerojatno nije u interesu da ih se pribija na križ jer su uludo ulupali silni keš,a dionica pala,npr 50% ? Kakvi bi to samo bili naslovi u novinama…letjele bi glave .
Najjednostavniji nači je da pokupe sve slobodne dionice, i s dobrom bazom riješe INU na najbolji mogući način. Samo trebaju paziti da im u finišu MOL ne uvalja nešto svojih dionica ( kad već gube,barem da malo i zarade,iako je to vrloooo malo vjerojatni scenarij ) .
Ovo zadnje sa Molom i mene malo mući, ali sam odlučio prihvatiti rizik…valjda će se isplatiti… [tongue]
Već su 3 puta kupci ( veliki ) napravili paniku micanjem naloga,skupili max 1000-1500 komada s nekim 2-3% diskontom,i onda nastavili kupovati uz dizanje cijene .
– možda to i ponove .
AKO su skupili 50+1 dionica , u što se raspravlja na forumu,a dok ne dobijemo neku pravu potvrdu neznamo, za pretpostaviti je da je na tržištu ostalo izrazito malo dionica koje će onda ovisiti o zakonu ponude i potražnje . Hoće li netko htjeti prodati dionicu ili ne,ovisiti će samo o želji ili potrebi prodavača da je proda ( kao i inače ) . Neki specijalni pritisak ne očekujem ,prvenstveno iz razloga što čisto sumnjam da su preostali vlasnici lako na okidaču . Ako se nisu skipali do sada, VRLO vjerojatno je to zato jer ih cijena do sada nije zadovoljila . ZAŠTO bi ih onda zadovoljila bilo koja niža ?
Isto tako, OMF-ovima , vjerojatno nije u interesu da ih se pribija na križ jer su uludo ulupali silni keš,a dionica pala,npr 50% ? Kakvi bi to samo bili naslovi u novinama…letjele bi glave .
Najjednostavniji nači je da pokupe sve slobodne dionice, i s dobrom bazom riješe INU na najbolji mogući način. Samo trebaju paziti da im u finišu MOL ne uvalja nešto svojih dionica ( kad već gube,barem da malo i zarade,iako je to vrloooo malo vjerojatni scenarij ) .
apsolutno se slažem.
vidljivo iz prethodnih dana uvijek pokušavaju spustit cijenu na početku trgovanja a tako očekujem i u ponedjeljak.na dioničarima je da se postave što više na asku i nema problema.
Koja je najgora varijanta za preostale male dioničare, a koje se eventualno može desiti?
Da Selebaj postane direktor INA-e
1. najgora varijanta je da MOL kaze imamo 50%+ a vlada kaze joj mi sada moramo podmirit obaveze prema obveznicama i iskrca 22% dionica fondovima. nakon toga posto nesmiju imati vise od 10% u ini moraju prodat na burzi a nema nikog s mrezom od par miljardi kuna. vjerojatnost da se sve poklopi 0.01%
2. mol objavi da mu nis vise netreba. a mirovici prestanu ulagt i puste dionicu na 1700 i drze je tamo do pred novu godinu. u medju vremenu privatno prodaju molu iza flanjke, a male dionicare ko sljivi, vjerojatnost 70% (napravljeno prosli put)
eto 2 crna
a fak kad mi je dosadno pa evo vam i malo pozitive.
1. molov ugovor oko upravljackih prava sa VRH istekne u 2011 pa su prisiljeni imati 50%+1. zbog manjka dionica na trzistu ponude novi IPO po 5600 kn da budu sigurni. vjerojatnost 10% jer se pojavljuje problem da koju god cjenu na ponudu nabili uvjek ima onih koji misle da je to malo.
2. molov ugovor oko upravljackih prava sa VRH istekne u 2011 pa su prisiljeni imati 50%+1. iza flanjke plate fondovima 4000 po dinici za velike pakete a male dionicare ko sljivi. vjerojatnost 80%