Englezi kupuju u ZG a prodaju u Londri! Hi-hi-hi ho-ho-ho… nisu oni ni bedasti kako neki naivno mišljahu [smiley2]
Može jedino obrnuto, pošto se ovo ne bi baš isplatilo…
majstorexi, ima li netko info po koliko ce kupovati bivsi i sadasnji zaposlenici i branitelji? za njih se cuva 7% ako se ne varam? i to bi trebali biti u svibnju 2007?
imao bih pitanje oko sda i tehnike. Ako ja dam 12 dionica ine na prodaju i ne prodam, gubim li pravo na jednu od drzave za godinu dana?
hvala
društvo,ono čega sam se plašio i zbog čega nisam kupio dionicu jeste taj prevrtljivi psihološki momenat.
jeste li pogledali jutros stanje u londonu? dionica INA-e je u minusu 12% !!!
trenutno kotira na 360 dolara( barem mislim da su dolari).
pamet u glavu i počnite racionalnije razmišljati.
Izvini ali ti si jako neupucen, prvo i prvo LSE jos nije otvorena, otvara se kao i kod nas u 10 ujutro, jucer je isto bila prije otvaranja 360, npr. na mosticu je 0kn, joj zamisli, 🙂
Prva prodaja je na 415$ (jucer je bila 400$).
E sad ili neznas ili namjerno krivo upucujes ljude.
imao bih pitanje oko sda i tehnike. Ako ja dam 12 dionica ine na prodaju i ne prodam, gubim li pravo na jednu od drzave za godinu dana? hvala
ne,
bitno je da ih ne prodate, tj. da ne promijene vlasnika
a nuditi ih možete koliko hoćete…
majstorexi, ima li netko info po koliko ce kupovati bivsi i sadasnji zaposlenici i branitelji? za njih se cuva 7% ako se ne varam? i to bi trebali biti u svibnju 2007?
imas na business.hr clanak o tome
koliko ja znam london se otvara u 11 pa našem vremenu, :)ili sam ja u krivu ?
imao bih pitanje oko sda i tehnike. Ako ja dam 12 dionica ine na prodaju i ne prodam, gubim li pravo na jednu od drzave za godinu dana? hvala
ne smiješ dati na prodaju jer si promijenio vlasničku poziciju, samim time izgubio pravo na onu jednu, tada je posve nebitno je si li ih prodao ili ne jer si već izgubio pravo
dionice su na tvojoj poziciji sve dok ih ne prodaš, a u međuvremenu ih možeš nuditi koliko hoečeš, isto kao i tvoj auto ako ga imaš, možeš ga u oglasniku nuditi do mile volje, ali je tvoj tako dugo dok ne dobiješ lovu i napraviš prijenos, vidiš da ili nemaš pojma ili namjerno zbiunjuješ ljude 🙂
sveps: ” imao bih pitanje oko sda i tehnike. Ako ja dam 12 dionica ine na prodaju i ne prodam, gubim li pravo na jednu od drzave za godinu dana? hvala ” ne smiješ dati na prodaju jer si promijenio vlasničku poziciju, samim time izgubio pravo na onu jednu, tada je posve nebitno je si li ih prodao ili ne jer si već izgubio pravo
dionice su na tvojoj poziciji sve dok ih ne prodaš, a u međuvremenu ih možeš nuditi koliko hoečeš, isto kao i tvoj auto ako ga imaš, možeš ga u oglasniku nuditi do mile volje, ali je tvoj tako dugo dok ne dobiješ lovu i napraviš prijenos, vidiš da ili nemaš pojma ili namjerno zbiunjuješ ljude 🙂 mauricije: ” sveps: ” imao bih pitanje oko sda i tehnike. Ako ja dam 12 dionica ine na prodaju i ne prodam, gubim li pravo na jednu od drzave za godinu dana? hvala ” ne smiješ dati na prodaju jer si promijenio vlasničku poziciju, samim time izgubio pravo na onu jednu, tada je posve nebitno je si li ih prodao ili ne jer si već izgubio pravo ”
A kako će ih nuditi ako nije napravio prijenos na brokere (i time izgubio pravo na besplatne dionice)? [smiley11]
Preneseno s Prve generacije
VAŽNE NAPOMENE
a) Dioničari – investitori koji sukladno citiranoj odluci Vlade Republike Hrvatske imaju pravo na dodatnu pogodnost u vidu jedne dopunske dionice na svakih deset kupljenih dionica i žele ostvariti to svoje pravo, moraju u neprekinutom trajanju od jedne godine nad svakih deset kupljenih dionica zadržati vlasničku poziciju registriranu s izdavateljem na svom računu vrijednosnih papira u Agenciji. Od navedenog pravila izuzeti su jedino slučajevi nasljeđivanja, zasnivanja založnog prava na predmetnim dionicama te oduzimanja poslovne sposobnosti investitoru.
b) Dionicama koje predstavljaju “višak” preko svakih deset kupljenih dionica, dioničari mogu slobodno raspolagati.
Primjer: investitor koji je u postupku kupnje predmetnih dionica za uloženih 38.000 kn stekao 22 dionice, a u konkretnom slučaju ne želi izgubiti pravo na dvije dopunske dionice, mora nad dvadeset dionica godinu dana neprekinuto zadržati vlasničku poziciju registriranu s izdavateljem (ne smije ih registrirati s brokerskim društvom), dok s preostale dvije dionice može slobodno trgovati ili na drugi način njima raspolagati (darovanje, fiducijarni prijenos i slično).
Pozdrav