Ovdje se natječe za preostalih 7% dionica van top 10 dakle ukupan broj dionica koje se mogu prikupiti je cca 700. 000. MOL-u fali 3% od ukupnih za 50% vlasništva dakle trka je za " samo 300 000 dionica" ko to uspije prikupit on će kolo vodit. Danas prošlo 8 000 komada što je 2,66% od 300 000. Sad je pitanje što će MOL uraditi da li će krenuti u "preuzimanje" preko burze trenutno na asku 6 000 dionica s tim da je zadnji ask na 10 000 kn. Tko želi prikupiti ovih 300 000 morat će dobro dobro otvorit kesu.
Sa druge strane punude na kupnji INE po 2830 oko 100 000 dionica puno brži način i isplativiji je prodat preko burze nego čekat MOLA. Po meni INA obranjena.
Loptica je prebačena Mađarima i čeka se njihov return.
1) Broj dionica izvan top 10 je 691.416.
2) Skrbnički računi iz top 10, a koji nisu mirovinci i hpb, imaju ukupno 45.074 dionice. Zbog mogućnosti nemoralne ponude MOL-a, možda je razumno i ove dionice pribrojiti onima izvan topa 10, tj. onima koje su "na prodaji".
3) Dakle, ukupno, "raspoloživih" dionica je 736.490(u najgorem slučaju).
MOL-u nedostaje 284.463 dionice da bi imao 5.000.001 dionicu.
Ako želimo da MOL ne prikupi 284.463 dionice, onda od preostalih 736.490 dionica HR vlada mora prikupiti 736.490 – 284.462= 452.028
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Adris-demantira-da-je-kupio-20.000-dionica-Ine-kupac-jos-nepoznat
Ne kupuje Adris, ne kupuje Erste OMF… još će na kraju ispasti da ipak kupuje sam MOL [lol] A valjda su onda ova 3 najveća mirovinca.
E, onda je pizdarija, jer bez adrisa, ovi nemaju dovoljno casha………rasprodavati će imovinu [sad]
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Adris-demantira-da-je-kupio-20.000-dionica-Ine-kupac-jos-nepoznat
Ne kupuje Adris, ne kupuje Erste OMF… još će na kraju ispasti da ipak kupuje sam MOL [lol] A valjda su onda ova 3 najveća mirovinca.
E, onda je pizdarija, jer bez adrisa, ovi nemaju dovoljno casha………rasprodavati će imovinu [sad]
[/quote]
Kako ne bi imali. Imaju i puno više 😀 Samo što se sada zapravo ne zna jesu li to oni ili da nije sam MOL, koji ne krši zakon, samo se oglušujuje o Hanfinu "preporuku". Sad je ovo mutnija situacije nego li je bila i na početku, više se ništa ne isplati nagađati.
[/quote]
Ma nije valjda Jaca juče išla u Austriju samo radi Sanadera on je gotova priča nešto je tu još bilo.
vjeroatno imaju neki dogovor sa jadrankom da će povecat drugi stup na 10% ili više da obrane INU nadam se
[/quote]
Kako ne bi imali. Imaju i puno više 😀 Samo što se sada zapravo ne zna jesu li to oni ili da nije sam MOL, koji ne krši zakon, samo se oglušujuje o Hanfinu "preporuku". Sad je ovo mutnija situacije nego li je bila i na početku, više se ništa ne isplati nagađati.
[/quote]
treba im oko 460000 dionica, to je "odokativno" 1,3 milijarde (ili možda griješim?) imaju li toliko love?
[/quote]
Kako ne bi imali. Imaju i puno više 😀 Samo što se sada zapravo ne zna jesu li to oni ili da nije sam MOL, koji ne krši zakon, samo se oglušujuje o Hanfinu "preporuku".
[/quote]
Ali ako je Vladi stvarno u interesu da zadrži INU, pretpostavljam da bi se u tom slučaju oglasili u smislu "ne prodajite, nismo mi na bidu nego MOL"?!
Na žalost, sve ćemo doznat u petak. Ovako su samo nagađanja. Uglavnom ja svojih 1** nikom ne dam. Bar još za sada. [cool]
meni se neda trazit, ali ukupna imovina mirovinskih fondova je sljedeca
ukupna imovina im je 34 milijarde
U "eqvitiju" smiju imat 30 % sto je 10 milijardi
Mislim da itekako mogu sami sve kupiti
ne znam koliko imaju keša od te imovine, ali mislim da je bar 10 % keš
Gazpromnjeft otkupljuje dionice od malih dioničara NIS-a?
Ruski naftni div Gazpromnjeft, vlasnik srbijanske Naftne industrije Srbije, do kraja ovog mjeseca mogao bi objaviti ponudu za otkup dionica od malih dioničara po cijeni od 4,8 eura.
Ova neslužbena informacija toliko je odjeknula među ozbiljnim trgovcima na burzi da su dnevni promet dionicama NIS-a podizali i do tri puta, prenosi portal B92. Objavom ponude naftne kompanije, vlasnici dionica bili bi više nego sigurni da će svoje dionice najdalje do veljače moći prodavati po cijeni od 4,8 eura. Jučer je ova dionica vrijedila 484 dinara ili 4,5 eura, pa jednostavna računica govori da bi se do kraja veljače na svakoj dionici moglo zaraditi po 0,3 eura.
Gazpromnjeft otkupljuje dionice od malih dioničara NIS-a?
Ruski naftni div Gazpromnjeft, vlasnik srbijanske Naftne industrije Srbije, do kraja ovog mjeseca mogao bi objaviti ponudu za otkup dionica od malih dioničara po cijeni od 4,8 eura.
Ova neslužbena informacija toliko je odjeknula među ozbiljnim trgovcima na burzi da su dnevni promet dionicama NIS-a podizali i do tri puta, prenosi portal B92. Objavom ponude naftne kompanije, vlasnici dionica bili bi više nego sigurni da će svoje dionice najdalje do veljače moći prodavati po cijeni od 4,8 eura. Jučer je ova dionica vrijedila 484 dinara ili 4,5 eura, pa jednostavna računica govori da bi se do kraja veljače na svakoj dionici moglo zaraditi po 0,3 eura.
Pa to se zna odkad su akcije podeljene gradjanima…. i na to svi tipuju, tako da to nije nova vest. Sve je to deo već unapred dogovorena dila.
meni se neda trazit, ali ukupna imovina mirovinskih fondova je sljedeca
ukupna imovina im je 34 milijarde
U "eqvitiju" smiju imat 30 % sto je 10 milijardi
Mislim da itekako mogu sami sve kupiti
ne znam koliko imaju keša od te imovine, ali mislim da je bar 10 % keš
Hvala, starino.
Znači, opet pajdo?