INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo gledam dnevnik-bojim se da nam sa Sanaderom ne zatvore oči ,a u pozadini ne naprave još jednu u nizu spačku sa Inom.Gospodo novinari pustite neka pravo i pravda radi svoje,a Vi možete jako puno pomoći u najvećoj igri u povijesti lijepe naše.

peyo

Biti će tu svašta. Zavrtiti će se milijarde ali ne kn već $. Dioki, Petrokemija. Daj Bože samo jednom pametno da odigraju i eto posla za građevinare, bodogradilišta i masu drugih neslućenih mogućnosti. Ovo s Molom je bila gadna greška jer su oni sitni igrači koji nam nisu tu ni trebali.

who dares, wins

Hayyan gas plant, who approached the company of accomplished entirely in contribute to increase quantities of clean gas in Syria, about three and a half million cubic meters per day and increase the amount of oil produced around 6 thousand barrels per day in addition to the production of 180 tonnes of domestic gas.

Dakle Inino postrojenje proizvoditi će 3,5 milijuna m3 plina dnevno i 6 000 barela nafte dnevno

to je vrijednost godišnja na plinu minimalno 1,2 milijarde Kn, i 1,1 milijardu Kn na gorivu!

Dakle minimalno 2,3 milijarde Kn godišnje

اوبك نفذت في ديسمبر كل التخفيضات التي تعهدت بها تقريباً

Zato Mađari žure da uzmu 51 posto……… sada je gotovo s gubicima u Ini sada je kako kažu treba uzeti vrhnje

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Hayyan gas plant, who approached the company of accomplished entirely in contribute to increase quantities of clean gas in Syria, about three and a half million cubic meters per day and increase the amount of oil produced around 6 thousand barrels per day in addition to the production of 180 tonnes of domestic gas.

Dakle Inino postrojenje proizvoditi će 3,5 milijuna m3 plina dnevno i 6 000 barela nafte dnevno

to je vrijednost godišnja na plinu minimalno 1,2 milijarde Kn, i 1,1 milijardu Kn na gorivu!

Dakle minimalno 2,3 milijarde Kn godišnje

اوبك نفذت في ديسمبر كل التخفيضات التي تعهدت بها تقريباً

Ovih 6 tisuća barela uzmi s rezervom jer većinom se barata s duplo više – s 12 tisuća dnevno!

Ovih 6 tisuća barela uzmi s rezervom jer većinom se barata s duplo više – s 12 tisuća dnevno!

To bi značilo još jedna 1,1 milijarda minimalno.
To bi značilo oko 3,4 milijarde Kn prihoda godišnje iliti 607 milijuna dolara minimalno godišnje!

Teški gubitnik postao bi super dobitnik! A upravo zbog tih ulaganja teško su opteretili bilancu INE i zbog toga je bio onako veliki gubitak……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Biti će tu svašta. Zavrtiti će se milijarde ali ne kn već $. Dioki, Petrokemija. Daj Bože samo jednom pametno da odigraju i eto posla za građevinare, bodogradilišta i masu drugih neslućenih mogućnosti. Ovo s Molom je bila gadna greška jer su oni sitni igrači koji nam nisu tu ni trebali.

Valjda je Šuker skenirao situaciju. S Hayanom je sve jasno no nema još podataka o Aphamiji a trebali su biti objavljeno. Valjda je i tu dobio ono što mu treba. A i Iran tj Moghan – 2 uskoro treba na svjetlo dana. Ako se sve posloži – kupit ćemo MOL čitav a ne samo 25%!!!!

Rat za Inu ne može se ili je to vrlo komplicirano dobiti u HR.
Borbu treba prenijeti na Mađarsko tlo – dakle treba tražiti od Rusa Surgutov udio u Molu pa skupa s Omancima udariti na preuzimanje čitavog Mola.
Nije neostvarivo jer i Rusi i Omanci ciljaju na Hrvatske luke i rafinerije.
Sva frka oko Mola je frka oko Ine.
Mol bez Ine je mala srednjoevropska kompanija – s Inom je globalni igrač.

BRAVO DRAGI KOLEGE IDEMO LIJEPA NAŠA LIJEPA MOJA HRVATSKA,KAD JE NAJGORE OPET SMO SLOŽNI BRAVO BRAĆO MOJA MILI MOJI HRVATI.JOŠ HRVATSKA NI PROPALA DOK MI ŽIVIMO ONA NAM JE ŽIVOT DALA MI JU VOLIMO……………..

peyo

Rat za Inu ne može se ili je to vrlo komplicirano dobiti u HR.
Borbu treba prenijeti na Mađarsko tlo – dakle treba tražiti od Rusa Surgutov udio u Molu pa skupa s Omancima udariti na preuzimanje čitavog Mola.
Nije neostvarivo jer i Rusi i Omanci ciljaju na Hrvatske luke i rafinerije.
Sva frka oko Mola je frka oko Ine.
Mol bez Ine je mala srednjoevropska kompanija – s Inom je globalni igrač.

Sta sam rekao: bitka, borba, rat. zrtva, Jadranka. Prijeti nam Madarska opasnost zbijmo se uz Jadranku. U Jadranki je spas, u Sukeru je spas.

Sto se niste borili i vodili ratove kada je bila prva ponuda. Tada je MOL djelovao u ponudi zajedno sa vladom. Jadranka Kosor je bila instrumentalna u prodaji braniteljskih udjela MOL-u. Sve ste napravili da MOL skupi sto vise dionica i sve ste napravili da ne bude konkurentske ponude.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

zato onoliki silni blokovi dionica na ptkm odma iz Ht opasne se igre igraju a Mf sa adrisom ako bude igrao bu odpuhno Mol samo onda pametno vi koji imate inu sretno 6000-7000kn to nek vam bude plafon

Točno, MOL je sitan igrač na globalnom tržištu da bi opstao samostalno, a nažalost INA je još sitnija, stoga će to na ovaj ili onaj način kupiti rusi (najprije Surgut…), kad već OMV-u to svojedobno iz korupcijskih razloga nije bilo dopušteno. Bilo bi fenomenalno u svemu što se događa ispitati i da li je OMV znao da kupnjom 25% dionica kupuje i dvije ruke u NO sa mogućnosti veta na sve strateške odluke (čitaj 50% upravljačkih prava), te tko mu je zatajio tu prevažnu informaciju (S.Linić ili Lj.Jurčić). Sa druge strane ako se ima prihvatiti ova ponuda MOL-a, u tom slučaju Vlada bi mu morala uvaliti i 19% svog paketa, jer je u ovim okolnostima dovoljno zadržati 25% plus jednu dionicu.
Čitam na forumu i razne gluposti o D.Šternu, a čovjek je još davno zagovarao spajanje INA sa MOL-om u omjeru 50%/50%, i da to tada, iz njemu znanih razloga nije spriječio moćni "doktor" Pašalić, danas bi to bila prava firma.
Još nešto, opće je poznato kako je Adris jedina firma u hrvata sa keš lovom na raspolaganju, no taj iznos nije dovoljan za ozbiljniji postotak vlasništva u INA, pa sumnjam da će preiskusna ekipa iz Adrisa ući u tu utakmicu ako sa partnerima ( tu se mogu očekivati jedino mirovinski fondovi) ne mogu imati većinski udio. Volio bi da se varam. Osim toga, MOL je za 8% ponudio cca. 300 miljuna eura, pa za kontra ponudu treba imati mu.. .

Poštovani kolege——-tu će biti puno više novaca za sve ,više nego bilo ko očekuje i to je gotova stvar.Burza će se naglo oporaviti jer će biti svježeg kapitala za okretanje.Nafta,struja,voda,hrana,turizam jesu i trebaju biti stupovi naše zemlje jer su energija.Imamo to sve ali ne znamo time gospodariti.INA-kad kolega kaže INA je bila gubitaš-diže mi se kosa na glavi-to je čista laž.Ja sam rafinerac 20 godina.Iz moje rafinerije dnevno izlazi 300-tinjak auto cisterni po 30000 litara benzina dizela i crne robe.Još 2 puta toliko željezničkim transportom ili vagonima cisternama po 70000 litara.Tako je svaki dan,svaki dan zadnjih 20 godina od kada sam ja u rafineriji.A ona glupost-auti nisu mogli voziti zbog lošeg goriva-žao mi je šta ne mogu Vam poslati slike sa punilišta auto cisterni pa da se sami uvjerite čije gorivo točite u svoje aute na svim benziskim pumpama u Hrvatskoj.Kad god su postavljene norme koliko sumpora smije biti u gorivu mi smo išli u remonte u izgradnju.Danas smo egal rame uz rame svim rafinerijama u svijetu.Pročitajta moje postove od prije ne da mi se više objašnjavati šta je sve napravljeno.INA je na svojim leđima iznesla cijeli rat jer je to bila jedina proizvodnja tada-gorivo je išlo ko alva.Ina je iznesla poslijeratno razdoblje na svojim leđima jer kod nas su blagajne uvijek pune-odnosno državna blagajna je bila puna jer je INA bila samo Hrvatska.Od kada je Ina prodana 25 posto plus 1 dionica,pa do prije dvije godine kad je prodan ostatak do 47,16 posto HRVATSKA kuburi nema ni za mirovine.ZATO -NEKA SVI SKUPA ZARADE NA DIONICAMA I MAKAR BILA I 5000 KUNA SAMO NEKA SE NEKAKO ,NA BILO KOJI NAČIN VRATI POD HRVATSKO OKRILJE.ONE GODINE KAD JE PRVI PUT PRODANA ZARADA INE JE BILA 500 MILIONA DOLARA TOČNO KOLIKO SU MAĐARI DALI ZA 25 POSTO PLUS 1.SVE VLADE KOJE SU JU PRODAVALE SU DEBELO POGRIJEŠILE I SAD JU TREBA VRATITI POD SVAKU CIJENU………..INA JE STUP HRVATSKOG GOSPODARSTVA….BOŽE USLIŠI NAS.

Ni MOL ni ADRIS nisu socijalne institucije i sigurno ce rezati troskove poslovanja. Meni je jasno zbog cega je vas u INA-i strah ako oni preuzmu vise od 50%. Mnogi ce izgubiti posao. Isto tako i tebi treba biti jasno sto se desava sa politicarima u Hrvatskoj kada izgube posao. Vecina ovih iz vlade bi zavrsila sa Polancecom i Sanaderom. Koliko god se ti bojis da izgubis posao, oni se boje jos vise.

Da bi zadrzali posao i izbjegli sudbinu svojih dojucerasnjih prijatelja moraju kupiti jako puno glasova. A s 5 milijardi kuna se moze uciniti sretnim jako puno umirovljenika, jako puno drzavnih sluzbenika i jako puno seljaka. To je obicno dovoljno.

Prodaja INA-e i svih drugih kompanija u drzavnom vlasnistvu je odavno gotova stvar. Drzava u kojoj radi samo 1/3 populacije ne moze odrzavati ovaj standard zivota, a da ne rasprodaje imovinu. Dobra stvar je da sto je manje firmi u drzavnim rukama, to ekonomija postaje bitnija. U jednom trenutku stvaranje vrijednosti ce za politicare i narod postati bitnije nego rasprodavanje vrijednosti. Onda ce se i promjeniti odnos prema ekonomiji, prema radu i napokon cemo moci krenuti naprijed.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close