Može li netko obajsniti kako mogu prenijeti na sebe očeve dijonice koje je kupio na ipou?
moze i na pm?
danke
MOL se uz pomoc Polanceca i Sanadera uspio rjesiti OMV-a i konkurencije. Medutim pogresno su procijenili da ce sa 2800 kuna preci 50%. Da su povecali ponudu na 3000 skupili bi dovoljno ili bi barem bili puno blize 50%. To je 100M dollara vise, ali i pozicija vecinskog vlasnika i mogucnost rezanja troskova.
Mislim da bi Polančec trebao pojasniti vezu Mola,Ine i Podravke,mislim da tu ima posla za Uskok.Adris će ponuditi dioničarima 3000 kn i biti će novi partner vladi.Mol nema šansi iz više razloga kao što su Politički i ekonomski a posebno nacionalni,njima preostaje pritisak prekob svoje vlade.No, niti to neće pomoći,tako da će morati prodati dionice nekome kao što je napravio omv.
Može li netko obajsniti kako mogu prenijeti na sebe očeve dijonice koje je kupio na ipou?
moze i na pm?
danke
Napravite ugovor o darovanju,ovjerite kod bilježnika i dostavite u SKDD.
Evo primjera kako Slovenci tretiraju strateškog partnera;
http://www.poslovni.hr/vijesti/slovenija-pristala-na-veci-utjecaj-kbca-u-upravi-i-nou-nlba-166197.aspx
A tko nama uopće garantira da Mol nema sad, ajmo reć 49% dionica i da su u ime Mola kupovale neke treće osobe ili neka brokerska društa a da je to skriveno pod skrbničkim računom. Smješna mi je bila opaska glasnogovornika mola da prelazak preko 50% ne mjenja odnose između vlade i mola, ako nadpolovična veličina ne mjenja što onda mjenja.
Ako pogledas TOP 10 dionicara vidjet ces da je to jako malo vjerojatno. MOL bi trebao imati na stotine malih racuna sa malom kolicinom dionica. Nije nemoguce, ali je jako skupo tako kupovati i to je malo vjerojatno.
Vrlo moguce i da je ovo iznuden potez od strane MOL-a. Jadranka treba kupiti jako puno glasova da bi ostala na vlasti. S obzirom na nepolularnost HDZ-a, morat ce jako puno platiti te glasove. Njoj ocajnicki treba jako puno casha i to jako brzo. Moguce je da se vec prije dogovorila sa Adrisom o prodaji 14% INA-e. Vlahovic je nedavno dao interview u kome kaze kako ne treba prodavati Hrvatske firme strancima nego njemu. Moguce da je MOL-ova ponuda samo pokusaj da sprijece deal izmedu Jadranke i Adrisa.
Twixer, dobar zaključak kada su ovi u Molu vidjeli da stvari izmiču kontroli išči su sa ponudom, poznato je da je Adris i prije zadnje ponude iskazivao interes samo se je to tada drugačije rješavalo.
Kolega ovisnik, i meni bi bilo najdraže da se INA proda i po 3800, jer bi to diglo i cijene ostalih dionica, ali zaista ne vidim niti jednog razumnog razloga zašto bi Adris sada "bacao" svoju keš lovu, i što bi na kraju oni radili sa tim dionicama? Pa da im je INA trebala imali su je po 1700 na lopate. Po čemu je sada po višoj cijeni od preko 60% atraktivnija nego što je bila po nižoj od 60%. Nema tu nikakvog razumnog razloga. Jedino je Molu važno da se dokopa preko 50%, zato su i ponudili tu cijenu.
Je,nije uvjek 2i dva 4,nekada je 22,nisu oni u Adrisu tupavi,budi siguran da će napraviti super posao.Znaš li možda za primjer NLB i KBC,ovi belgijanci su kupili 40% od Slovenije i nadali se da će lako preko 51% ali neće nikada,sada već godinama traže kupce,neće nitko osim slovenije ali us diskont od 50% , to je dobar primjer za ungare.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/vijesti/slovenija-pristala-na-veci-utjecaj-kbca-u-upravi-i-nou-nlba-166197.aspx
sad sam provjerio u bilanci adrisa imaju preko 9 miljardi casha na računu
sad sam provjerio u bilanci adrisa imaju preko 9 miljardi casha na računu
Očito ne znaš čitati bilancu 🙂
Nema, ima 3 puta manje, no to nije problem. Adris ima ogromno potencijal poluge kao trenutno uopće ne zadužena kompanija.