INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čovjek priča totalne gluposti.

1. Nema toga toliko u Istri koliko u Međimurju i Panonskom bazenu.
2. Nije to Inino i Molovo – to je sve naše tj HR države i građana. Tako je bar u svim državama u svijetu.
Rudna bogatstva pripadaju državi.

Kad počinje trgovanje dionicama INE .

Kad počinje trgovanje dionicama INE .

Kada vlada dogovori uvjete s novim partnerima.

obožavam strvine-posebno ovce

Za njega je i INA bila veliki balon jer je procijenio da 100% upravljačkih prava vrijedi 500mil usd.

U to vrijeme kada je vršena procjena INA nije vrijedila niti toliko. Bila je enormni gubitaš, lova je curila na sve strane, sve zastarjelo. Njihovo gorivo nisi smio sipati niti u jedan noviji dizelaš. Firma bez plana i strategije.
Pričati o INI prije 10- tak godina i danas, su razlike kao nebo i zemlja.

Dragi moj bananko mislim da tučeš bez veze i da si jedan od onih koji idu kako i vjetar puše.Prodaj svoj stan i odi u podstanare i par godina uživaš,a poslije nemaš ni za paštetu.Koliko vidim skupljaš stotice od drukera,-oli ti hijena koje čekaju svoj dio- na forumu ,ako ti je to igra pa igraj se.Burza je nešta sasvim drugo.Dionice su nešta sasvim drugo.Tu se vrte životi jako puno ljudi koji uopće i ne znaju šta su dionice i čemu služe,a čini mi se da ne znaš ni ti.Bez ljutnje odi na bauštelce tamo možeš dobiti više stotica.Ovo su preozbiljne stvari i BUDUĆNOST ZEMLJE U KOJOJ I TI ŽIVIŠ.

Kolega peyo vidim da ste u tri mjeseca koliko ste na burzi postali stručnjak i za energetiku i za građevinu, a i za prehranu. A uz to ste i veliki domoljub. To Vam je najbolja kombinacija da na kraju završite u remetincu, praznih džepova, kao i bezbroj "poletaraca" prije Vas, koji su nakon kratkog vremena silom prilika jednostavno "isparili" sa burze. Pomela ih "velika metla"! Ohladi malo i ne miješaj osjećaje sa novcem, jer to je najlošija kombinacija.

[thumbsup] [thumbsup]

Mol će doći do većinskog vlasništva, pa makar dionice i "suhim zlatom" plaćao, a da je vladi bilo stalo do INE nikada nebi prodali 7% iz braniteljskog fonda, pa nebi niti došli u ovakvu situaciju.

mol po mome nikad nece doci do vecinskog paketa jer razloga je puno ali mi se cini da je ovaj najvazniji makroekonomski i mikroekonomski,da pojasnim rijec je o povecanju uprvljackih prava rusenju do temelja hrv,industrije,poskupljenu osnovnih ziveznih namirnica.drasticnoj inflaciji od 5pct ako se domogne tih 50plus jednu dionicu,izborima koji su sljedece godine i sa istim padom vlade nemojmo zaboraviti ova vlada kakva je nije toliko trgovacka i spekulativna kao ona Sanadera,Polanceca i jos malo Sukera.Uz sve ovo navedeno nece biti gospodarskoga oporavka na kojem Hdz planira izbore a i sem toga Mol nije toliko finanacijski jak jer ce ga Adris skupa sa mirovinskim fondovima otpuhati sa scene i da ne zaboravimo prosloga je tjedna Madjarim skinuti rejtig i bojim se da nemaju para za dugu i iscrpljujucu borbu sa Adrisom i MF za vlasnike dionica Ine super jer misli da ce ovo i po 6000-7000kn ja dionice nemam ali kazem Moje je misljenje da ako Adris i Mf udju kazem ako udju u igru Mol ce biti otpuhan jer ako se iscrpi dodatno Rusi ga bu pojeli mac ima dvije ostrice

Tržište će odrediti cijenu u ovom slučaju za sada je to MOL, no ukoliko se u igru uključe fondovi, Vlada RH ili pak Adris Grupa d.d., svašta je ovdje moguće… ali dok nemam konkretnih obavijesti i priopćenja, onda špekulativne inforamcije ništa ne znače…

Diskusiju dovedite na razinu civiliziranog ponašanja i ostalo je sve ok.

Srdačan pozdrav

MOL se uz pomoc Polanceca i Sanadera uspio rjesiti OMV-a i konkurencije. Medutim pogresno su procijenili da ce sa 2800 kuna preci 50%. Da su povecali ponudu na 3000 skupili bi dovoljno ili bi barem bili puno blize 50%. To je 100M dollara vise, ali i pozicija vecinskog vlasnika i mogucnost rezanja troskova.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Trgovanje ide u utorak ili srijedu! Adris i MF kupuju preko burze.

A tko nama uopće garantira da Mol nema sad, ajmo reć 49% dionica i da su u ime Mola kupovale neke treće osobe ili neka brokerska društa a da je to skriveno pod skrbničkim računom. Smješna mi je bila opaska glasnogovornika mola da prelazak preko 50% ne mjenja odnose između vlade i mola, ako nadpolovična veličina ne mjenja što onda mjenja.

Zapravo možda ne mjenja ali će mjenjati kad istekne ugovor između vlade i mola. Zna li itko kad taj ugovor ističe. I zna li itko koliko Adris ima gotovine na računu u ovom trenutku.

@PETINA

Inside info ili????

New Report

Close