INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega ovisnik, i meni bi bilo najdraže da se INA proda i po 3800, jer bi to diglo i cijene ostalih dionica, ali zaista ne vidim niti jednog razumnog razloga zašto bi Adris sada "bacao" svoju keš lovu, i što bi na kraju oni radili sa tim dionicama? Pa da im je INA trebala imali su je po 1700 na lopate. Po čemu je sada po višoj cijeni od preko 60% atraktivnija nego što je bila po nižoj od 60%. Nema tu nikakvog razumnog razloga. Jedino je Molu važno da se dokopa preko 50%, zato su i ponudili tu cijenu.

Kolega ovisnik, i meni bi bilo najdraže da se INA proda i po 3800, jer bi to diglo i cijene ostalih dionica, ali zaista ne vidim niti jednog razumnog razloga zašto bi Adris sada "bacao" svoju keš lovu, i što bi na kraju oni radili sa tim dionicama? Pa da im je INA trebala imali su je po 1700 na lopate. Po čemu je sada po višoj cijeni od preko 60% atraktivnija nego što je bila po nižoj od 60%. Nema tu nikakvog razumnog razloga. Jedino je Molu važno da se dokopa preko 50%, zato su i ponudili tu cijenu.

Je,nije uvjek 2i dva 4,nekada je 22,nisu oni u Adrisu tupavi,budi siguran da će napraviti super posao.Znaš li možda za primjer NLB i KBC,ovi belgijanci su kupili 40% od Slovenije i nadali se da će lako preko 51% ali neće nikada,sada već godinama traže kupce,neće nitko osim slovenije ali us diskont od 50% , to je dobar primjer za ungare.

obožavam strvine-posebno ovce

Kolega bananarama potpuno se slažem sa Vama ali šta ako bi država jednog dana sve prepustila Adrisu bili tada imalo smisla da Adris sada kupi ovih par posto, Adris definitivno zato ima potencijal samo je pitanje dali je to realno odnosno koliko je to moguće.

Sve je moguće,zašto se ungari zakonom sprijećili omv,ovi su imali sreće da su našli kupca-
Može Adris zajedno s državom ići na dokapitalizaciju i smanjiti utjecaj mola.Jurčić nije pravnik,zato je Plinio maher.

obožavam strvine-posebno ovce

Kolega bananarama potpuno se slažem sa Vama ali šta ako bi država jednog dana sve prepustila Adrisu bili tada imalo smisla da Adris sada kupi ovih par posto, Adris definitivno zato ima potencijal samo je pitanje dali je to realno odnosno koliko je to moguće.

Istina je da Adris trenutno "pliva" u kešu, pa su se iz toga razloga počeli malo i "bahatiti". Bolje im je da se drže svoga sektora, jer jedan pogrešan "izlet u nepoznato" znao je i jače kompanije dovesti na rub stečaja. Ovo nije njihov teren i zato preporučujem da spreme "pištolje u futrole".

A što se tiče gos. Jurčić, njemu sada skidam kapu. Jedini je od svih ekonomista još 2007 godine javno govorio o precijenjenoasti dionica. Onda sam se i sam " smijao" njegovim prognozama i komentarima, činilo mi se kao i većini u hrvatskoj da je čovjek "puko". Danas je očigledno da je još tada imao puno pravo. Da smo ga poslušali i Vi i ja, danas bi " plivali" u kešu i birali što će mo za "jeftinjaka" kupiti, oš dionice, oš nekretnine. Ovako čamimo u dionicama, rastu nam zazubice na sadašnje cijene, i čekamo da se nekim čudom "ukaže Gospa" i sve nas spasi! [pray]

Istina je da Adris trenutno "pliva" u kešu, pa su se iz toga razloga počeli malo i "bahatiti". Bolje im je da se drže svoga sektora, jer jedan pogrešan "izlet u nepoznato" znao je i jače kompanije dovesti na rub stečaja. Ovo nije njihov teren i zato preporučujem da spreme "pištolje u futrole".
[/quote]
A što je ovaj tvoj komentar nego bahatenje? Ne vrijeđaj nas.

Lynx@

Ni traga uvrede tu nema, samo prijateljski savjet! [thumbsup]

Ljudi šta vam je jadranka je bila na čelu fonda hrv.branitelja sa 7 % dionica koje su prodali molu a sad bi da drugi to spašavaju.neka donese zakone i ograniči moć molu ako je izvedivo.. ili jednostavno neka da ostavku ionako nema legitimitet… s ivom došla s ivom ošla… sve je ovo jadno

Dragi moj bananko mislim da tučeš bez veze i da si jedan od onih koji idu kako i vjetar puše.Prodaj svoj stan i odi u podstanare i par godina uživaš,a poslije nemaš ni za paštetu.Koliko vidim skupljaš stotice od drukera,-oli ti hijena koje čekaju svoj dio- na forumu ,ako ti je to igra pa igraj se.Burza je nešta sasvim drugo.Dionice su nešta sasvim drugo.Tu se vrte životi jako puno ljudi koji uopće i ne znaju šta su dionice i čemu služe,a čini mi se da ne znaš ni ti.Bez ljutnje odi na bauštelce tamo možeš dobiti više stotica.Ovo su preozbiljne stvari i BUDUĆNOST ZEMLJE U KOJOJ I TI ŽIVIŠ.

peyo

A što se tiče gos. Jurčić, njemu sada skidam kapu. Jedini je od svih ekonomista još 2007 godine javno govorio o precijenjenoasti dionica. Onda sam se i sam " smijao" njegovim prognozama i komentarima, činilo mi se kao i većini u hrvatskoj da je čovjek "puko". Danas je očigledno da je još tada imao puno pravo. Da smo ga poslušali i Vi i ja, danas bi " plivali" u kešu i birali što će mo za "jeftinjaka" kupiti, oš dionice, oš nekretnine. Ovako čamimo u dionicama, rastu nam zazubice na sadašnje cijene, i čekamo da se nekim čudom "ukaže Gospa" i sve nas spasi! [pray]

Za njega je i INA bila veliki balon jer je procijenio da 100% upravljačkih prava vrijedi 500mil usd.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

MOL hoče prevariti hrvate za najmanje 1.000 % vrijednosti bogatstva nafte i plina na obalama Istre?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/123395/Default.aspx

marcello

New Report

Close