INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pitanjce malo.
zakaj je ina suspendirana? mol je zainteresiran za kupovanje a ja bi prodao sto imam ..kak da se to obavi?

Citam malo ponudu od MOL-a i svugdje spominju da djeluju zajednicki s RH, pa tako i 2008. godine kad su dali prvu ponudu za INU. Pa ako djeluju zajednicki onda su dionice koje je tada kupio MOL tehnicki gledano 50% u vlasnistvu drzave. Zanimljivo ako dodje do nekakve arbitraze.
Sljedeca zanimljivost je ako oni djeluju zajednicki tada i 50% dionica koje kupi MOL u ovoj ponudi pripada RH.

Sljedeca nelogicnost njihove ponude je ta sto vlada tvrdi da nista ne zna, a djeluju zajednicki pa ispada da je MOL to zajednistvo jednostrano prekrsio, sto ce reci da je ugovor vlade i MOL-a nevazeci.

A cudno je da su dali takvu ponudu nakon pregovora o plinskom biznisu i nekako mi sve smrdi da je MOL imao blagoslov vlade za ovu ponudu, a koja se zbog reakcije javnosti sad pravi grbava.

Nije bolest sve što boli

zadnjih 20 strenica sažeto u ono što je , pa naravno da su znali

Citam malo ponudu od MOL-a i svugdje spominju da djeluju zajednicki s RH, pa tako i 2008. godine kad su dali prvu ponudu za INU. Pa ako djeluju zajednicki onda su dionice koje je tada kupio MOL tehnicki gledano 50% u vlasnistvu drzave. Zanimljivo ako dodje do nekakve arbitraze.
Sljedeca zanimljivost je ako oni djeluju zajednicki tada i 50% dionica koje kupi MOL u ovoj ponudi pripada RH.

Sljedeca nelogicnost njihove ponude je ta sto vlada tvrdi da nista ne zna, a djeluju zajednicki pa ispada da je MOL to zajednistvo jednostrano prekrsio, sto ce reci da je ugovor vlade i MOL-a nevazeci.

A cudno je da su dali takvu ponudu nakon pregovora o plinskom biznisu i nekako mi sve smrdi da je MOL imao blagoslov vlade za ovu ponudu, a koja se zbog reakcije javnosti sad pravi grbava.

pepe7

Vidim da svako od nas ima tisuću pitanja,a odgovora nigdje……..Poslušajte još jedan scenarij………….MOL je u govnima do vrata i bacanjem bube našoj vladi daje otvoreni obračun odnosno hoće pare koje je i on dao za INU.Pa zar mi svi koji se bavimo ovim poslom ne radimo isto-drukamo na sve strane gore dole.Platio je INU PO 2800 i hoće natrag svoju lovu jer je zaradio dovoljno,oprao lovu,neznam šta još.Ovdje se igraju čudne igre bez početka i kraja,bez konkretnih odgovora sa jedne i druge strane.Ili neko treći čeka kraj šorke između ovo dvoje.Muvana i lov u mutnom.

peyo

ti si peyo apsolutna legenda. a tko zna, mozda ste i zena :-). pravi kraljevi muljanja su spremni na sve. Samo, mislim da se MOL ne sali i ne mulja, oni "hoćeju" novac, ali svake godine i to obilno. Sva sreca pa ce biti i za RH (44%).

pitanjce malo.
zakaj je ina suspendirana? mol je zainteresiran za kupovanje a ja bi prodao sto imam ..kak da se to obavi?

odregistriraj dionice od brokera i automatski su na tvom računu u skdd. Zatim kad dođe ponuda, nazovi skdd da ti objasne sto dalje.

Nikako se nemogu poistovjeciti s logikom Vlade koja ubija kravu radi snicle.

Kad je Slavko Linić odlučio prodati 25% INE Molu ali im dati i pravo veta na sve strateške odluke (bez dvije mađarske ruke u NO ništa se nije moglo odigrati) stvar je bila rješena, sve iza toga je kotroliranje štete.
Obzirom na okolnosti, logična bi bila razmjena Mola i Surguta, pa bi rusi na velika vrata zagospodarili energijom u regiji, a MOL bi u RH ostao prisutan kroz Tifon. Samo pitanje je kad netko ima over 50% koliko u tom slučaju vrijedi udio od 44% Vlade? Nije lako Jaci ovih dana.
[/quote]

Jos si jednom postavite to pitanje. Koliko vrijedi 44%? Misterij…..Koliko vrijedi 44% ako netko ima preko 50%…??? Misterij….A koliko vrijedi MOL-ov dio od 47% ako netko ima preko 50%? Misterij…Da je vlada imala namjeru prodati vise, prodala bi. Ovako njen dio vrijedi 44% kapitala INA-e, 44% dobiti, 44% dividende i tako dalje. Jedino sto MOL nema nista od trosarina a RH ima. MOL nema porez od placa itd..sve to ide RH. Hrvatskoj treba uspjesna i jaka INA, ma tko bio njen vlasnik.

Muško sam Cone muško od 106 kg i rafinerac sam i toliko sam svašta u mojih 20 godina staža vidio da me ništa ne bi čudilo.Toliko se mafije u INU navuklo da sam uvjeren da im ni mađari ne mogu ništa.Ako mađari govore istinu i ovo nije patka i ako preuzmu INU prvo će zatvoriti sve inine zgrade u Zagrebu,jer znam da su svi direktori i šefići u panici i da im se drmaju stolice.Gledaj INA danas ima 10000 zaposlenih,od toga nas je na pogonima RNS,RNR ,CPS MOLVE I INA-trgovina cca 5000.Svi ostali su u Zagrebu i stvarno ne znam šta oni proizvode ili održavaju.A većina njih ima posebne ugovore o djelu,menadžerske ugovore i plaće koje si mi mali ne možemo ni zamisliti.Svi imaju službene aute,kartice,tajnice savjetnike…..Nama radnicima su srezali plaću nekih 5 posto i odatle ti dobit INE za tri kvartala.Sad si probaj zamisliti kolika bi zarada INE bila da svi gore navedeni nestanu sa platnog spiska INE.Zato su ti razmišljanja u INI podijeljena jedni su za Mađare ,a drugi protiv.Svi ovi guzovani su ti isplivali za rata-dok smo mi puškom branili domovinu.Prošle godine su nam dali božićnicu u Konzumu-jedan član uprave INE se preziva Todorić,prije regresa uz pomoć potplaćenih sindikata prekinuli kolektivni ugovor smanjili regres,smanjili božićnicu smanjili prava radnika i sad izgleda božićnica koju su već prepolovili ide na dva puta prvi dio u gorivu ,a drugi dio u nemam pojma čemu i kada.Uzmi si Dragičevića uzme milionsku otpremninu ode iz INEi ponovno se vrati u upravni odbor-jel kužiš koja je to mafija.Ne da mi se više pisati ,a imam još toga puno za reći,jer nešta moram ostaviti i za sud kad me pozovu.Mislim da ćeš sad bolje razumjeti moj post odozgora ovo ti je samo jedan mali dio priče iz INE,pa može biti vrlo lako da su se i Ugari uplašili i oće svoje pare nazad.

peyo

ako ja dam 2814, hoćeš predati?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Braniteljski fond isto tako bi mogao 5-6% INE kupit na zse… Ma postoji vise poteza koje bi vrh vlasti mogao poduzeti da sprijece ovaj zadnji cavao na lijesu RH neovisnosti…

Al imamo VLAST užasa i trivijalnosti… Delitanti… Neznalice!!! [bye]

Siguran sam da je počeo i kupovati budući da je dobio lovu od trezoraca prije tjedan dana.
To je i isprovociralo MOL…..toliko love ulupano u ništa!

Nema u BFu keša… 31.12.2007. prije prodaje 7% Ine mu je imovina vrijedila 4,299,154,237kn a 30.06.2010. 2.007.293.424
Od tih 2 milijarde imovine 79,68% su dionice(HT-76,13%), 14,06% trezorski zapisi i 4,78% plasmani i depoziti što ćini 98,52%, dakle imaju najviše 1,48% keša što je nekih 30milja kn.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Sprema se kontraponuda mirovinskih fondova za Inu?
http://www.poslovni.hr/vijesti/sprema-se-kontraponuda-mirovinskih-fondova-za-inu-165600.aspx

U Vladi se proučava mađarski zakon iz 2007. kojim je Mol obranjen od OMV-a jer žele nadzor nad mogućom daljnjom preprodajom dionica
Iako je Mol u dokup osam posto dionica Ine krenuo objavom privatne ponude za manjinske dioničare, ta operacija po svemu sudeći neće u konkretizaciju još barem ovaj tjedan. Malo je, naime, vjerojatno da će se prije tog roka ukinuti obustava trgovine dionicama Ine. To bi pak moglo ići u prilog nekim kontra-akcijama čije su se konture tijekom vikenda počele osmišljavati u političkim, ali i u krugovima institucionalnih investitora.

Njihova argumentacija, posebno mirovinskih fondova, među kojima se ozbiljno razmišlja o isticanju protuponude u trenutku kada se otvori trgovina, utemeljena je u procjenama vrijednosti kompanije. Smatraju da Inina dionica vrijedi više od 2800 kuna te da će dugoročno njezina vrijednost još rasti. Stoga su je skloni dodatno akumulirati isticanjem ponude koja je viša od one koju daje Mol i za koju, navodno, imaju dovoljno financijskog potencijala. No, da bi doista to i učinili, zanima ih koje bi "akcije" mogli očekivati od Vlade. Ako bi se veliki investitori doista i odlučili na isticanje više cijene za dionicu, dosta im je da dokupe 300-400 tisuća slobodnih dionica pa da osujete Molov plan stizanja do natpolovične većine.Na drugoj strani, Molov potez prilično je uznemirio duhove na Markovom trgu. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, čak su i neke članice vladajuće koalicije za …

Pa ko ovdje koga hebe
Sad su se sjetili da im je ina jeftina i po 2800, a nije im valjala po 1600
Pa diste bili do sada , 2 godine ste mogli kupovat po 1600 kn…
Ako mirovinski fondovi daju kontraponudu, pa treba ih sve nacionalizirat i ugasit

Jedini je AZ kupovao i Bravo za Dinka Novoselca

Ostali su vjerojatno u to vrijeme kupovali INGR-u po 400 kn. Btw što se prije ukine drugi stup više će se mirovina spasiti u budućnosti. [lol]

New Report

Close