Nažalost nemam dionice Ine, ali po meni ključno je pitanje zašto Mol sve ove godine praktički ne ulaže skoro pa ništa, benziske crpke im se raspadaju, rafinerije također, moje je mišljenje da će Mol inu isisati koliko bude išlo a onda će ju prodati i tako u krug!!
koji pamfleti ovdje, sve rvatine, a svi bi prodali vlastitu mater za 60% dobiti bez zere rada. [lol]
da imas dionice kupljene zadnjih dana ,,,i tebi bi se brk smijao … [proud] p.s. nemam inu
pozitiva@ tako ti radi i krug na INGR ,tamo si pun pa se ne bunis…. [tongue]
Da li je netko iz svih priopčenja dokučio tko sve može Mađarima prodati dionice.
Mislim,da li postoji neki datum unazad ili unaprijed do kojeg moraš imati dionice u vlasništvu.
Po ovom njihovom čini mi se da se ništa oko toga ne zna.
Čini mi se da bi jučer svi kupovali naslijepo(da je bilo trgovanja).
Ako je dosada uvijek bio neki datum(bilo za dividendu ili nešto drugo),trebalo bi i za ovo.
Alo pozitiva-iz prve ruke-RAFINERIJE SU MODERNIZIRANE I KONKURENTNE BILO KOJOJ RAFINERIJI U SVIJETU.Izgrađeni su u obadvije rafinerije-mali HDS,veliki HDS,KLAUS-postrojenje za odsumporavanje i skladištenje sumpora,novi VB3,POGON PARE,NOVO PUNILIŠTE AUTO CISTERNI,IZUMERIZACIJA,KOMPRESORNICE,puštena je u rad turbina u energani,u toku su izgradnje nekoliko rezervara u tankvanama…………………samo šta se o tome ne piše dovoljno,pa ljudi nisu upoznati sa situacijom.INA je prodana i pogledajte u cijelom svijetu se vode ratovi oko nafte a mi izginuli bez ispaljenog metka.U INI je problem višak zaposlenih na visokom nivou,radnika fali na svakom postrojenju.Trenutno se sad drmaju stolice tisućama šefova, direktora, menadžera i generalna je frka.Na svakog rAdnika dolazi minimalno dva rukovodioca-da li jedan radnik može zaraditi plaću za sebe i još dvojicu sa 5 puta većim plaćama.Nažalost dok smo mi otišli u rat oni su dobili radne obaveze i rat ih nije zanimao-donesli su nove zakone i propise i nastao je pakao.Prvih par godina su se bojali branitelja,a danas smo samo šljam.Po meni INA mora ostati HRVATSKA ali sve upravne zgrade i sve te guzičare istjerat van.ZAPAMTITE INA JE VELIKA NAFTNA KOMPANIJA KOJA SE SASTOJI OD RIJEČKE I SISAČKE RAFINERIJE,PLUS NAFTAPLIN .SVE ostalo bijeli dvori u Zagrebu ,a ima ih 5 ili 6 treba zatvoriti i ubaciti uskok i specijalce.Uništili su nas,a i HRVATSKU.A naši političari ljuti svi imaju putra na glavi i pune džepove kula vila i novaca.Kad kod nas proradi pravna država za tu istu moju domovinu bit će kasno.
Da li je netko iz svih priopčenja dokučio tko sve može Mađarima prodati dionice.
Mislim,da li postoji neki datum unazad ili unaprijed do kojeg moraš imati dionice u vlasništvu.
Po ovom njihovom čini mi se da se ništa oko toga ne zna.
Čini mi se da bi jučer svi kupovali naslijepo(da je bilo trgovanja).
Ako je dosada uvijek bio neki datum(bilo za dividendu ili nešto drugo),trebalo bi i za ovo.
Nece oni raditi veliku diskriminaciju, kupit ce od svih u svakom trenutku. Pa cak i da promasite rok, ljupko ce vas sacekati. A ovo sto peyo govori, sto jest jest, pa bas zato sto je velika kompanija, netko ce je zgrabiti, a "nasi" su je "znali" voditi. To je najveca floskula koja moze postojati, da nesto treba biti Hrvatsko ovo ono…pa evo vam prilike, pokazite se svi skupa (premda vam to nema nekog smisla). Ina je vec u mol-ovim rukama (upravljacka prava) a šuker tvrdi da su oni sigurno vec kupili preko fondova i brokera tu razliku od 3% a sad stvaraju pritisak. Ako je vladi bas stalo do jeftinog plina, neka cijenu placenog plina refundiraju gradjanima nakon sto gradjani skupe sve racune, pa nek im onda vlada iz drz proracuna to nadoknadi. RH jos uvijek ima 44% i imat ce koristi od INA-e (trosarine, porez na dobit, porezi na plaće, davanja itd, potencijalna dividenda). Nakon sto ponuda prodje, bas me zanima kuda ce cijena dionice.
koji pamfleti ovdje, sve rvatine, a svi bi prodali vlastitu mater za 60% dobiti bez zere rada. [lol]
Svatko od nas gleda svoj partikularni interes, za male dioničare u ovom trenutku to je prodaja dionica Ine. A na državi je da štiti javni interes, tj. interes svih građana. Ne mogu ja sa svojih par dionica Ine štititi Inu od preuzimanja. Zato i postoji država da se brine o takvim stvarima. Ali problem je što država ne štiti ništa, ne radi ništa i nema nikakve strategije, već joj se "događaju" ovakve stvari, koje su izuzetno štetne za društvo u cjelini.
Šta će se dogodit kad INA postane većinski mađarska?
Prodavat će loše gorivo?
Zagađivat će okoliš svojim rafinerijama?
Neće plaćati poreze i ostale namete?
Neće plaćati koncesije i davanja za vađenje nafte?
Otpuštat će radnike?
Ako mađari dođu do većinskog udijela u INI, ko će biti vlasnik 16% dionica Janafa koji su trenutno u vlasništvu INE?
Pozdrav svima, kolege bez brige neće ni trebat čekat javnu ponudu, jel ako u ponedeljak puste trgovanje sa inom i sama će poletit na te razine…i ovo je baš jadno da je sad blokirana trgovina dionicom,sad baš treba pustit trgovanje.
Šta će se dogodit kad INA postane većinski mađarska?
Prodavat će loše gorivo?
Zagađivat će okoliš svojim rafinerijama?
Neće plaćati poreze i ostale namete?
Neće plaćati koncesije i davanja za vađenje nafte?
Otpuštat će radnike?
Znam sto ste htjeli reci, ali samo vam je prvo pitanje nepotrebno ili ste barem trebali objasniti da je sve sto se dogadja plod zajednickog rada Uprave Ina-e imenovane od strane Vlade RH i vecinskih Molovoh clanova uprave. A kao sto znamo, Ina je vec MOL-ova jer smo im MI (da mi dali upravljacka prava. Da mi, ne ja, ali mi kao masa smo glasali za ADZ i to je to.) Otpustanja, gorivo kakvo jest…itd sve je to zajednicki rad MOL-a i RH da bi se INA pripremila na doba visoke profitabilnosti. Buduci je da da MOL business orijentirana kompanija a VLADA RH ("ostanimo na vlasti pod svaku cijenu" orijentirana kompanija), onaj tko je rezervirao novac za ponudu od 2800 kn ide u ponudu, a onaj tko je planirao uzeti 14 milijardi kuna vise nego sto ce ih zaraditi samo za 2011, a vec je zaduzen , taj ne moze dati tu ponudu. Nek vlada drzi dionice Ina-e i to je to.