INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Niki@
Mol ima pravo na otkup tj.dati ponudu i Oni kazu da su o tome obavijstili Vladu samo sta se nasi ocito prave da nemaju pojma.
Prvenstveno pravo na ponudu ima vecinski vlasniik a to je nasa Vlada ali je problem sta nasi nemaju sredstava i u tom slucaju Mađari to iskoristavaju.

Koja nasa Vlada? Oni nisu vecinski vlasnik. Imamo sredstava. Prilicno vam je sve to netocno sto ste napisali. Vlada RH bila je obavijstena usmeniim putem, a valjda imate dovoljno pameti da zakljucite da se Vlada RH ne pravi iznenadjena, nego oni su valjda ocekivali da se mora nekakva procedura, dugi pregovori voditi. Vlada RH je vecprepustila prava Molu, sad se trzaju pred javnoscu. Kamo srece da se sve zaista privatizira po fair cijeni, a da Sabor RH donese kvalitetne zakone gdje cemo imati dobru infrastrukturu, cijene itd…a HEP, HT, INA itd…nek Vlada RH (naravno samo ona koja se smije takvom nazovati, jer to podrazumijeva sposobnost) odluci sto ce raditi s Hep-om.

O čem vi pričate pa MOL je već prije dvije godine mogao imati 51%. Da su Zabim mirovinac (sve što je imao, prodao je dio) i mali tada prodali MOL-u, več bi odavno to bilo riješeno. Jedino što se u međuvremenu promjenilo je onaj ‘Polačecov’ aneks (koji izgleda samo pogoršao stvar) i gungula oko plina.

Koja normalna vlada u svijetu ne bi naložila fondovima da u međuvremenu kupe tih par postotaka do 51% ?

jedna jedinstvena, Vlada Republike Hrvatske

Madari nam prijete da ulazimo u Gulag ili popularno zvano EU pod njihovim pokroviteljstvo odnosno predsjedanjem naredne godine , a cijena za to je INA i PODRAVKA naravno samo jos nije vrijeme za objaviti Podravku. Energija i hrana ode, ali zrak je nas jer ga nemogu prodati .

Sada svi vide samo pisljivih 2800 kuna/dionica, ali vec za godinu dana cemo cupati kosu sto smo Vladi dopustili da to napravi i sto djeca Madarske ce imati besplatno skolovanje od INE, a mi cemo knjige po sajmovima kupovati, ali dobre ne jako rabljene, a politicari ce se i dalje samo pozivati na povijesnu krivnju ovih ili onih .

Ali sto je sve to za ulazak u EU, tek tamo nas ceka poklanjanja otoka, vode, prometnih koridora ……..,
NEKA NAM BOG POMOGNE.

Koja normalna vlada u svijetu ne bi naložila fondovima da u međuvremenu kupe tih par postotaka do 51% ?

jedna jedinstvena, Vlada Republike Hrvatske

Madari nam prijete da ulazimo u Gulag ili popularno zvano EU pod njihovim pokroviteljstvo odnosno predsjedanjem naredne godine , a cijena za to je INA i PODRAVKA naravno samo jos nije vrijeme za objaviti Podravku. Energija i hrana ode, ali zrak je nas jer ga nemogu prodati .

Sada svi vide samo pisljivih 2800 kuna/dionica, ali vec za godinu dana cemo cupati kosu sto smo Vladi dopustili da to napravi i sto djeca Madarske ce imati besplatno skolovanje od INE, a mi cemo knjige po sajmovima kupovati, ali dobre ne jako rabljene, a politicari ce se i dalje samo pozivati na povijesnu krivnju ovih ili onih .

Ali sto je sve to za ulazak u EU, tek tamo nas ceka poklanjanja otoka, vode, prometnih koridora ……..,
NEKA NAM BOG POMOGNE.
[/quote]

PISETE GLUPOSTI. SVE STO MOL BUDE RADIO S INA-OM, VLADA RH IMA 44% UDJELA U TOME. SAV POREZ NA DOBIT OSTAJE U HRVATSKOJ. TROSARINE OSTAJU HRVATSKOJ. PROFITABILNOST JE 44% U RUKAMA VLADE RH, DAKLE DIVIDENDA I OSTALO. KAKO STE SPOJILI SKOLOVANJE DJECE U MADJARSKOJ S MOLOVIM PREUZIMANJEM INA-E, CIJI SU VJEROJATNO VEC SADA VLASNIK. INACE NISAM OVAKO DIREKTAN, ALI KOMENTAR VAM JE KRAJNJE POVRSAN. U VEZI PODRAVKE, VIDIM DA SADASNJA UPRAVA POKUSAVA SANIRATI STETU VELIKIH HRVATA, A AKO SE I PRODA NEKOME VAN HRVATSKE, NEK SE PRODA PO FAIR CIJENI, OPET RADNA MJESTA OSTAJU U HR, ILI GDJE VEC…BAS ME ZANIMA ZA KOGA STE GLASALI NA IZBORIMA OD 1990. DO DANAS.

Jadni narode, nije Vam Mol kriv, nimalo dapače, sviđa mi se stil i tajming – pun pogodak.

Imateljima dionica može biti odlična premija,a oni koji se ufaju na veću cijenu kasnije njihovo pravo,ali bolje golub u ruci nego vrabac na grani (ako se tako kaže… [lol] [lol])

Skidam rukavice – to što ćete plaćati skuplji plin,benzin…Vaš problem,ako Vam smeta iskoristite mogućnosti i vlastiti potencijal i odselite u tople krajeve – npr London (like me), jer ionako kapital ne poznaje granice,a "stoka ostaje uvijek nivna stoka".

[cool]

Srdačan pozdrav od kralja Petra [smiley]

@matrix90
da li se što priča po Londonu o javnoj ponudi MOL-a? 😉
Kao dioničar INA-e vrlo sam zadovoljan krajnjim rezultatom i lijepim plusom sa ovom dionicom. Naprosto niti jedna druga dinca nije mi donjela toliku apsolutnu dobit kao INA.
Ono o ćemu se ovdje trenutno više bavimo je strateški i dugoročno što donosi ovaj razvoj situacije, za građane RH ( prvensteno one koji žive u RH ).

Neka vlada sada dogovori dil sa OMV-om (oni imaju love) kad već Sanader i Plančec nisu htjeli jar su imali dil sa MOL-om!

NEKA NAM BOG POMOGNE.

PISETE GLUPOSTI. SVE STO MOL BUDE RADIO S INA-OM, VLADA RH IMA 44% UDJELA U TOME. SAV POREZ NA DOBIT OSTAJE U HRVATSKOJ. TROSARINE OSTAJU HRVATSKOJ. PROFITABILNOST JE 44% U RUKAMA VLADE RH, DAKLE DIVIDENDA I OSTALO. KAKO STE SPOJILI SKOLOVANJE DJECE U MADJARSKOJ S MOLOVIM PREUZIMANJEM INA-E, CIJI SU VJEROJATNO VEC SADA VLASNIK. INACE NISAM OVAKO DIREKTAN, ALI KOMENTAR VAM JE KRAJNJE POVRSAN. U VEZI PODRAVKE, VIDIM DA SADASNJA UPRAVA POKUSAVA SANIRATI STETU VELIKIH HRVATA, A AKO SE I PRODA NEKOME VAN HRVATSKE, NEK SE PRODA PO FAIR CIJENI, OPET RADNA MJESTA OSTAJU U HR, ILI GDJE VEC…BAS ME ZANIMA ZA KOGA STE GLASALI NA IZBORIMA OD 1990. DO DANAS.
[/quote]

svakako kolega, svakako ;

onda ispada po vama da su madari glupani kada kupuju inu, a nista od toga nemaju ?

idemo ovako ;
Mol madarska kupuje naftu po 85$ po barelu ( 159 litara ) ili 2,9 Kuna po litri, a prodaje je INI u RH po 8,11 kuna/litar. Znaci Mol je na INI zaradio cca 5 Kuna po litri , ali u Madarskoj.
Ina u RH je zaradila 1-2 lipe po litri na benzinsim postajama ili taman toliko da placa hladni pogon ( radnike, odrzavanje itd… ) . Pa vas pitam gdje vidite DIVIDENDU INE, Mola DA, ali u madarskoj .

Kako Vlada Madarske ima Vladu koja je zavrsila osnovnu skolu, a za razliku od nase koja samo uzima i uzima, oni imaju udio u Molu pa ce time djeci placati skolstvo ili u prijevodu imati besplatno skolovanje.

Zaključak : Dividenda Mola velika, INE nula, a vjerojatno ce i dodatno namjerno generirati gubitke u poslovanju da i PDV ne plate.

2.

Svoj glas na izborima sam dao i zaokruzio na Jadranku Kosor.

koji pamfleti ovdje, sve rvatine, a svi bi prodali vlastitu mater za 60% dobiti bez zere rada. [lol]

Pročitao u novinama : PRODAT ČEMO I ZASTAVU !"

du du du .. nema nam pomoći

Nemam dionice INE a da sam mali dioničar vjerojatno ne bih prodao po ovoj cijeni. INA je zlatna koka i u pravim rukama nosit će u slijedećim godinama višestruku dividendu na ovu današnju cijenu.
Što se tiče priče MOL ili Vlada neka se svatko zapita je li bolje da tom INA-om upravlja neki tamo Zoltan Aldot ili likovi kao Kosorica-Šuker-Popijač, do jučer Poilančec- Sanader, Dragičević-Mesić i slična politička bratovština.

New Report

Close