Pozitivan utjecaj na trziste je taj da ono sto vrijedi a ina vrijedi (sto je i vidljivo iz brutalno jake operativne dobiti) za to su strateski investitori spremni dati premiju, po tome i ovih 2800 a ne 2300 sto je rekao conan.
kako ce to pomoci Ingri, Magmi koje gomilaju operativne gubitke (EBITDA kontinuirano u minusu) neznam.
Bojim se nikako.
Mozda me poljaci u mamgmi isprave, nadam se da hoce
ako ne onda cao djaci
Na 2600 će biti trgovine…….. a ovo ispod, samo mogu prodavati koji ne znaju…..
Prodat će svi, samo me zanima ide li ta lova za kupnju HT-a iz umirovljeničkog fonda ili u kreditiranje države?
Izborna godina kuca na vratima…
[/quote]
Prošli put svim prijateljima što su me pitali savjetovao sam da obvezno prodaju dionice MOL-u jer je bilo jasno da nakon toga dionicu nema tko braniti, a i zakotrljala se globalna kriza. Osobno sam u međuvremenu više puta prodavao i kupovao INA u rasponu od 1350-1800, a sad ću prihvatiti ponudu sa pola portfelja, dok se sa pola kockam i čekam ruse, jer ne vjerujem da MOL može opstati kao samostalan igrač na globalnom marketu. AKo Surgut ili BP kupe MOL, što je relano za očekivati, to će za 2-3 godine vrijediti 1000 eura po dionici. Eto, ja ću tako. Osim toga, nisam baš siguran da i iza ove ponude ne stoji netko drugi, jer vode se paralelno i ragovori Vlade i MOL-a ali i razgovori Surguta i MOL-a, a iskustvo me uči da ne vjerujem u slučajnosti???
Ovdje upišite svoj komentar…
svoje dionice stekle tijekom INA-ine inicijalne javne ponude.
Stigla obavijest na ZSE.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=32984
Na takvu opću ponudu ne primjenjuju se odredbe hrvatskog Zakona o preuzimanju dioničkih društava.
…
S obzirom da neki dioničari, iako su mogli, tada nisu prodali svoje dionice, MOL sada daje još jednu mogućnost onima koji trenutno drže INA-ine dionice, većina kojih su radnici i bivši radnici društva, ili privatne osobe koje su svoje dionice stekle tijekom INA-ine inicijalne javne ponude.
Hej, što je ovo??!?!
1. Oni dakle ne idu u JAVNU ponudu, nego OPĆU!
2. Ispada da ponavljaju ponudu prema bivšim i sadašnjim radnicima i onima koji su kupili u IPO-u pa nisu prodali!
3. Oni uopće ne spominju kupnju dionica od onih koji su dionice stekli nakon toga KUPNJOM na burzi!?!?
OPREZ!!!
ovo bi mogao biti gadan zajeb ako je tako, a rulja sad krene kupovati dionice preko 2000 kn!!! [shocked]
[/quote]
Nije točno.
Piše lijepo 800 i nešto tisuča dionica, to su sve preostale.
Ja ću svoju preostalu sirotinju od INE danas prodati, ostavio sam taman da mogu u top 10 gledati promjene.
Čestitke svima!
[thumbsup]
lp
S obzirom da neki dioničari, iako su mogli, tada nisu prodali svoje dionice, MOL sada daje još jednu mogućnost
onima koji trenutno drže INA-ine dionice, većina kojih su radnici i bivši radnici društva, ili privatne osobe koje su
svoje dionice stekle tijekom INA-ine inicijalne javne ponude.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/BigzQHkUhnYXWLGdgAw4kA==.pdf
Iz Hanfe, pak, najavljuju da će prije početka burzovne trgovine u petak obznaniti obustavu trgovanja dionicom Ine.
http://www.poslovni.hr/vijesti/mol-krece-u-dokup-dionica-a-vlada-nista-ne-zna-165397.aspx
prodajem odmah na otvaranju, ovdje nešto smrdi u tom tekstu, izgleda mi da će ići na one koji su imali registrirane dionice i pri prvoj ponudi, a ne ove danas koji kupuju?!? ispravite me ako krivo tumačim poslanu obavijest na zse.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 0,33% 32.650 0,39% 38.531
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 0,11% 10.534 0,11% 10.702
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 0,07% 6.942 0,07% 6.995
ZAGREBAČKA BANKA D.D. 0,06% 6.297 0,08% 7.882
PBZ D.D. 0,04% 4.470 0,10% 10.484
PBZ D.D. 0,04% 4.079 0,11% 11.071
Ovi su dokupljivali ove godine.