Generirano u: 27.10.2010 20:49:46 GMT+1
1. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.715.538 47,16 Skrb. račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 4.483.552 44,84 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.531 0,39 Skrb. račun
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 15.187 0,15 Osnovni račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 10.702 0,11 Skrb. račun
6. PBZ D.D. 10.355 0,10 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 8.580 0,09 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 8.283 0,08 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 7.229 0,07 Skrb. račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 6.995 0,07 Skrb. račun
hm, hvala kolegice na trudu, ali nije mi problem sam pogledati u SKDD. zanimalo me da li netko tko to redovno prati može staviti brojčane izmjene u top 10 ako ih je bilo
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 11.191 0,11 Skrb. račun SPLIT, + 489
izgleda da je "kuloarska" priča o kupnji 500 komada bila točna …
[/quote]
Treba šetati Smičiklasovom, evo ja opet danas bio, opet se nešto šuška da se traže veći paketi.
Ja sam danas nešto malo uspio skupiti Ine, preko pola prometa danas je bilo moje.
Meni se čini ova čađara obečavajuča iz slijedećih razloga:
1. Jedini mirovinski fond koji ne kupuje na burzi ( iako i ostali kupuju iznimno malo ), AZ, kupuje jedino – INU. Danas kada sam prolazio pored Smičiklasove i čuo sam dva brokera da razgovaraju kako je danas " netko " tražio za kupiti 500 komada Ine.
lp
Sve je to lijepo i krasno kako priča Štern, a ustvari on je jedan od krivaca radi čeka je INA išla na prodaju, umjesto da 1997-1999 INA kupuje. Tada je mogla kupiti i MOL. Njegov tadašnji šef (zna se tko je onda harao) isto tako odbija tu mogućnost, jer je imao loše savjetnike za energetiku i doveo INU takoreći do potopa. Najveća greška SDP-a nije u 505 mil.$, nego u upravljačkim pravima sa 25%+1 dionica, a u to vrijeme Štern se bogati na istoku zahvaljujući vezama koje je ostvario upravo kao Predsjednik uprave INE. Sada se odjednom okreće i ispada kao pozitivac koji će pokušati vratiti INU tamo gdje pripada. Ovakve prozirne priče bar meni ne prolaze. Očito mu opet treba neka vezica (čitaj lova) za njegov business alternativne energije koju pokreće. Kao da nije dosta sakupio ovih godina zahvaljujući INI kojoj je indirektno otimao radeći u konkurentnim firmama po Rusiji i Norveškoj.
HR nikada nije imala Energetsku oilitiku iz razloga što se različite interesne skupine nisu mogle dogovoriti oko prioriteta.
Ono što Štern sada pokušava je vraćanje u prošlost a to je nemoguće.
Država kao jedini vlasnik svih energetskih resursa u RH treba te resurse staviti u funkciju jer o tom ovisi budučnost Hrvatske. A ta budućnost se ne može povjeriti Ini jer Ina već odavna nije pod Hrvatskom kontrolom.
Dakle – RH treba za svako pojedino eksploatacijsko polje sklopiti s Inom PSA uz podjelu 50/50.
Sve koncesije koje su na Ini a nisu aktivirane treba staviti na međinarodni natječaj na koji se i Ina može slobodno javiti.
Jedino tako se može zaštiti RH i interes sviju nas.
evo još jedan pravno financijski dobar ugovor ali za pojedince
e moj zele
pa nešto čudno, u četvrtak AZ profit kupio 489 dionica, a u petak prodao 489 dionica [undecid]
da nisu prebacili na AZ mirovinski?
inače, jučer na otvaranju netko je opet skinuo 500 komada odjednom. očito veći igrači skupljaju….
A šta bi trebala Ina učiniti s viškovima – ispuštati u zrak?
Tko je mogao predvidjeti da će u 2006 – 2008. godini nafta skočiti s 60 na 140 i onda se vratiti na 40 dolara po barelu.
Čisto sumnjam da su propustili nešto napraviti ili su loše učinili.
Tko je mogao predvidjeti da će u 2006 – 2008. godini nafta skočiti s 60 na 140 i onda se vratiti na 40 dolara po barelu.
[/quote]
e zato sava treba napravit spremnike pa se pohrani a ne prodavat za kikiriki
Trebalo bi spojiti Janaf i INA-u u jednu kompaniju. Hrvatska bi time opet dobila većinski udio u toj novoj firmi, a time bi nastala jedna velika i respektabilna regionalna kompanija. Što kažete?
[/quote]
e zato sava treba napravit spremnike pa se pohrani a ne prodavat za kikiriki
[/quote]
I magistralne plinovode, pa i potrošače povezati na plinovode….
Očito potrošnja tada nije slijedila proizvodnju!
A glede cijene….pogledaj šta se sada događa s cijenom plina.
pa sava ne bumo baš gledali stvari od pon do petka
ja mislim da se na takve stvari gleda na malo đuže staze
spremnici su trebali bit već davno gotovi pogotovo što je jadran dobar plinski potencijal i to se zna već godinama
to što je cijena plina sada ovakva otom potom vidjet ćemo kad zima krene stezat
a i nevidim raloga zašto jedna firma kao što je ina nebi zarađivala na špekulacijama naravo za takav posao treba zaposliti stručne ljude a ne ove jebivjetre
jer sorry nisam još čuo da se nekome plin pokvario u skadištu