Kuha se ovdje i te kako, izgleda da Rusi pokušavaju preko MOL-a ući u INU, a Mađari glume otpor [thumbsup]
Rusi će tu ući na velika vrata izravno (kupnjom MOL-a u miraz dobivaju i INA), samo je pitanje timinga.
Kuha se ovdje i te kako, izgleda da Rusi pokušavaju preko MOL-a ući u INU, a Mađari glume otpor [thumbsup]
Rusi će tu ući na velika vrata izravno (kupnjom MOL-a u miraz dobivaju i INA), samo je pitanje timinga.
[/quote]
Neće se MOL dati samo tako, Mađarska je oštro protiv Rusa, a nama je skoro svejedno jel su u INI Mađari ili Rusi, dapače bolji bi bili Rusi nego Mađari koji su INU skoro uništili. Mađari bi se mogli Rusa iz MOL-a riješiti tako da im prepuste udio u INA-i. Štern kojeg Vlada upravo šalje u INU je, gle čuda i slučaja, odličan s Rusima i godinama je radio s njima.
Naši fondovi sad bi trebali žestoko kupovati dionice INA-e na burzi sve što se nudi da imaju asa u rukavu kad dođe do pregovora u trokutu MOL-Rusi-Vlada RH….
Ljudi moji sa kojim očima vi gledate Mađare.Pa do prije par godina ste išli u Mađarsku po mjesečni fasung i kupovali onim smiješnim forintama,a a danas ju hvalite na sva usta .pa vi niste normalni.Mađarska je poljoprivredna zemlja,još uvijek siromašna,ali neko se koristi njezinim imenom.Zato je i ušla u EU.Mol je nečiji paravan nekoga ko ima grdnu lovu.Ne očekujte od njih ništa dobro to smo imali priliku osjetiti na svojoj koži mi rafinerci sada a Hrvatska-ustani bane Hrvatska te zove zove……………
I još nešta šta se tiče cijene dionice Ine,ja osobno bi volio da bude i 10000 kuna,ali kakva je sad situacija- stoper domaći je na 1625 sa 500 komada i ne da dolje,a šta mislite da ga nema-cca-700 -800 kn.
I još nešta šta se tiče cijene dionice Ine,ja osobno bi volio da bude i 10000 kuna,ali kakva je sad situacija- stoper domaći je na 1625 sa 500 komada i ne da dolje,a šta mislite da ga nema-cca-700 -800 kn.
Stoper? Prije bih rekao jedan od rijetkih inteligentnih fondova kod nas koji se krca dok je cijena nisko….što ostali čekaju, stvarno je teško shvatiti jer su zajedno mogli pobrati sve dionice sada dok su nisko i dići cijenu na 2500-3000 kn, analogono cijenama takvih kompanija u svijetu….
Na to sam i aludirao samo me niste skužili,samo mislim da nije fond nego onaj koji ima 47.16 posto ine.A tko će preuzeti mol i inu nadam se netko tko će inu održati kao naftnu kompaniju.
Nafta će ponovo obilježiti naredno desetlječe . Pretpostavke su sada o cijeni od 250 $/barel, a Ina bi mogla imati borbu za prevlast dionica pa i akviziciju.
Za razliku od HT-a koji može svoje mijesto samo palako, ali sigurno prepuštati kako konkurenciji tako i informatičkim provaiderima.
Nafta će ponovo obilježiti naredno desetlječe . Pretpostavke su sada o cijeni od 250 $/barel, a Ina bi mogla imati borbu za prevlast dionica pa i akviziciju.
Za razliku od HT-a koji može svoje mijesto samo palako, ali sigurno prepuštati kako konkurenciji tako i informatičkim provaiderima.
Ako bude tako ko što ti kažeš Ini se ne piše dobro.
Ali ako stoljeće obilježi plin – a svi kažu da hoće – e tu je Ina moćna.
Vrlo rado ,ali fali mi još 27 godina,zato ako odlazite sretno jer ovakvih situacija i otpremnina nikad više.A mi koji ostajemo -nažalost do kada ostajemo.
Pinkerton daj molim te objasni ovim naivcima- šta je Ina kako posluje- ko ju vodi i kakve se gadarije događaju sa inom.Njima ti je samo bitno da dionica skoči 100 kuna gore, a ako 16000 ljudi plus još toliko ljudi koji su direktno vezani za INU puta min.tri člana obitelji ostane bez posla to ih baš i ne zanima.Ako ina propadne propast će sve u Hrvatskoj.Svaki mjesec izlazi na tržište 32000 ljudi puta 6000 kuna-to je čistih 192000000 kuna-neto.I tako 12 mjeseci.Pa jel mislite da su svi veliki trgovački lanci došli u Sisak i Rijeku iz ljubavi.Kad ne znamo sami neka netko drugi sudbinu nam kroji.Pinkerton daj se nadoveži probaj im ti malo više objasniti.
Ubuduće kolege kad već ocjenjujete molim Vas objasnite ocjenu jer ovo je lakrdija.Imamo 10 do 15 ljudi u kompi koji redovito šibaju keđane na svaki post na svakoj dionici -ne samo na Ini.Treba ih raskrinkati,a i moderatori bi mogli povesti malo više računa o kompromitirajućim družinama-puno njih imaju slikovnicu na mjestu moje dude i uvaženi su članovi foruma.Oprostite kolege koji ste stvarno OK,ali takvi među vama rade loš rejting cijeloj vašoj grupi.Inače se cijeli forum pretvara u smijuriju.Pa jer i na forumu moramo dokazati da smo korumpirana država.