INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije 6000 nego 16000,nije se javilo 5000 ljudi nego 4000 zajedno sa onima koji još nemaju uvjete i VIDIM NA ŠTA ALUDIRATE nije zbog sloma ine- nego su to ljudi koji imaju par godina do mirovine i ljudi kojima fali do prvih uvjeta.A ovi ostali koji su se prijavili -ljudi sa jako velikim plaćama ,sa izmišljenim radnim mjestima i sad će otići sa debelim otpremninama.Pa zar mislite da su to napravili za radnike koji su pošteno odradili svoj život u ini.OTPREMNINA se računa bruto plaća puta broj godina staža.To se zove dokup staža.Probajte izračunati kolika je otpremnina radnika koji ima 42 godine staža i bruto plaću oko 9000 i jednog ljutog menadžera ili nekakvog šefića za kojeg nitko ni nezna kolike su cifre.I ne zaboravite nagrade u dionicama ine.

peyo

ULAZI U NO
Davor Štern: Trudit ću se da se smiri situacija oko Ine
Autor/izvor: Ivan Klarić, ivan.klaric@seebiz.eu
ZAGREB – Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice predložila prve članove Nadzornih odbora u javnim poduzećima nakon javnog natječaja, među kojima su i hrvatski predstavnici u Ini.

"Radit ću po zakonima struke i savjesti te se iskreno nadam dobroj suradnji s kolegama."Tako je Vlada predložila opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Ivana Šukera, Božidara Pankretića i Tomislava Ivića, te izbor novih članova Davora Šterna, Gordane Sekulić i Damira Vanđelića, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

– Zahvaljujem se Vladi na povjerenju, bila je prva reakcija Davora Šterna nakon što smo ga upitali za komentar prijedloga Vlade.

– Radit ću po zakonima struke i savjesti te se iskreno nadam dobroj suradnji s kolegama, kazao je Štern u kratkom razgovoru za SEEbiz i istakao.

– Moj rad će ići k cilju smirivanja cijele ove situacije oko Ine i vraćanje te tvrtke na mjesto koje ona to zasigurno i zaslužuje.

a peyo što ćemo si pomoć s šternom?

mi smo ipak zemlja slučaj

nek je njega tu … bu bar ne dernecima povodom dobrih rezultata netko mogo i zasvirat

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=10&dd=21&nav_id=466947

who dares, wins

štern je stara manga- od gardskog fakina rokera do direktora ine.Ne znam šta bi mislio o njemu na jednu ruku nas je upropastio i skoro uništio sa Bijelim Noćima,a na drugu ruku zna za sav lopovluk koji u Ini traje od rata, i može puno rafinerijskih lopova strpati u zatvor.Sad koja je njegova uloga ,mislim da iza njega stoje Rusi koji imaju enormno veliki budžet i strahovito se žele domoći strateški važne Hrvatske odnosno -MORA KOJE IM JE PUT U SVIJET,JER PREKO SVOJIH BIVŠIH ZEMALJA NE IDE.Inače MOLje bila mala madžarska kompanija koju je Ina trbala preuzeti,ali su Mol kupili ameri-javna tajna.I na kraju tzv.MOLkupi inu.To su dvije strane koje su na nož od pamtivijeka.Tu je i družba Adria u kojoj Štern isto kumuje, Janaf kojim i dalje zakulisno vlada Linić i njegovi puleni.Tu je i upletena i LUKA RIJEKA kao najveća luka na balkanu u skorašnje vrijeme.Još jedna stvar -Štern je židov i zna svoj posao i cijeniti svoju zaradu tako da je i židovski lobi jak-vidjeli ste na primjeru autoputa u Crnoj gori posao su dobili grci koje financira židovski lobi.Gdje je uloga DAVORA ŠTERNA I da li on išta može napraviti ili je to njegov veliki povratak na scenu naftne industrije……..vidjet će mo u idućih par godina.Ja osobno tvrdim da rafinerci- radnici nisu nikad bili u ovakvom sranju i ne znam koliko rafinerije imaju sisa da mogu nahranit toliko ljudi-ko bure bez dna.Ovo sam Vam napisao zato da Vam pokažem šta smo mi to prodali za bud zašto a toliko velikih igrača nas žele u svom vlasništvu.NEK NAM DRAGI BOG POMOGNE .

peyo

Štern je ubačen da pripremi INU za Ruse [wink]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica, samo izraženo mišljenje koje se može mijenjati

Pitanje -da li pranje love kao 2 puta na željezari sisak-Rusi ili ulaganje za opstanak INE-ameri,kao i treće ulaganje u Željezaru sisak koja radi za razliku od prva dva puta.

peyo

Štern je ubačen da pripremi INU za Ruse [wink]

U tom slučaju granice Varšavskog pakta su opet aktualne, samo kroz naftu.
Štern – Rusi je već uhodano, ali da li će Britanci i Ameri na to gledati blagonaklono ili će povećati potražnju za" Topničkim dnevnicima " ?

Ako je MOl Američki kako kaže kolega Peđo, a Štern treba odraditi proturavnotežu s Rusima možemo imati tzv. Zlatnu dionicu za prevagu u INA-i ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Ako je MOl Američki kako kaže kolega Peđo, a Štern treba odraditi proturavnotežu s Rusima možemo imati tzv. Zlatnu dionicu za prevagu u INA-i ?

zlatne dionice INA-e sada su na burzi jer i HR i MOL imaju ukupno 92% tj, MOL ima 47,16 %, RH 44,84% …
znači free float je samo 8% !!! tko se dočepa većeg dijela ovih slobodnih dionica držat će obje strane u šaci jer će mu u slučaju potrebe omogućiti prelazak praga od 50% kao što je netko dobro jučer zamijetio!
osim toga poznate su ruske naftaške aspiracije za ulazak na ovo područje i zato je INA dionica s ogromnim potencijalom za svoje imatelje, zato se AZ svaki dan trpa njome, STRONG BUY!

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

Hernadi: Ina ne može biti dio pregovora o Surgutovom udjelu u Molu

Mađarska naftna i plinska grupacija Mol nije u direktnim pregovorima s ruskim energetskim divom Surgutneftegazom oko otkupa svojih dionica.

To je danas u razgovoru za radijsku postaju MR1 izjavio izvršni direktor Mola Zsolt Hernadi, prenosi Reuters. Čelnik mađarske kompanije ipak je istaknuo da bi kupnja 21,2-postotnog udjela kojeg u Molu drži Surgut stvorila stabilniju situaciju. "To bi svakako značilo stabilniju situaciju", kazao je Hernadi, dodavši da bi mađarska vlada bila mirnija budući da bi svima bilo jasno da Mol nije cilj akvizicije. Pritom je čelnik Mola naglasio da hrvatska podružnica Ina ne može biti dio pregovora o Surgutovom udjelu.

Mađarski ministar za razvoj Tamas Fellegi za Bloomberg je izjavio da je preuzimanje Surgutovog udjela u Molu svakako jedno od rješenja. Fellegi je pritom ponovio da će tamošnja vlada kao jedno od mogućih rješenja za trenutnu neizvjesnu situaciju razmotriti i preuzimanje udjela u Molu, a koji je trenutno u vlasništvu Surguta.

Podsjetmo, Surgut je prošle godine od austrijskog OMV kupio 21,2 posto Mola za što je izdvojio 1,4 milijarde eura. Ta je akvizicija izazvala veliko nezadovoljstvo mađarske vlade i Mola.

Mediji špekuliraju da je u sklopu ranijih mađarsko-ruskih pregovora o istoj temi na vidjelo izašla činjenica da Surgut smetnjom za konačni dogovor smatra Molovog predsjednika i izvršnog direktora Zsolta Hernadija. Neki sudionici sastanka tako su izjavili da bi promjena u vrhu Molovog menadžmenta znatno olakšala suradnju dvije tvrtke. PD

Kuha se ovdje i te kako, izgleda da Rusi pokušavaju preko MOL-a ući u INU, a Mađari glume otpor [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

neki đava se ovdje definitivo kuva, u općoj nelikvidnosti na ZSE, INA odskače višednevnim prometima s preko milion kuna i lagano raste [cool]

New Report

Close