INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam danas nešto malo uspio skupiti Ine, preko pola prometa danas je bilo moje.
Meni se čini ova čađara obečavajuča iz slijedećih razloga:

1. Jedini mirovinski fond koji ne kupuje na burzi ( iako i ostali kupuju iznimno malo ), AZ, kupuje jedino – INU. Danas kada sam prolazio pored Smičiklasove i čuo sam dva brokera da razgovaraju kako je danas " netko " tražio za kupiti 500 komada Ine.

2. Plinski biznis – izglednom prodajom plinskog biznisa dobivaju se dvije pozitivne stvari, prvo, ne mali novac koji ide direktno na račun Ine ( ne zaboravimo, plinski biznis je isključivo zbog pritiska socijalnog stanja u državi Ini donosio gubitke, inače je itekako poželjan kao biznis – kada bi bio u potpuno privatnim i neovisnim rukama ). Drugo, plinski biznis generira ogromne gubitke, te bi prodajom istoga Ina očito počela poslovati opet pozitivno.

3. Nastavno na plinski biznis i nastavno na svoje dugogodišnje iskustvo, najbolje dionice i tajming za iste je kada procijeniš da bi tvrtka mogla, popularno rečeno – iz minusa u plus, a to se sada nazire kod Ine.

4. Špekulacije oko rusa, koji imaju 2x % Mola i špekulacije da bi se odrekli toga vlasništva u Molu u zamjenu sa …

Tu bih napisao prigodnu, staru kinesku poslovicu – "Ko ima silu uzima silom, ko nema silu uzima pameću."

Bojim se da bi rusi mogli imati oboje..

5. Rijetko pogriješim

6. Špekulacije oko novih nalazišta Ine i vrijednostima istih..

7. Na ovoj dionici su 2 automatska naloga na kupnji, a ti nalozi su, kao što znamo ( nažalost ) privilegija velikih ili VIP klijenata.
lp

Bravo Plavi!!!!!!

Ja vec gotovo mjesec dana potiho kupujem INU

BIT ĆE INA SUPER [thumbsup]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ja sam danas nešto malo uspio skupiti Ine, preko pola prometa danas je bilo moje.

1. Jedini mirovinski fond koji ne kupuje na burzi ( iako i ostali kupuju iznimno malo ), AZ, kupuje jedino – INU. Danas kada sam prolazio pored Smičiklasove i čuo sam dva brokera da razgovaraju kako je danas " netko " tražio za kupiti 500 komada Ine.

2. Plinski biznis – izglednom prodajom plinskog biznisa dobivaju se dvije pozitivne stvari, prvo, ne mali novac koji ide direktno na račun Ine ( ne zaboravimo, plinski biznis je isključivo zbog pritiska socijalnog stanja u državi Ini donosio gubitke, inače je itekako poželjan kao biznis – kada bi bio u potpuno privatnim i neovisnim rukama ). Drugo, plinski biznis generira ogromne gubitke, te bi prodajom istoga Ina očito počela poslovati opet pozitivno.

3. Nastavno na plinski biznis i nastavno na svoje dugogodišnje iskustvo, najbolje dionice i tajming za iste je kada procijeniš da bi tvrtka mogla, popularno rečeno – iz minusa u plus, a to se sada nazire kod Ine.

4. Špekulacije oko rusa, koji imaju 2x % Mola i špekulacije da bi se odrekli toga vlasništva u Molu u zamjenu sa …

Tu bih napisao prigodnu, staru kinesku poslovicu – "Ko ima silu uzima silom, ko nema silu uzima pameću."

5. Rijetko pogriješim

7. Na ovoj dionici su 2 automatska naloga na kupnji, a ti nalozi su, kao što znamo ( nažalost ) privilegija velikih ili VIP klijenata.
lp

Bravo Plavi!!!!!!

[/quote]
bas da je potiho i nije….svakih par komada prijavljujes [tongue]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

….
Nisam mislio da se treba konfiscirati imovina MOL-a u Ini.
Mislio sam da država mora u cjelosti izmjeniti svoju poziciju u odnosu na MOL tj preuzeti upravljačka prava u Ini.
….

a tko bi to sad, molim te lijepo, mogao fizički preuzeti upravljanje Inom s hrvatske strane. Ono malo pametnih i sposobnih je raz.ebano zadnjih godina, da ti ja, moj sava, ne vidim mogućnosti da HR država preuzme upravljačka prava. Pravno to možda i može, ali efektivno ne može. Čak i da kupi kadrove (iz EU npr, ako bi netko htio doći!), tehnološka, tržišna i financijska situacija je toliko izmijenjena u odnosu na pred par godina, da to sve skupa postaje besmisleno.

Zato lijepo gledaj i uživaj, ako možeš na Ini zaraditi, a za sve ostaloo – "mani se ćorava posla", ili ti "prošla baka s kolačima".

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

5. Rijetko pogriješim

lp

Bravo Plavi!!!!!!

[/quote]
bas da je potiho i nije….svakih par komada prijavljujes [tongue]
[/quote]
to jue bio kraj, zadnjih par dana kad sam pisao…pa nisam lud da pišem pa da mi se pola foruma nakaci na dionicu [wink]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Čak i da kupi kadrove (iz EU npr, ako bi netko htio doći!), tehnološka, tržišna i financijska situacija je toliko izmijenjena u odnosu na pred par godina, da to sve skupa postaje besmisleno.

ima u BP-u par tehnoloških viškova, možda bi mogli njih uzeti.

Potpredsjednik povjerenstva Boris Kunst (HDZ) naglasio je da članovi iz HDZ-a i HSS-a ne mogu prihvatiti stav oporbe da je prvi privatizacijski ugovor između Ine i Mola 2003. bio zakonit i koristan za Inu i Hrvatsku te da nije uvjetovao daljnji proces privatizacije. Stoga, istaknuo je, pada u vodu svaki pokušaj usuglašavanja stavova među članovima povjerenstva.

"Kada bi prodavao svoj polovni auto ne bi ga tako prodavao", poručio je Goran Marić (HDZ), uvjeren da prva privatizacija Ine nije bila korisna, već štetna za Hrvatsku.

Jedino pravo Povjerenstvo je Đorđićeva i Karamarkovo povjerenstvo.

Ta nismo idioti pa da smo povjerujemo da je MOL 2003. poduplao cijenu zato što je Jurčić isključio telefon.

5. Rijetko pogriješim

lp

Bravo Plavi!!!!!!

[/quote]

Da, nije loše, evo upravo se vratio iz Dežele, kad ono vidim već u plusu 2 %.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zašto na Zagrebačkoj cesti na OMV benzinskoj stanici auti čekaju u redu a na INA, Crobenz, /sada Lukoil/ Antunović i Tifonu /sada Mol/, odmah si na redu.
INA je promašen slučaj privatizacije. Umjesto da se dokapitalizacijom tražio strateški partner ono puni proračun prodajom. I sada se svi čude ko pura dreku.
Da bi cijena dionice narsla na Molovih 2800 kn moralo bi prvo Vlada doći do novog Ugovora s Molom. No, kako "udobrovoljiti" drugu stranu da prihvati "pravedniji" Ugovor. U najmanju ruku MOL-u netreba negativna kampanja ( mutni poslovi s HR političarima – Podravka, ). Istina Mol je posudio novac INA uz mogučnost zamjene za dionice. RH nema novaca. Najavljena otpuštanja radnika. Svi će oni na Burzu ili mirovinu. Nije da nema prostora za razgovore (pregovore).
Na kraju jedno pitanje: da li više vrijedi 51% INA ili 28% MOL-a? ( 51% čitaj tekst iznad )

Zašto na Zagrebačkoj cesti na OMV benzinskoj stanici auti čekaju u redu a na INA, Crobenz, /sada Lukoil/ Antunović i Tifonu /sada Mol/, odmah si na redu.
INA je promašen slučaj privatizacije. Umjesto da se dokapitalizacijom tražio strateški partner ono puni proračun prodajom. I sada se svi čude ko pura dreku.
Da bi cijena dionice narsla na Molovih 2800 kn moralo bi prvo Vlada doći do novog Ugovora s Molom. No, kako "udobrovoljiti" drugu stranu da prihvati "pravedniji" Ugovor. U najmanju ruku MOL-u netreba negativna kampanja ( mutni poslovi s HR političarima – Podravka, ). Istina Mol je posudio novac INA uz mogučnost zamjene za dionice. RH nema novaca. Najavljena otpuštanja radnika. Svi će oni na Burzu ili mirovinu. Nije da nema prostora za razgovore (pregovore).
Na kraju jedno pitanje: da li više vrijedi 51% INA ili 28% MOL-a? ( 51% čitaj tekst iznad )

51 posto ine ili 28 posto mola da li vise vredi??????
cekajte ……samo da najdem broj telefona od onog kunsta kaj kuzi pa Vas nazovem kad cujem odgovor
pofuk

51 posto ine ili 28 posto mola da li vise vredi??????
cekajte ……samo da najdem broj telefona od onog kunsta kaj kuzi pa Vas nazovem kad cujem odgovor
pofuk
[/quote]

Kakvo je to glupo pitanje – naravno da pola Ine vrijedi više od čitava Mola.
Samo se Jurčić 2003. nije trebao javiti na telefon još 4-5 mjeseci. [cool]

@ Sava
Ne postoje glupa pitanja nego ……
51% IINA-e vrijedi više od 100% MOL-a? Možda jednom davno!
@ pofuk
jučer na televizije izjavio "što mi je to trebalo". Ovo Saborsko povjernstvo je slaba kopija TV ispitivanja Clintona u slučaju Monika. I tamo smo ostali bez nekih "preciznih" odgovora, koja su interesirala širu javnost.
No, precizniji odgovor bi možda dao konzultant (lobist) Štern!?

@ Sava
Ne postoje glupa pitanja nego ……
51% IINA-e vrijedi više od 100% MOL-a? Možda jednom davno!
@ pofuk
jučer na televizije izjavio "što mi je to trebalo". Ovo Saborsko povjernstvo je slaba kopija TV ispitivanja Clintona u slučaju Monika. I tamo smo ostali bez nekih "preciznih" odgovora, koja su interesirala širu javnost.
No, precizniji odgovor bi možda dao konzultant (lobist) Štern!?

Malo ironiziram glede Ine!
Svima je jasno da je mučka napravljena 2003. a nastavio Polančec, a ostaje upitno koliko je Sanader znao što mu ministar radi.

Ako je management Mola bio upeljan u makinacije, podmićivanje onda su ispunjeni uvjeti za preuzimanje Mol-ova udjela.
Nema nam druge – ja mislim da to ne treba nikome elaborirati, posebno Kosorici koja će to, ako treba, bez ikakvog straha i učiniti.

New Report

Close