neki dan ovdje su se "znalci" hvalili da su se naskrcali NA-om na 1630 i da slijedi rast na 1800 kn..koliko ja vidim opet je cijena na 1630 [lol] [bye]
neki dan ovdje su se "znalci" hvalili da su se naskrcali NA-om na 1630 i da slijedi rast na 1800 kn..koliko ja vidim opet je cijena na 1630 [lol] [bye]
Možda se nisu dosta nakrcali [thumbsup] [thumbsup]
nisam znalac ali sam uzeo malo da zaokružim brojku … isto tako ima ona stara od jednog ovdje poznatog kolege: ako paničariš – paničari prvi
na jabuka tv-otv,štern o ini
Zanima me šta će se dogoditi sada nakon sanaderovog svjedočenja.Izvozao je one pik zibnere ispred sebe ko malu dječicu.da li će ova afera imati pozitivan ishod za nas, ili će pasti vlada ili slijedi scenarij kao i sa Plivom ,podravkom-napumpavanje cijena dionice ,a onda hladan tuš-rikavela prema dolje.Gadan igrač sa -glupo mi je to i reči -jako velikim autoritetom i respektom svih ljudi kojima je okružen.Mislim da ga se svi boje jer nema nikog od njih ko se na Ininoj vatri nije zgrijao-neko manje neko više.Nek nas bog čuva.
Ide Ugovor na REVIZIJU! [cool]
ZAGREB – Nisam pratila sjednicu saborskog povjerenstva, ali upoznata sam s njezinim sadržajem. Smatram da je od svega tamo izgovorenog važnije što sam danas, u telefonskom razgovoru s mađarskim premijerom Orbanom, nastavila pregovore o reviziji dioničkog ugovora između Ine i MOL-a. Uskoro ćemo se vjerojatno i sastati na tu temu. Pregovori su politički osjetljivi, ali sa svoje strane činim sve da do revizije takvog ugovora dođe – izjavila je novinarima Jutarnjeg predsjednica Vlade Jadranka Kosor.
http://www.jutarnji.hr/jadranka-kosor–nisam-bila-na-sastancima–kako-kaze-ivo-sanader/894494/
Vrijeme je da se vidi šta su SDP-ovi pohlepnici počeli a dva HDZ-ova nastavili.
Ako je u tom sudjelovala Uprava MOL-a s namjerom da ošteti Hrvatsku na korak smo do nacionalizacije mađarskog udjela!
Kolega sava,doba nacionalizacije je prošlo toga više nema.Mađari su nas iskeširali i to je to.Ako i dođe do nekakve zavrzlame i nađu se dokazi o nepravilnom preuzimanju INE od strane MOL-a to će rješavati odvjetnici i sudovi jer privatno vlasništvo je neotuđivo.Meni bi osobno više odgovarala Vaša solucija ili ona da Hrvatska ima pravo prvootkupa od MOLa,ali od kuda pare za to.Jedino ako se svima koji su učestvovali oduzme kompletna imovina otuđena iz INE,pa tad mi možemo kupiti MOL,a možda i još ponešto ostane za recimo umirovljenike.SAMO BOG NAM TU MOŽE POMOĆI.
Kolega sava,doba nacionalizacije je prošlo toga više nema.
Nisam mislio da se treba konfiscirati imovina MOL-a u Ini.
Mislio sam da država mora u cjelosti izmjeniti svoju poziciju u odnosu na MOL tj preuzeti upravljačka prava u Ini. Druga mogućnost je da se izmjene Ugovori koji su vrlo nepovoljni za HR, čini mi se.
Ako se cijena uvoznog i domaćeg plina izjednače, nafta je već izjednačena, uz vrlo nizak Royalty, payback periods na MOL-ovo ulaganje je cca 2 godine a trebalo bi biti oko 8-10 godina.
Zbog ovakvih rasprodaja hrvatske imovine vlada bi trebala dati ostavku,a svi akteri ove afere završiti u zatvoru.Lopov je onaj koji krade ali i onaj koji drži lojtru.A naš bivši direktor ode iz INE sa 6000000 kuna i vrati se u nadzorni odbor na ugovor o djelu.Pa ko je tu lud…..AKO IKAD PROFUNKCIONIRA PRAVNA DRŽAVA -BIT ĆE SVEGA.mada ja osobno mislim da nikad neće.INA je stršljenovo gnjezdo jako opasna od 10000 ljudi-jer preostalih 6000 su radnici koji svakodnevno rade pošteno za svoju plaću.ALI NEKO TO OD GORE VIDI SVE, I PRED NJIM SMO SVI ISTI.
Ina je najveće nacionalno bogatsko i temelj na kome se treba graditi hrvatsko gospodarstvo.
Greška je načinjena 2003. a nastavilo se do današnjih dana.
Ina je najveća nacionalna sramota.
[thumbsup]
Ja sam danas nešto malo uspio skupiti Ine, preko pola prometa danas je bilo moje.
Meni se čini ova čađara obečavajuča iz slijedećih razloga:
1. Jedini mirovinski fond koji ne kupuje na burzi ( iako i ostali kupuju iznimno malo ), AZ, kupuje jedino – INU. Danas kada sam prolazio pored Smičiklasove i čuo sam dva brokera da razgovaraju kako je danas " netko " tražio za kupiti 500 komada Ine.
2. Plinski biznis – izglednom prodajom plinskog biznisa dobivaju se dvije pozitivne stvari, prvo, ne mali novac koji ide direktno na račun Ine ( ne zaboravimo, plinski biznis je isključivo zbog pritiska socijalnog stanja u državi Ini donosio gubitke, inače je itekako poželjan kao biznis – kada bi bio u potpuno privatnim i neovisnim rukama ). Drugo, plinski biznis generira ogromne gubitke, te bi prodajom istoga Ina očito počela poslovati opet pozitivno.
3. Nastavno na plinski biznis i nastavno na svoje dugogodišnje iskustvo, najbolje dionice i tajming za iste je kada procijeniš da bi tvrtka mogla, popularno rečeno – iz minusa u plus, a to se sada nazire kod Ine.
4. Špekulacije oko rusa, koji imaju 2x % Mola i špekulacije da bi se odrekli toga vlasništva u Molu u zamjenu sa …
Tu bih napisao prigodnu, staru kinesku poslovicu – “Ko ima silu uzima silom, ko nema silu uzima pameću.”
Bojim se da bi rusi mogli imati oboje..
5. Rijetko pogriješim
6. Špekulacije oko novih nalazišta Ine i vrijednostima istih..
7. Na ovoj dionici su 2 automatska naloga na kupnji, a ti nalozi su, kao što znamo ( nažalost ) privilegija velikih ili VIP klijenata.
lp