INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

e da za imaoce ine dobra vijest
u siriju na aphamia bloku bear asib 1 pozitivnana bušotina potencijal i prva mjerenja odlična
i nemojte nas vratiti državi jer će mo opet bit u kur.. ostavite nam mađare konačno su počeli inu slagat da liči na nešto jer se konačno znanje počelo cijeniti u INI
VELIKO NE OVOJ NESPOSOBNOJ DRUŽBI NA VLASTI U DRŽAVI ZA VLASNIKA INE, NIKAD VIŠE !

mi smo ipak zemlja slučaj

Prijatelju dragi jako si u krivu INA treba biti samo Hrvatska jer svud u svijetu se danas vode ratovi oko nafte ,a mi svoje poklanjamo.Trenutno su na čelu ine oni koji jako dobro posao -ali za svoj džep,i iskreno se nadam da će završiti u zatvoru.Ašta se tiče Mađara -oni imaju jako velike tri najmodernije rafinerije i naše im ne trebaju.Trebaju im sisački , riječki terminali odnosno rezervarski prostori.Naših rafinerija u roku 5 godina neće biti…………20 godina radim u sisačkoj rafineriji i vjerujte svaki dan je sve gore,a najgore tek slijedi.Ova vijest je odlična ali za mađare……………

peyo

nebi se složio peyo i moj radni staž je približno tvome i nagledao sam se svega u ini a njmanje kvalitenih projekata unzad 15 godina
osim sirije koja je ionako u doba dragičevića bila šikanirana i omalovažavana do boli a danas nam služio kao aparat za preživljavanje

istina da su mađarske rafinerije puno ispred nas a tu smo si sami krivi, ina je nekoliko puta dizala kredite za rafinerije
i dismo sad? država koju ti prizivaš i je tu lova sjebala za socijalu ne jednom nego tri puta
i takvim stupidnim potezima i povečala zaduženost ine do nebesa

druga stvar mi nažalost sami nemožemo opstati jer ova banana država nema love za projekte i
jednostavno s nekim moramo biti partneri a i ono malo što bi se zaradilo opet bi se potrošilo nizašta

to što su poly, smranader i ekipa dogovorili to je za zatvor

nažalost neki djelovi ine će se morat ugasit jer mađari sigurno neće trpit gubitke a to bi bilo i neodgovorno ponašanje prema svojim dioničarima

nažalost teško ćeš mi navest primjer u ovoj državi gdje je ona vlasnik a da sve štima i da smo k tome još konkurentni prema vani

S poštovanjem kolega neke stvari govoromo isto i toliko je lopovluka bilo i sad je, sjetimo se samo Šternovih bijelih noći tzv posla stoljeća ,a kupljen je otpad kojim je uništena rafinerija Sisak,jer motori i pumpe nisu mogli progurati taj bajtrag pun sumpora……………….AALLII INA je bila obiteljsko zlato ,koje se prenosilo s koljena na koljeno, INA je isfinancirala cijeli rat, INA hrani 16000 obitelji puta tri člana,plus more podizvođača i kooperanata,a to vam je još toliko koliko je i nas stalno zaposlenih.Zapitajte se kolko posto mađari sad imaju u rukama plus ona prokleta zlatna dionica.Otkupili su sve dionice po 2800 kuna,pa zar mislite da im je današnjih 1650 cca puno da preuzmu sve.Vi i ja smo mlađi radnici i ja osobno sam ispratio oko 60 svojih radnih kolega šta u mirovinu šta na groblje.NA NJIHOVA MJESTA NITKO NIJE DOŠAO- ONA SU SE UGASILA.To je scenarij isplaniran još dok smo pušku držali u ruci a ja sam imao samo 17 godina.I još samo jedno da više ne davim -ono šta vi pišete——-država koju ti prizivaš i je tu lova sjebala za socijalu ne jednom nego tri puta
i takvim stupidnim potezima i povečala zaduženost ine do nebesa——-NE TO JE MOJA DRŽAVA ,TO JE MOJA INA -SISAK JE MOJ GRAD I TO SAM SA PUŠKOM BRANIO I STVARAO. A ,vodstva- nema nezamjenjivog na ovome svijetu.lopove u zatvore a VALJDA I MEĐU NAMA HRVATIMA IMA NETKO POŠTEN IKOJI HOĆE RADITI ili će mo se prepustiti da nas voda nosi.
Ako ostanemo u rukama Mađara ili bilo koga drugoga i Vi i ja dragi kolega i svi inaši će mo na burzu rada……………….S poštovanjem-PEYO.

peyo

VALJDA I MEĐU NAMA HRVATIMA IMA NETKO POŠTEN IKOJI HOĆE RADITI ili će mo se prepustiti da …

nažalost endemska vrsta

Jedna mala obavijest u vezi ovih otpremnina.
Navodno se smanjuju iznosi otpremnina.Najvjerojatnije zbog velikog interesa radnika,a novaca nedovoljno za sve zainteresirane.
Tako da bi za isti iznos novca otišlo više radnika od predviđenih cca 1500.Mnogi će otpasti u ovom krugu koji su htjeli otići.
Ovo je obavijest u INA-grupi,ali pretpostavljam da se odnosi za cjelokupnu INU.

Predviđenih 1500 ,prijavljeno 3500 sa uvjetima za dokup mirovine i oko 1000 koji bi uzeli otpremninu i adiosVećina šefovi, šefići i administracija koji slute kraj.Dok brod tone štakori bježe ALI……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….IMA BOGA.Ako se pronađu nepravilnosti u preuzimanju ugovor se poništava,sad je na redu pravna država koja je pod veeeeeelikim povećalom EU I Amera.

peyo

Predviđenih 1500 ,prijavljeno 3500 sa uvjetima za dokup mirovine i oko 1000 koji bi uzeli otpremninu i adiosVećina šefovi, šefići i administracija koji slute kraj.Dok brod tone štakori bježe ALI……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….IMA BOGA.Ako se pronađu nepravilnosti u preuzimanju ugovor se poništava,sad je na redu pravna država koja je pod veeeeeelikim povećalom EU I Amera.

Ništa od toga. To ti je peyo politika. Svi su ti u to umješani, a zna se tko najviše. Pa čak da se i nađu kako ti kažeš "nepravilnosti", tko će Mađarima vratit lovu. Ja, ti, država. Možaš samo sanjat. Ne sekiraj se, sigurno nećemo doznat one najbitnije detalje u Anexu. Sanader će reći svoje, i za jedan tjedan niko se toga više neće sjećati. Mi smo ti narod koji jako brzo zaboravlja neke stvari. Pogledaj samo sindikate. Radi čega su uopće sakupljali potpise. Radi čega sam ja dao svoj potpis. Zar radi toga da potpišu KU na tri godine koji se ne nas radnike u INI više ne primijenjuje, nego naši sindikati potpisuju smiješni KU u trajanju od 180 dana. Katastrofa. Zar će drugi trajati 120, 90 ili možda jedan mjesec!? Evo koliko se sindikati bore za radnike. Baš me zanima gdje će nas sada kresati. Očito im onih 0,4% dodatka po godini staža smeta pa će ga uskoro ukinut. Tu je i 10% manje na prijevoz. Tek smo na početku kraja.

Prijatelju pričamo isto ali izgleda da me nisi razumio.Kad kupiš nešto onda je to tvoje,a onaj koji proda može se samo lupat po glavi i otići u podstanare.MOLje preuzeo INU i to je to.A šta će biti sutra za nas male se ne zna, dok političari uzmu 4 godine vladanja natovare se parama i aj bok odoše oni u saborsku mirovinu.OBITELJSKO ZLATO JE PRODANO.

peyo

Evo malo info iz Sirije….

….Petrofac implementation of the project have been recently issuing a certificate of achievement for mechanical draft has been direct the work of processing for takeoff is planned to be direct the departure of the plant in the second week of the month of November and the project will be operating regular with the beginning of 2011 note that the total expenditure for the company INA Nafta in This contract has exceeded one billion U.S. dollars….

…Otri was briefed by Eng. Ibrahim Khaddour Chairman of the Board of Directors of Hayan Petroleum who explained about the reserve geological gas in those fields, which reach about 28 billion cubic meters of recoverable of which 21 billion cubic meters and there are reserves of oil and gas condensates is estimated about 34 million barrels of design Power for the Hayan gas plant 4 million cubic meters of raw gas will result in about 3.7 million m 3 gas / day of clean gas processor and 12 thousand barrels of oil and condensate per day and about (180) tons per day of domestic gas….

الحسين: انخفاض أسعار النفط عالمياً له آثار ايجابية على الاقتصاد السوري

Uh kako svi čekaju sanaderovo svjedočenje ko zapete puške.Pa da je ovo pravna drževa ,a nije makar je moja i ponosim se sa njom,već bi zatvori bili puni.Najgore je to šta politika ima svoje prste u poslovanju naših tvrtki- umjesto da struka radi svoje.Bojim se jer kad je sanader dao ostavku u par minuta sam izgubio puno love i nisam se oporavio par mjeseci.A danas evo ga opet……..kuda idu divlje svinje…………………..

peyo

Evo malo info iz Sirije….

….Petrofac implementation of the project have been recently issuing a certificate of achievement for mechanical draft has been direct the work of processing for takeoff is planned to be direct the departure of the plant in the second week of the month of November and the project will be operating regular with the beginning of 2011 note that the total expenditure for the company INA Nafta in This contract has exceeded one billion U.S. dollars….

الحسين: انخفاض أسعار النفط عالمياً له آثار ايجابية على الاقتصاد السوري

Sanader svjedoči……
Razlog za dugovanja Ine prema državi leži dijelom i u velikim investicijama u Siriji.
Sada će se to za par godina sve isplatiti!

New Report

Close