INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma ja znam da on o ovome nema tri čiste ali i za prosječnu bedastoću moraš imati i neki plan. Početno polazište neko pa poslije pokrpaš rupe u njemu ili tako nešto. Ovo je bila obična morska glupost bez glave i repa.

Radi BF i IP-a se i brani cijena ine i ht-a. Tak da branitelji i ostali ne dižu revoluciju. Za sve druge vrijedi tržište.

Jako si se uznemirio na moju tvrdnju o rušenju margine, ali to više nije pitanje nego samo vrijeme koje je potrebno za to.
Ina uvozi naftu i ostale svoje proizvode i usluge od Mola točno po cijeni po kojoj i prodaju u RH i naravno da tako mogu samo gomilati gubitke za hladni i topli pogon. Porez plaćaju u Mađarskoj znatno povoljnije i tu priča počinje i završava.

Intresantano je tvoje pitanje, a na koje i sam odgovoraš u drugoj poruci !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Radi BF i IP-a se i brani cijena ine i ht-a. Tak da branitelji i ostali ne dižu revoluciju. Za sve druge vrijedi tržište.

BF je dionice INE prodao MOL-u po 2800 kn.
Tako su branitelji još jednom stali u obranu domovine. [bye]

BF je dionice INE prodao MOL-u po 2800 kn.
Tako su branitelji još jednom stali u obranu domovine. [bye]
[/quote]
Ima te pravo kolega. Totalno sam to zaboravio….stari film. BTW mirovinac u opće nije kupovao zadnih mjesec dana već se ovaj tovari.
PBZ D.D. 9.280 0,09%
PBZ D.D. 9.914 0,10%
Uskoro ćemo vidjeti ovo danas šta je.

who dares, wins

http://www.poslovni.hr/vijesti/masovna-prodaja-dionica-ine-na-zse-156255.aspx

who dares, wins

Kakve se sve gluposti daju ovdje pročitat da se čovjek zapita pa zar je to moguće.

Jedan forumaš piše na desetke postova dnevno a pojma nema da je Braniteljski fond prodao svoje dionice.
Drugi forumaš bi kupovao po tisuću kuna i to kako on kaže tovario bi se, pa tko je taj tko će vam prodavati po 1000 kuna, pa broj slobodnih dionica je jako mali tako da tu nema nikakvog tovarenja na 1000 kuna jer jednostavno nema tko prodavati.
Treći forumaš kaže da AZ glup što to kupuje kako on kaže skupo, pa zar su Mađari bili ludi kada su dali ponudu po 2800, kuna nisu kolega znaju oni šta su kupili i kada bi to sada prodavali da bi dobili premiju od bar 30%.
Četvrti kaže da je to rušenje da bi se aktivirao margin, kome će se aktivirati margin, možda AZ fondu, kolega o čemu vi pričate.
I na kraju ova Tin kaže da se desila masovna rasprodaja dionica INE i da je dionica potonula jako puno, a dionica je pala za 20 kuna, a 95% transakcija je bilo dogovoreno, gospodine Tin kada nešto pišete pazite na izražavanje ovako će vam se ljudi smijati.

PUCANJ U IVU PUKANIĆA JE PUCANJ U DEMOKRATSKU HRVATSKU

Čudno….i to baš sada kada se rješavaju plina, tj gubitaka.
Dosta svjetskih giganata se bori da uđe na tržište plina u HR.

“Gas is the name of the game,” kako lijepo kaže Khouchaba Nissan General Manager of INA Damascus and Hayan Petroleum Company

Where are you active?

We currently produce gas in the Palmyra and Mustadira fields and oil at the Jazal and Mazrur fields. We also produce oil and gas at the Jihar and Al-Mahr fields.

What are the latest results?

The Hayan Block project is the most successful foreign concession in the history of INA. Stage 2 of the Hayan Oil and Gas Station was completed in October 2009, bringing our gas production levels up to 1.2m cubic metres per day and our oil production levels up to 900 cubic metres per day. The plant will be called the Hayan Gas Plant when Stage 3 is completed at the end of this year. Production will be in full swing by early 2011 and is expected to reach 4m cubic metres per day of gas and 1800 cubic metres per day of light oil. In addition, 180 tonnes per day of liquefied petroleum gas will be produced. We plan to drill two more wells this year in the Aphamia Block which is still under exploration.

Samo ovaj dio veći je od produkcije u čitavoj HR!

http://www.syria-today.com/index.php/april-2010/545-focus/7693-qaa-khouchaba-nissan

Ovo iznad je teško:
1. 700 milijuna m3 plina ( Inin dio ) – oko 1 milijarda kuna po cijenama u Turskoj.
2. oko 150 milijuna dolara nafte po sadašnjim cijenama.

A sve za 4-5 mjeseci.

Nadam se da HFP-e ne rasprodaje dionice po Crobexu uzalud da bi država kupila nove aute, mislim da bi odličan posao napravili kada bi prodano pretočili u kupnju INE i vratili vlasništvo države u INA-i

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

,,,hmmm i ovdje je stiskanje pri kraju…uskoro bi i ovdje moglo bit spektakl… [proud]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

,,,hmmm i ovdje je stiskanje pri kraju…uskoro bi i ovdje moglo bit spektakl… [proud]

Slažem se – ali ima ih koji misle i drugačije.
Srećom Ina je ipak PLINSKA firma.

A new US oil rush could rock OPEC

…The most recent, stemming from sophisticated computer modelling, suggests 300 billion to 400 billion barrels could be realistic…..

…But the Bakken is still in the early stages of development. Technology is advancing, so actual oil recovery could vastly exceed initial estimates. Already, Canada’s Crescent Point Energy has tested a fracturing and water-flood regime that boosts recovery from wells in Saskatchewan to 30 per cent of oil in place….

….
Costs for producing oil from the relatively shallow wells required to tap Bakken oil pools have fallen to about $5 per barrel, compared with tens of dollars per barrel for extracting tar-like bitumen from Canada’s oil sands and chemically converting it into synthetic light crude.

http://www.thenational.ae/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100827/BUSINESS/708279837/1050

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/ina-sprema-zbrinjavanje-oko-500-radnika!%3f,90964.html

New Report

Close