to je živa istina i opće poznato, ujedno pravi put u restrukturiranje koje je novi suvlasnik planirao i dužan provesti. Trenutna cijena je iznimno privlaćna. Ja kao mali investitor u ovim okolnostima i uvjetima imam hrabrosti kupiti jedino dionicu ine.
to je živa istina i opće poznato, ujedno pravi put u restrukturiranje koje je novi suvlasnik planirao i dužan provesti. Trenutna cijena je iznimno privlaćna. Ja kao mali investitor u ovim okolnostima i uvjetima imam hrabrosti kupiti jedino dionicu ine.
INA će biti dobra kupnja, ali ne još nego tamo na 1300-1400 kn [thumbsup]
Po meni dionica za zaobići pogotovo jer je INA općenito u banani.
Pa više ni karice ni čekove ne primaju, radnike pomalo otpuštaju, voda ovdje je došla do grla.
INA će biti dobra kupnja, ali ne još nego tamo na 1300-1400 kn [thumbsup]
joj joj zločestoće i drukeraja a činjenica nigdje [wink]
moram se osvrnuti pogotovo na onaj dio da se raspada
plaća stiže redovito
oni koji su za mirovinu idu u mirovinu
čekovima se više ne plača možda u pokojem selu
kartice se odbijaju onima koji nemaju para na računu
e sad fakti
povečana proizvodnja u sjev. jadranu
udvostručena proizvodnja u siriji
radi se polako u iranu, molve …
ali to sve nije bitno za našu burzu jel da? [thumbsup]
e da najbitnije bumbar ne može više samo tako zavlačit ruku u inu kao u kasicu prasicu [lol]
E moj barba, pa jel vidiš ti onaj GAP na 1220kn???? Tamo ide INA i kao i ADRIS izmesarit će je na putu do dolje. Ne riskiraj previše ovdje, jer ovdje pada do sada i nije bilo.
Po meni dionica za zaobići pogotovo jer je INA općenito u banani.
Pa više ni karice ni čekove ne primaju, radnike pomalo otpuštaju, voda ovdje je došla do grla.
E moj splite kad bi to bilo kako ti govoriš danas bi tvoj portfej bio u plusu a ne u debelom minusu, kad sam ja kupovao LKPC ti si rekao da je gap na 1000 a vidi je gdje je danas a usput si kupovao VALIDUS, VARTEKS, BADEL, DIOKI jer su gapovi bili popunjeni pa su poslije sve odletile dole još 30%.
Ina je trenutno najsigurnija kupnja na ZSE, to ne znači da će najviše rasti ali nekih vratolomnih padova sigurno neće biti a razloge sam naveo par postova prije i ne da mi se ponavljati jer dobro se zna kome se dvaput ponavlja.
"Prijedlozima odlukama prema kojima mali dioničari Ine nemaju pravo upisa obveznica, usprotivio se predsjednik Sindikata Ine i naftnog gospodarstva i predstavnik dijela malih dioničara Božo Mikuš koji je zatražio da se zaštite prava malih dioničara i njima omogući upis zamjenjivih obveznica.
No, Inin izvršni direktor za financije Andras Huszar podsjetio je da su zamjenjive obveznice već spomenute u dodatku ugovoru o plinskom poslovanju između Vlade i Mola te objasnio da bi uključivanje malih dioničara tražilo javnu ponudu što bi cijeli postupak znatno odužilo i poskupilo."
Glupost! Nema to veze s skupoćom i trajanjem postupka! Namjera je razrijediti vlasništvo i točka. Nadam se da ste dali punomoći, glasali protiv i tražili upis u zapisnik, tek toliko – ako se ipak uspiju mali dioničari organizirati – tada možete podići tužbu.
Opet netko počisti sve do 1750, cijela burza u debelom minusu a mi ni makac dole, šta će biti kada burza danas sutra okrene u plus.
Najsigurnija i najbolji izbor u trenutnoj situaciji na ZSE [thumbsup]
Žao mi je ine ali očito da fiatovi auti i neki drugi nepodnose gorivo,zbog drugačijih pumpi visokog pritiska(bosch)ili je tu u igri simulacija,dobro sam zaradio na Ini [angry]
Konzum ulazi u naftni biznis
Konzum je u srijedu na stranicama Zagrebačke burze objavio poziv na glavnu skupštinu društva na kojoj će biti riječi o proširenju djelatnosti.
Predmet poslovanja Konzuma dopunjuje se tako novim djelatnostima koje glase: proizvodnja naftnih derivata, transport nafte naftovodima, transport naftnih derivata produktovodima, trgovina na veliko naftnim derivatima, trgovina na malo naftnim derivatima, skladištenje nafte i naftnih derivata, trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu nafte i naftnih derivata, sakupljanje i prijevoz nusproizvoda životinjskoga podrijetla koji nisu za prehranu ljudi.
Na upit Business.hr-a je li takva odluka konačna potvrda širenja Konzumove djelatnosti na maloprodaju naftnih derivata, glasnogovornica Agrokora Anja Linić kratko je odgovorila: "Radi se na tome", što se može protumačiti kao skorašnja realizacija Todorićeve ideje da svaki Super Konzum ima i svoju benzinsku crpku.
Prošlogodišnja dobit Konzuma u iznosu od 341,6 milijuna kuna raspoređuje se u zadržanu dobit, što znači da ove godine dioničarima neće biti isplaćena dividenda.
Osim toga, dat će se razrješnica Upravi kojom se odobrava rad i način na koji je vodila društvo u 2009., kao i Nadzornom odboru.
MOL: Ina najzaslužnija za gotovo 85 milijuna dolara neto dobiti u prvom kvartalu
Od prvih 10 dioničara čak petorica nadokupljivala, neki i po 500 komada a niitko od prvih deset nije prodava pa me interesira tko je prodao 1100 komada, očito od prvih deset nitko ne prodaje, a čak nećete vjerovati i AZ nadokupio 300 komada, ljudi moji jeli to moguće.
Od prvih 10 dioničara čak petorica nadokupljivala, neki i po 500 komada a niitko od prvih deset nije prodava pa me interesira tko je prodao 1100 komada, očito od prvih deset nitko ne prodaje, a čak nećete vjerovati i AZ nadokupio 300 komada, ljudi moji jeli to moguće.
kolega kako stojimo sa inom????? evo ima jos malo kupnje na 1700