PS Pitanje za poznavatelje oila, cjena barela padne 15-20% a naši trgovci u INI kažu cjena goriva za Vas građane neće se mijenjati i to 14 dana, bravo!!!!
a dolar otišo gore ?
Ne uvažavam odgovore, tipa mediteransko tržište je cijena…, ugovorili smo…treba nadoknadit minus na teret Vas građana…
a ako može HEP što ne bi mogla i INA
Ah, ni gledalica ne daje nekakvu utjehu…slutim blagu katastrofu ovdje.. [bye]
a na osnovu čega katastrofa ako mogu znat
ina barem nešto proizvodi za razliku od večine izlistanih papirčeka na našoj berzi
Ah, ni gledalica ne daje nekakvu utjehu…slutim blagu katastrofu ovdje.. [bye]
Jedino sigurno utočište u ova turbulentna vrenena.
Fondovi je brane i braniće to je valjda svakome jasno a i vidilo se jučer kad je neko pokušao srušiti pa je brzo dobio po prstima od brutalnog kapitala koji ga je izuo iz čizama pa sada hoda uokolo bos.
Fondovi je brane i braniće to je valjda svakome jasno a i vidilo se jučer kad je neko pokušao srušiti pa je brzo dobio po prstima od brutalnog kapitala koji ga je izuo iz čizama pa sada hoda uokolo bos.
[/quote]
barvo barba slikovito da slikovitije nemože bit [lol]
a na osnovu čega katastrofa ako mogu znat
ina barem nešto proizvodi za razliku od večine izlistanih papirčeka na našoj berzi
Samo osjećaj, nadam se da sam u krivu…možda ćemo bit pametniji nakon današnje skupštine.
[/quote]
barvo barba slikovito da slikovitije nemože bit [lol]
[/quote]
Pa to se jučer vidilo iz aviona netko je sa 1100 komada pokušao srušiti cijenu ali ništa od toga, ovo je fondovska dionica sa jako malim brojem slobodnih dionica na tržištu, poželjna udavača za više prosaca, rezultati nisu sjajni ali su svaki kvartal sve bolji i bolji i jasno je u kom smijer firma ide.
Napomenuo je da je gubitak u godini dana smanjen za tri puta, a ne treba zaboraviti da je Ina na plinskom sektoru zabilježila gubitke od čak 1,11 milijarde kuna.[/b] Problem poslovanja je bila cijena barela, ali i činjenica da su u krizi rafinerijske marže u svijetu pale za čak 59 posto. Manje prihode objašnjava drastičnim padom cijene barela nafte. Ina očekuje svijetliju budućnost, koja ide u smjeru širenja i istraživanja. Povećavat će investicije u Siriji, a Milković je napomenuo da su na Jadranu već povećali proizvodnju. U Siriji su u 2009. investirali čak 1,6 milijardu kuna u šest naftnih polja.
Pametnom dosta i previše……………….
GLAVNA SKUPŠTINA (2)
Zoltan Aldott: Dug je put do Ine kao efikasne kompanije
Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
ZAGREB – "Svjestan sam da će trebati puno napora da se Inu transformira u tvrtku koja će raditi na načelima efikasnosti", kazao je Zoltan Aldott, predsjednik Uprave Ine.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/aldott-dug-je-put-do-ine-kao-efikasne-kompanije,78262.html
Oni koji imaju casha idealna cijena i idealno vrijeme za ulaz, mislim da se neće još dugo tržiti a da je prva brojka 1, vrlo skoro cijena će počimati sa 2…
http://www.poslovni.hr/148011.aspx
Što mislite, kako će ovo utjecati na cijenu dionice? Hm, hm..
E moj barba, pa jel vidiš ti onaj GAP na 1220kn???? Tamo ide INA i kao i ADRIS izmesarit će je na putu do dolje. Ne riskiraj previše ovdje, jer ovdje pada do sada i nije bilo.
Po meni dionica za zaobići pogotovo jer je INA općenito u banani.
Pa više ni karice ni čekove ne primaju, radnike pomalo otpuštaju, voda ovdje je došla do grla.