INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

imam osječaj da je INA nepopravljiva greška u privatizaciji
imam osječaj da se u ovoj godini ništa značajno za dioničare neće dogoditi s INA-om
imam osječaj da treba MOL-u pokazati zube, inače "ne dobro" za INA-u
imam osječaj da bi Vlada i MOLtrebali još jednom sjesti i predefinirati ugovor, obveze itd na obostrano zadovoljstvo. Čak i u varijanti novog strateškog partnera.

Privatizacija u kombinaciji sa Mađarima je teška greška bez daljnjega ali opet to ne znači da se ne može popraviti jer je MOL plijen koji samo ovim pravnim makinacijama izbjegava neminovno. Tu bi INA mogla još jednom da se vrati u igru. U utorak je Jaca u Kremlju pa će ju valjda Putin priupitati da li smo došli pameti ili se još igramo Austro-Ugarske monarhije.
[/quote]

A sutra je s Hillary Diane Rodham Clinton! [cool]

Hvala ini i vladi mogo prodat po cca 3000-3200,slušo brokere, jedva se izvuko na 28oo život teče dalje,
i zato pazite na svoj novac…Mad Max

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

@ sava Moji podatci – rezerve iskoristive 2,7 milijardi m3, INI otpada oko 55% iako je sufinancirala s oko 30%.
Sjever i Jug – početna proizvodnja oko 1,1 milijun m3 plina. Iran se kreće u 4. najdalje ovisi o vremenskim uvjetima jer su u tim krajevima dosta duge zime, BUŠENJA ZAVRŠAVAJU DO 10. mjeseca sve u 2010. Moghan procjene – oko 6 milijardi barela – API 40

To su bile rezerve prije bušenja i testiranja. Sada je oko 1, 1 milijardu kubika plina. Prve 2 godine ide odnod 70:30 za Edison dok se ne povrate uložena sretstva, a kasnije se drukčije dijeli. Inače projekt je sa početnih 38 milijuna eura naravstao na preko 105 (mislim na troškove) pa zato i sva ona nastojanja Mađara da zaustave dok još nismo/nisu zaglibili…

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

@in memoriam vatreni

Sagorio u želji da dokaže kako se najprije grade paltforme a nakon toga istarživanja i razvoj!

imam osječaj da je INA nepopravljiva greška u privatizaciji
imam osječaj da se u ovoj godini ništa značajno za dioničare neće dogoditi s INA-om
imam osječaj da treba MOL-u pokazati zube, inače "ne dobro" za INA-u
imam osječaj da bi Vlada i MOLtrebali još jednom sjesti i predefinirati ugovor, obveze itd na obostrano zadovoljstvo. Čak i u varijanti novog strateškog partnera.

Privatizacija u kombinaciji sa Mađarima je teška greška bez daljnjega ali opet to ne znači da se ne može popraviti jer je MOL plijen koji samo ovim pravnim makinacijama izbjegava neminovno. Tu bi INA mogla još jednom da se vrati u igru. U utorak je Jaca u Kremlju pa će ju valjda Putin priupitati da li smo došli pameti ili se još igramo Austro-Ugarske monarhije.
[/quote]
Jasna strategija i novac su ključ uspjeha.
Tu broš ne pomaže 😉

Surgut mulls selling stake in Hungary’s MOL to PKN – paper
February 24, 2010, 10:02 am

Russia’s state-owned Surgutneftegaz is contemplating selling its 21% stake in Hungarian fuels group MOL, Russian daily RosBusinessConsulting (RBC) reported.

The paper speculates that the most convenient solution would be to swap its 21% MOL package for Lithuania’s Mazeiku Nafta refinery, which is owned by Polish PKN. This deal would be beneficial for PKN, because this refinery was cut off of Russian oil years ago, which dealt a blow to Mazeiku’s profits, Budapest-based Concorde Call reports.

Umjesto Surguta ulazi PKN!!!??? [smiley]

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Svijet/Ruski-naftasi-pokoravaju-Balkan-da-bi-mogli-ucjenjivati-EU

who dares, wins

Surgut in talks with Sinocor, PKN to sell stake in Hungary’s MOL – paper
February 25, 2010, 9:29 am

Russia’s Surgutneftegaz is in talks with Sinocor of the UK and Poland’s PKN Orlen to sell its 21.2% stake in Hungarian fuels group MOL, Austrian daily Wirtschaftsblatt reported on Thursday from Moscow.

According to the business daily, a deal with PKN Orlen stands a better chance. PKN would swap shares of its Lithuanian refinery, Mazeikiu Nafta, for the MOL package with Surgut. It noted that negotiations with MOL have apparently stalled.

http://portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=1&i=19577

Jesu li ovi iz Ine platili napokon državi onih 1,5 miljardi kuna duga?
Ak nisu zašto Ina nije u stečaju. Kad će pravna država počet radit svoj poso

Jesu li ovi iz Ine platili napokon državi onih 1,5 miljardi kuna duga?
Ak nisu zašto Ina nije u stečaju. Kad će pravna država počet radit svoj poso

Otici ces ti u stecaj [lol]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Eto OMV objavio svoje rezultate za 2009.
Neto zarada 572 miliona Eura i to uz sva negativna kretanja u poslovanju.

Eto OMV objavio svoje rezultate za 2009.
Neto zarada 572 miliona Eura i to uz sva negativna kretanja u poslovanju.

Koliko je Ina zaradila za 2009? po dionici

New Report

Close